Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Momentul în care lui Mirel Rădoi i s-au înmuiat picioarele de emoţie: ”Dacă-mi puneai buletinul în mână, nu ştiam cum mă cheamă”

VIDEO | Momentul în care lui Mirel Rădoi i s-au înmuiat picioarele de emoţie: ”Dacă-mi puneai buletinul în mână, nu ştiam cum mă cheamă”

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi s-a declarat surprins de maniera categorică în care România a învins Croaţia la debutul la turneul final din Italia şi San Marino

Mirel Rădoi a declarat la finalul succesului senzaţional contra Croaţiei că nu anticipa o victorie la un scor atât de mare: ”Sincer nici nu îndrăzneam să mă gândesc la un asemenea scor. Mă bucur pentru băieţi şi pentru atmosferă, dar şi că i-am făcut fericiţi pe toţi românii. S-a creat o emulaţie, suntem urmaţi peste tot...asta înseamnă că arătăm potenţial” a mărturisit selecţionerul României, neînvins în meciurile oficiale susţinute pe banca tehnică a tricolorilor. 

Pentru naţionala de tineret urmează meciul cu Anglia, una dintre cele mai puternice echipe de la turneul final din Italia şi San Marino. Selecţionerul Rădoi mărturiseşte: ”Va fi un meci mult mai dificil cu Anglia, o echipă cu un ritm mult mai bun de joc. În seara asta ne vom bucura şi vom lăsa Anglia deoparte, apoi ne vom gândi şi la acest duel”.

Ulterior, la zona mixtă, Mirel Rădoi a intrat în detalii.

"Mă gândeam la o victorie, dar sincer vă spun că nici măcar nu am îndrăznit să sper la un astfel de rezultat. Mă bucur că ne-a ieşit planul în prima repriză, pentru că ne-am gândit că, chiar dacă e foarte cald să începem foarte sus jocul, să înscriem cât mai mult în prima repriză pentru că ştiam că în repriza a doua Croaţia ţine ritmul destul de intens chiar şi contra Italiei sau Franţei au egalat şi mi-era teamă să nu luăm gol dacă era egal la pauză.

Din păcate la 2-0 am crezut că jocul va decurge doar în favoarea noastră, din nefericire a venit acea greşeală pentru că am lăsat zona centrală deschisă, nu am ieşit în întâmpinarea adversarului, au dat gol, după care am avut 5-6 minute de panică, nu ne-a ieşit jocul, am fost disperaţi şi m-aş fi uitat după o accidentare, să rupem un pic jocul ca să le explic câteva lucruri. Să ţinem acest rezultat până la pauză. Mă bucur că am ţinut rezultatul până la pauză unde am reglat problemele.

Nu mă gândesc acum la aşa ceva (n.r. - la câştigarea trofeului), în seara asta ne bucurăm de victoria contra Croaţiei pentru că e o victorie istorică, primele puncte pentru tineret la un turneu final. Şi ne vom bucura de victoria asta, de mâine dimineaţă vom lucra pentru partida care ne va aştepta contra Angliei. În momentul de faţă putem spune că cel puţin un adversar uşor uşor l-am scos din joc. Dar asta nu înseamnă că după prima partidă indiferent de rezultatul care va fi între Franţa şi Anglia putem vorbi de o favorită certă.

(Despre fani) Cred că ne-am ridicat la nivelul lor pentru că au fost fantastici. Mi-e greu să găsesc cuvintele. Când a început imnul şi cânta tot stadionul, dacă îmi puneaţi buletinul în faţă, nu ştiam cum mă cheamă. Spuneam doar ”Deşteaptă-te române!” A fost ceva ce am trăit ca jucător, ca antrenor chiar dacă am trăit şi la Cluj, dar în străinătate, să ai atmosfera ca acasă, a fost incrediibl. Orice antrenor ar vrea să fie în locul meu. Orice antrenor ar face performanţe cu această generaţie.  Pentru că e de excepţie şi un grup minunat, oricărui antrenor i-ar fi uşor să lucreze", a mai spus Rădoi.

Echipa naţională de tineret a României a debutat cu victorie la Campionatul European, după ce a învins, marţi, la Serravale, cu scorul de 4-1 (2-1), selecţionata Croaţie. Două goluri ale României au venit după consultarea sistemului VAR

Meciul a fost arbitrat de scoţianul Bobby Madden, ajutat de asistenţii Frankie Connor şi David Roome, iar arbitri VAR au fost englezii Stuart Atwell şi Paul Tierney. Următorul meci al României va avea loc vineri, de la ora 19.30, cu Anglia.

România a reuşit, în meciul cu naţionala Croaţiei, cel mai categoric scor după primele meciuri de la CE.

Afla mai multe despre: mirel rădoiechipa naţionalăunder 21 

viewscnt
Articole similare