Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

La asta nu se aştepta nimeni | Federaţia ucraineană îi oferă un job croatului Vukojevic, dar şi o sumă de bani

La asta nu se aştepta nimeni | Federaţia ucraineană îi oferă un job croatului Vukojevic, dar şi o sumă de bani

Cupa Mondială

Comentarii

Federaţia ucraineană de fotbal (FFU) i-a propus un job şi o compensaţie financiară lui Ognjen Vukojevic, care a fost concediat din staff-ul naţionalei Croaţiei pentru înregistrarea în care apare dedicând Ucrainei victoria împotriva Rusiei din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018

"Noi am decis să compensăm din propriile noastre fonduri amenda pe care va trebui s-o plătească Vukojevic", a declarat pe Facebook preşedintele Federaţiei ucrainene, Andrei Pavelko. El a adăugat că FFU este "gata să studieze opţiunile pentru o cooperare cu un asemenea specialist de înalt nivel".

Pavelko a alăturat mesajului său o fotografie în care are apare purtând celebrul tricou cu pătrăţele al naţionalei Croaţiei.

Vukojevic, fost internaţional croat, a fost exclus luni din staff-ul Croaţiei după ce a publicat un video în care fundaşul Domagoj Vida, scandează "Glorie Ucrainei!". Vukojevic adaugă: "Această victorie este pentru Dinamo (Kiev) şi pentru Ucraina! Înainte, Croaţia!".



Cei doi au jucat la echipa ucraineană Dinamo Kiev. Vukojevic s-a alăturat staffului naţionalei Croaţiei în calitate de analist video.

După ce a examinat înregistrarea, FIFA a decis să-l sancţioneze pe Vida cu un simplu avertisment, dar Vukojevic a primit o amendă de 12.800 de euro şi un avertisment. Federaţia de fotbal de la Zagreb a cerut scuze opiniei publice din Rusia pentru "fapta unui membru al delegaţiei croate".

"Glorie Ucrainei" este un slogan al revoluţiei proeuropene care a dus la destituirea preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici în 2014 şi la o gravă criză în relaţiile dintre cele două ţări vecine.

Afla mai multe despre: campionatul mondialognjen vukojevic 

viewscnt
Articole similare