Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

La 29 de ani, un fost jucător de la CFR Cluj se bucură de viaţă în scaunul cu rotile. "Nu m-am gândit să mă sinucid. Viaţa mi-a oferit o a doua şansă"

La 29 de ani, un fost jucător de la CFR Cluj se bucură de viaţă în scaunul cu rotile. "Nu m-am gândit să mă sinucid. Viaţa mi-a oferit o a doua şansă"

Fotbal

Comentarii

La începutul verii anului 2017, Dan Petrescu se înţelegea cu mijlocaşul spaniol Pelayo Novo, rămas liber de contract după retrogradarea lui Elche, din Segunda Division (liga a doua din Spania) în Segunda Division B (liga a treia din Spania). Nu a apucat să debuteze pentru clujeni, iar după două luni aceştia i-au cerut rezilierea contractului. S-a întors în Spania, la Albacete.

Cursul vieţii lui Pelayo Novo s-a modifica radical într-o zi de sâmbătă, pe 31 martie 2018. Jucător, încă, la Albacete, Pelayo a fost transportat de urgenţă la spital după ce a căzut de la etajul trei al hotelului în care echipa sa era cazată, înaintea unei partide de campionat cu Huesca. A fost operat imediat şi a stat internat în spital, monitorizat cu mare atenţie, mai bine de o lună de zile. De vorbit, abia după două luni de la accident a fost în stare. Pe scurt, a avut şansă că a scăpat cu viaţă.

Acum, la un an şi jumătate distanţă de acea nefericită întâmplare, Pelayo se simte ca un nou născut, conştient că viaţa i-a oferit o nouă şansă. În urmă cu câteva zile a debutat în campionatul spaniol de tenis în scaun cu rotile, un sport de care s-a îndrăgostit în perioada sa de recuperare, la un spital paraplegic din Toledo. Şansele ca el să mai scape vreodată de scaunul cu rotile sunt minime.

"A trebuit să mă reinventez şi să încep de la zero totul. Accept această şansă şi mă bucur de ea. A fost un proces. M-a constat mult, mai ales la început. Este posibil să nu vezi drumul, dar întotdeauna există o lumină la capătul tunelului. Fiinţa umană se adaptează circumstanţelor, din moment ce toţi trecem prin situaţii dificile. Am încercat să mă adaptez, o fac şi astăzi şi sunt foarte fericit de noua mea viaţă", a declarat Pelayo, într-un interviu pentru spaniolii de la elespanol.com.

Pelayo Novo: "Niciodată nu mi-a trecut prin minte să mă sinucid"

La acea vreme, s-a zvonit că Pelayo ar fi vrut să-şi pună capăt zilelor printr-un gest extrem, lucru infirmat de aceasta. Chiar şi aşa, apropiaţii săi continuă să susţină prima variantă.

"Nu-mi amintesc nimic şi nu am nicio amintire din acea zi. Mă concentrez asupra prezentului şi aştept cu nerăbdare. Viaţa mi-a oferit o a doua şansă, din moment ce nu toată lumea a avut şansa mea. Niciodată nu mi-a trecut prin minte să mă sinucid şi întotdeauna am privit înainte", a adăugat Pelayo.

Pelayo Novo: "La CFR Cluj, se cereau rezultate rapide, performanţe instantanee"

De asemenea, ajuns acum la 29 de ani, Pelayo a povestit şi despre experienţa din România, când a fost înlăturat după doar două luni de zile, de la CFR Cluj.

"A fost o aventură foarte scurtă. Era o perioadă din viaţă când eu şi partenera mea de viaţă ne doream să trăim lucruri noi, să călătorim în afara Spaniei. Aşa că am plecat în România. Am stat două luni pentru că se cereau rezultate rapide, performanţă instantanee. Echipa nu a mers şi m-au invitat să plec. Am decis să mă întorc în Spania, la Albacete. Mi-a fost ruşine să mă întorc atât de curând, dar a fost doar o altă experienţă", a spus Pelayo, pentru elespanol.com.

Afla mai multe despre: fotbalcfr clujpelayo novo 

viewscnt
Articole similare