Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Klopp surprinde înainte de marea finală cu Tottenham. "Pot să le ard câte una sau orice e nevoie!" Ce l-a făcut să declare acest lucru

Klopp surprinde înainte de marea finală cu Tottenham. "Pot să le ard câte una sau orice e nevoie!" Ce l-a făcut să declare acest lucru
Comentarii

Cu o zi înaintea marii finale a Ligii Campionilor, Jurgen Klopp a explicat ce înseamnă pentru el lidershipul şi la ce recurge pentru a avea succes alături de echipele pe care le antrenează.

Sâmbătă seara, pe Wanda Metropolitano se va decerna pentru a 64-a oară trofeul Ligii Campionilor. Pentru a doua oară în istoria competiţiei, în finala competiţiei se vor duela două formaţii Anglia. În 2008, Chelsea şi Manchester United se luptau pentru trofeu. Acum, Liverpool încearcă să câştige pentru prima dată după 14 ani, în timp ce pentru Tottenham ar fi prima Ligă a Campionilor din istorie. 

Dacă Liverpool e în top, după numărul de trofee Champions League câştigate, antrenorul ei, Jurgen Klopp nu are niciunul. A pierdut, în schimb, două finale. Pe cea de anul trecut, în faţa lui Real Madrid şi în 2013, pe când o antrena pe Borussia Dortmund, în faţa lui Bayern Munchen. 

Neamţul a vorbit despre felul în care lucrează cu jucătorii lui şi ce anume îl face atât de plăcut de cei cu care lucrează.  

"Am mult mai multe informaţii decât ceea ce le ofer jucătorilor, nu pentru că vreau să le păstrez pentru mine, ci pentru că ei trebuie să joace un meci de fotbal, iar fotbalul este un joc şi trebuie să ai libertate pentru a-l juca. 

Eu sunt rezervorul jucătorilor. Atunci când simt că le-a scăzut puţin energia, eu sunt acolo şi 'pot să le trag una' sau orice e nevoie în acel moment. E mai bine să fie nervoşi pe mine decât să spună, <e prea greu azi>.

Jucătorii sunt deja obişnuiţi cu acest lucru, pentru că orcând le fac un compliment sau strig către ei ceva nu tocmai pozitiv, ei mă privesc exact în acelaşi mod. Asta e problema mea, din cauza feţei, dar lăsând asta la o parte, ei sunt obişnuiţi", a declarat Jurgen Klopp. 

Klopp a câştigat cinci trofee ca antrenor, pe toate cu Borussia Dortmund, dar niciun trofeu european. 

"Trăiesc 100% pentru băieţi, alături de băieţi, pentru tot ceea ce facem pentru club şi pentru saff. Cred că asta înseamnă lidershipul în primul rând. 

 Asta înseamnă lidershipul, să ai oameni puternici pe lângă tine, cu mai multe cunoştinţe decât tine în diferite compartimente. Nu te comporta ca şi când ştii tot, fii preăgtit să accepţi că <habar nu am în acest moment, lasă-mă câteva minute şi o să am>", a mai spus Jurgen Klopp.

Afla mai multe despre: uclfinalaliverpooltottnehamklopp 

viewscnt
Articole similare