Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Koeman, OUT de la Barca! Laporta negociază cu viitorul tehnician. Anunţul spaniolilor

Koeman, OUT de la Barca! Laporta negociază cu viitorul tehnician. Anunţul spaniolilorgalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Deşi a anunţat că vrea să rămână la Barca, Ronald Koeman ar urma să plece la finalul sezonului, anunţă spaniolii

Jurnalistul Javier Parra Peña anunţă că FC Barcelona a devenit interesată de încă un antrenor, pe lângă primele două nume vehiculate pentru a-l înlocui pe Ronald Koeman.

Viitorul lui Koeman la Barcelona nu mai este deloc unul sigur. Oficialii Barcelonei nu îl vor pe antrenorul olandez, cu atât mai puţin dacă acesta nu va câştiga un trofeu important în actuala stagiune. Jurnalistul Alfredo Martinez a anunţat, recent, informaţia că Ronald Koeman a pierdut încrederea şefilor Barcelonei şi că Joan Laporta şi ai săi n-au stat degeaba. "Conducerea are mari dubii că Ronald Koeman poate scoate ce îşi doreşte din echipă"

”Totul arată că olandezul va pleca de la Barcelona la finalul sezonului” confirmă şi site-ul fichajes.net. Joan Laporta nu a fost niciodată convins de Koeman, dar a trebuie să parieze în continuare pe olandez, după sezonul trecut şi problemele financiare importante pe care le traversează clubul.

Potrivit sursei citate, unul dintre motivele care vor duce la demiterea lui Koeman la finalul stagiunii este faptul că olandezul nu oferă şanse suficiente unor jucători tineri, de mare perspectivă ai clubului catalan. Numele cele mai importante sunt Riqui Puig şi Alex Collado, scrie sursa citată. ”Sigur, sunt deschis la discuţii pentru prelungire. Mi-ar plăcea să rămân antrenorul Barcelonei pentru mulţi ani, în ciuda lucrurilor complicate din jurul clubului nostru din această perioadă” a mărturisit antrenorul olandez, pentru cotidianul catalan, Sport. Doar că lui Koeman nu i se va propune, aproape sigur, prelungirea contractului.

Mai mult, jurnalistul Javier Parra Peña anunţă că olandezul Erik Ten Hag a devenit o ţintă pentru Joan Laporta. Acesta îşi termină contractul în 2023 şi ar fi interesat să accepte o eventuală ofertă a catalanilor. Ar fi mai uşor de adus de Barca decât primele două nume luate în calcul de Joan Laporta: Xavi Hernandez şi Luis Enrique. Ten Hag este un adept al filosofiei Barcelonei, fiind un mare admirator al legendarului Johan Cruyff. De asemenea, el are o relaţie foarte bună cu Frenkie de Jong, unul dintre marile pariuri ale Barcelonei pentru viitor, mai scrie sursa citată.

Ronald Koeman o pregăteşte pe Barca din august 2020. Are 57 de meciuri ca antrenor principal al catalanilor, perioadă în care a obţinut 37 de victorii şi a pierdut 11 meciuri. În mandatul lui Koeman, Barca a marcat 132 de goluri până în prezent. El a cucerit Cupa Regelui Spaniei în sezonul 2020-2021 ca antrenor al formaţiei catalane.

Trei motive pentru care Laporta îl vrea pe Ten Hag la Barcelona

Potrivit Fichajes.net, Joan Laporta are trei motive importante pentru care îl vrea pe Erik Ten Hag la Barca.

- Olandezul pariază pe jucători tineri, o filosofie pe care Barca vrea să o adopte după plecarea lui Messi. Cinci jucători au debutat sub comanda lui Ten Haag la Ajax: Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch, Perr Schuurs, Brian Brobbey şi Sergino Dest.

- Ten Haag joacă un fotbal ofensiv, unul combinativ, cu pressing foarte sus. Olandezul apreciază filosofia Barcelonei şi se consideră un discipol al filosofiei lui Johann Cruyff.

- Experienţa la nivel înalt este un alt argument pe care Ten Hag îl are în faţa lui Xavi şi chiar a lui Koeman. El a dus-o pe Ajax până în semifinalele UEFA Champions League, o performanţă uriaşă pentru ”lăncieri” în ultimii ani. De asemenea, a cucerit titlul în Olanda şi a mai jucat o finală de UEFA Europa League.

Afla mai multe despre: laportakoemanten haagbarcelonaxaviluis enrique 

viewscnt
Articole similare