Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Kim Clijsters e o mare fană a Simonei Halep: „Sunt de câţiva ani o susţinătoare a ei”

Kim Clijsters e o mare fană a Simonei Halep: „Sunt de câţiva ani o susţinătoare a ei”

Simona Halep

Comentarii

Kim Clijsters s-a antrenat cu Simona Halep şi după şedinţa de pregătire de duminică sportiva belgiană a spus că este o susţinătoare a jucătoarei române.

"Sunt de câţiva ani o susţinătoare a ei. Evident, urmărind-o câştigând French Open, vâzând-o câştigând turneul de la Wimbledon a fost extraordinar să văd pe cineva care o este o mare muncitoare. Îl cunosc foarte bine pe antrenorul ei, Darren. Fiind în contact cu el, prin el am reuşit să aranjez o sesiune de antrenament astăzi. A fost distractiv. De-a lungul carierei ai câteva jucătoare cu care ştii că te poţi antrena foarte bine. În trecut au fost Schiavone, Ai Sugiyama, Jennifer Capriati, jucătoare cărora le poţi spune: Hei, vrei să te antrenezi bine două ore? Ştii că poţi munci din greu. Ele nu iau nimic în mod personal, dacă vrei să dai nişte mingi câştigătoare şi îţi place să munceşti din greu. Ea (n.r. - Halep) este una dintre acele fete, cu care te poţi pregăti din greu şi care apreciază ceea ce face persoana aflată de partea cealaltă a fileului. Da, ea este extraordinară, a fost distractiv să schimb mingi cu ea", a spus Clijsters.

Simona Halep s-a antrenat cu belgianca Kim Clijsters, jucătoare care revine în activitate la 36 de ani, la turneul de categorie Premier care începe luni.

"Am fost agitată când m-am antrenat cu ea. Am jucat o dată una împotriva celeilalte, la Brisbane (n.r. - scor 6-1, 6-4, pentru Clijsters, în turul I, în 2012). Aşa că o cunosc. A fost extraordinar cum a revenit în urmă cu câţiva ani după ce a născut prima dată. Acum are trei copii, e diferit. Cu siguranţă, este un puternic exemplu pentru noi", a declarat Halep, potrivit tennisplaza.be.

Simona Halep, locul 2 WTA, este principala favorită a competiţiei din Emiratele Arabe Unite. Ea va evolua direct în manşa secundă, cu învingătoarea dintre americanca Alison Riske, locul 18 WTA, şi sportiva tunisiană Ons Jabeur, locul 45 WTA, beneficiară a unui wild card.

Clijsters, de asemenea benficiară a unui wild card, va juca primul meci după aproape şapte ani şi jumătate cu spaniola Garbine Muguruza, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 9.

Halep şi Clijsters sunt pe aceeaşi parte a tabloului şi se pot întâlni în semifinale.

După ce a câştigat un grand slam, la US Open, în 2005, Clijsters s-a retras prima dată în 2007, pentru a-şi întemeia o familie. Ea a revenit pe teren, în 2009, şi a mai câştigat trei grand slam-uri, de două ori la US Open şi o dată Australian Open, înainte de a se retrage din nou, în 2012.

În cariera ei, belgianca a câştigat 41 de turnee şi a fost 20 de săptămâni numărul 1 mondial. Ea are trei copii, o fată, Jada, născută în 2008, şi doi băieţi Jack, născut în 2013 şi Blake, în 2016.

În calitate de fost număr 1 mondial, Kim Clijsters poate beneficia într-un sezon de un număr nelimitat de wild card-uri. Ca să fie înregistrată în clasament, ea trebuie să joace trei turnee şi să câştige cel puţin zece puncte WTA.

Afla mai multe despre: halepclijsters 

viewscnt
Articole similare