Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

La 5 ani de când a evoluat în Liga 1, un fotbalist chilian cotat la 30 de milioane de euro a fost convocat la naţională

La 5 ani de când a evoluat în Liga 1, un fotbalist chilian cotat la 30 de milioane de euro a fost convocat la naţională

Superliga

Comentarii

Are 25 de ani şi se luptă cu Alexandru Mitriţă în Major League Soccer. În urmă cu cinci sezoane debuta în Liga 1 pentru Pandurii Târgu Jiu, dar nu a reuşit să impresioneze şi a plecat. Între timp a fost convocat la echipa naţională a ţării sale.

Diego Ivan Rubio Kostner a ajuns în România în 2013, când Pandurii Târgu Jiu a reuşit să-l împrumute de la Sporting Lisabona. Era considerat un fotbalist de mare viitor în 2011, atunci când gruparea lusitană plătea 2 milioane de euro celor de la Colo Colo pentru el şi îi stabilea o clauză de reziliere de 30 de milioane de euro: ”Va costa mai mult de-atât” explicau oficialii clubului portughez la acea vreme.

Diego Rubio nu a reuşit însă să progreseze aşa cum anticipau oficialii ”leilor”. În Liga 1 a ajuns de asemenea ca o mare speranţă şi a debutat într-un meci câştigat de Pandurii, 2-1 cu Dinamo. Doar cinci partide a strâns însă la Târgu Jiu, apoi Sporting l-a împrumutat la Valladolid în Spania. După ce în 2016 a impresionat în Major League Socces în tricoul formaţiei Sporting Kansas City, Rubio a semnat cu Colorado Rapids, la schimb cu Kelyn Rowe.

 

 

Naşul său este celebrul Ivan Zamorano, cel căruia i-a acordat un interviu după ce a fost convocat din nou la echipa naţională a statului Chile. Va juca alături de Arturo Vidal, Gary Medel , Mauricio Isla sau Gonzalo Jara: ”E un moment special pentru mine. Am încă 25 de ani şi visez că pot juca mulţi ani pentru echipa reprezentativă” a explicat Rubio. 

Afla mai multe despre: diego rubiopandurii 

viewscnt
Articole similare