Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Kyros Vassaras a vorbit pentru prima dată despre implementarea VAR în România: "Trebuie să ajutăm fotbalul!"

Kyros Vassaras a vorbit pentru prima dată despre implementarea VAR în România: "Trebuie să ajutăm fotbalul!"

Fotbal intern

Comentarii

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a declarat că arbitrajul video (VAR) este în acest moment un experiment şi a precizat că nu e uşor de implementat în Liga I deoarece mai întâi trebuie testat şi apoi trecut printr-un întreg protocol.

"Arbitrajul video nu este ceva ce poate fi decis de noi (n.r. - CCA). Arbitrajul video este în acest moment un experiment folosit în diverse competiţii şi în unele campionate. Noi, arbitrii, trebuie însă să ne pregătim în continuare, iar în momentul în care va exista dorinţa şi suportul financiar atunci trebuie făcute mai multe teste. Dacă FRF şi LPF decid să introducă VAR mai întâi acesta trebuie testat şi apoi trecut prin întregul protocol stabilit de FIFA şi UEFA. Pentru că atunci când a început, arbitrajul video avea un protocol de câteva pagini, iar acum a ajuns la 88 de pagini. Aşa că nu e uşor să implementezi VAR", a spus fostul arbitru grec.

"În opinia mea, VAR poate ajuta fotbalul, dar trebuie să vedem când şi cum îl putem folosi. Pentru că în primul rând trebuie să ajutăm fotbalul. Nu să facem din fotbal un lucru dificil pentru spectatori, e nevoie ca el să rămână un sport. Când vom găsi combinaţia corectă şi când acest sistem va fi gata, eu voi fi bucuros să îl introducem în Liga I", a adăugat Kyros Vassaras.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a decis în Adunarea Generală din 6 decembrie 2017 implementarea arbitrajului video începând cu ediţia 2018-2019 în Liga I, costurile pentru a pune în practică acest sistem ridicându-se la o sumă ce variază între 600.000 şi 1,5 milioane de euro pentru două sezoane.

Afla mai multe despre: kyros vassarasarbitrajvarvideoliga 1problemeimplementaredecizieanuntconcluziicomentarii 

viewscnt
Articole similare