Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

L-au pus pe 3 ani şi l-au demis după 3 meciuri! "Avem mare încredere în el!" Ce declarau conducătorii CFR-ului în momentul numirii lui Edi Iordănescu

L-au pus pe 3 ani şi l-au demis după 3 meciuri! "Avem mare încredere în el!" Ce declarau conducătorii CFR-ului în momentul numirii lui Edi Iordănescu

Superliga

Comentarii

Edward Iordănescu a fost demis oficial după doar trei meciuri oficiale la CFR Cluj şi la 43 de zile de prezentarea oficială.

Doar trei meciuri a rezistat fiul lui Anghel Iordănescu la campioana României. A câştigat Supercupa împotriva Craiovei, 1-0, a remizat în prima etapă a Ligii 1, 1-1, cu FC Botoşani şi a pierdut, 0-1, în turul II al Ligii Campionilor cu Malmo. Acesta este palmaresul lui Iordănescu, în care oficialii CFR-ului îşi puneau mare încredere că poate duce mai departe proiectul început de Dan Petrescu în urmă cu un sezon. 
 
Ce declarau însă şefii CFR-ului în urmă cu doar 43 de zile, în ziua numirii oficiale a lui Edi Iordănescu.
 
"Este un antrenor exact la varsta la care poate face si va face performanta inalta. Mie mi-a placut din prima cand am discutat, a venit cu intreg programul echipei. Tot clubul are mare incredere in el, am semnat azi un contract pe 3 ani si sa fim pentru a cincea oara campioni dupa acest campionat", a declarat preşedintele lui CFR, Iuliu Mureşan, pe 13 iunie, la prezentarea oficial a antrenorului care acum a fost demis de la Cluj. 
 
Tot atunci, directorul sportiv de la CFR, Bogdan Mara, şi-a exprimat încrederea totală în antrenorul de 40 de ani. La momentul respectiv, Mara a recunoscut că Iordănescu a fost singura ţintă serioasă şi că nu au purtat negocieri avansate cu un nici alt antrenor. "Edi Iordanescu este singurul antrenor cu care clubul nostru a negociat concret oferta de a veni la CFR Cluj. Deci nu am intrat in negocieri avansate cu niciun alt antrenor", a declarat Mara. 
 
Edi e departe de "record". Marius Lăcătuş, antrenor 7 ore la Craiova!
 
Recordul pentru cel mai scurt mandat de antrenor în Liga 1 e deţinut de Marius Lăcătuş, care în 2004 rezista doar câteva ore ca tehnician al "Ştiinţei". Venit să îl înlocuiască pe Nicolo Napoli, Lăcătuş se înţelegea cu noul preşedinte al clubului, Pavel Badea, şi semna un contract pe două sezoane. La ieşirea din sediul clubului, Lăcătuş, o legendă a Stelei, era primit cu mare ostilitate de un grup de fani ai Craiovei. Înjurat şi scuipat de aceştia, Lăcătuş s-a răzgândit peste noapte, iar cele două părţi au rupt înţelegerea semnată.
 
De notorietate sunt şi cazurile Giuseppe Materazzi şi Esteban Vigo. Primul a rezistat doar trei zile la FC Braşov, în 2010, fiind demis de patronul "Stegarilor" Ioan Neculaie fără prea multe explicaţii. În cazul lui Vigo, acesta a fost adus la Dinamo de Giovani Becali, însă a plecat înainte să apuce să conducă echipa în vreun meci oficial. Şi atunci s-a spus că a fost vorba de o luptă internă în cadrul clubului Dinamo, în timp ce Vigo a susţinut că şi-a dat demisia deoarece "nu a fost lăsat să muncească".

Afla mai multe despre: edward iordanescucfr clujbogdan mararecorddemiterecfriuliu muresanmarius lacatusmaterazziesteban vigoliga 1demitere 

viewscnt
Articole similare