Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

La Atena, Boloni se luptă cu morile de vânt! Diferenţe uriaşe de investiţii între Olympiacos, PAOK şi Panathinaikos

La Atena, Boloni se luptă cu morile de vânt! Diferenţe uriaşe de investiţii între Olympiacos, PAOK şi Panathinaikosgalerie foto
Comentarii

Pentru Laszlo Boloni, experienţa Panathinaikos a început bine. Dar, deşi aşteptările sunt mari printre suporteri, investiţiile sunt incomparabil mai mici decât la rivale.

Laszlo Boloni a debutat pe banca lui Panathinaikos în octombrie. A ratat prima victorie după ce Volos a egalat în minutul 92.

Doar o săptămână mai târziu, românul a adus primul succes în noua stagiune pentru Panata, care începuse dezastruos sezonul.  După două remize şi două înfrângeri în primele patru meciuri, gigantul din Grecia a ajuns sub comanda lui Laszlo Boloni, tehnicianul care făcuse senzaţie, în Belgia, la Antwerp.

Au trecut 13 meciuri şi aproape trei luni de muncă, iar rezultatele încep să se vadă, susţine presa din Grecia.

”Jocul nu străluceşte, dar aproape că nu poţi cere mai mult de la actualul Pantahinaikos. Cu toate acestea, românul îşi face bine treaba” remarcă un jurnalist grec, pe Twitter.

Şi, aşa este! Panathinaikos cu Boloni antrenor a câştigat 8 din cele 13 meciuri disputate şi a pierdut doar trei. Două dintre înfrângeri sunt în faţa celor două favorite la titlu: Olympiakos şi PAOK Salonic. A treia, contra lui Atromitos, una dintre cele mai sudate formaţii din campionat. Contra echipei lui Damir Canadi, Panata a dominat şi a pierdut în minutul 89.

Panathinaikos este pe locul cinci în prezent, la opt puncte de locul trei ocupat de PAOK Salonic. Pe ocupanta poziţiei a patra, Aris Salonic, Panata a învins-o în derby-ul de clasament din weekend, în deplasare.

Potrivit graficului unei televiziuni din Grecia, cam la locurile 4-5 poate spera Boloni în acest sezon. Lotul formaţiei sale este cu mult mai slab cotat decât loturile celor trei favorite la trofeu: Olympiacos Pireu, PAOK Salonic şi AEK Atena.

Doar 60 de mii de euro investiţi în transferuri

Panathinaikos pare un club din Liga 1 într-un campionat care îşi permite investiţii duble sau chiar triple faţă de România.

Gruparea lui Boloni a investit doar 60 de mii de euro în transferul lui Fotis Ioannidis de la Levadiakos. Restul jucătorilor au fost aduşi liberi de contract.

Din sezonul 2017/2018 când Panata a plătit peste 1.5 milioane de euro pentru jucători, clubul nu a mai investit în transferuri.

Prin comparaţie, Olympiacos a investit aproape 10 milioane de euro în această vară, iar PAOK undeva la 7 milioane de euro. 65 de milioane de euro a investit Oly din sezonul 2017/2018 doar în transferuri, ceea ce comparativ cu cei 65 de mii de euro investiţi de noua echipă a lui Boloni sunt ameţitor. Nici PAOK nu stă tocmai rău la acest capitol: 32 de milioane de euro investiţie din acelaşi sezon, până în prezent, doar în transferuri.

Transferuri low cost în vară

Gruparea ateniană a adus doar jucători liberi de contract, mizând pe posibilitatea de a le oferi salarii ceva mai ofertante decât cluburile din România spre exemplu.

Astfel, la Panata au ajus fundaşii dreapta, Facundo Sanchez şi Antonito, mijlocaşul ofensiv Lucas Villafanez sau brazilianul Mauricio. Spaniolii Cantalapiedra, Antonito, Juankar, Fran Velez şi Fausto Tienza, precum şi mijlocaşul portughez Xavier au fost aduşi la solicitarea fostului antrenor, Dani Poyatos. Vârful Fotis Ioannidis a evenit din Liga a doua de la Levadiakos, în timp ce atcantul columbian Juan Jose Perea a venit de la modesta Volos şi a plecat imediat.

Transferuri departe de ceea ce au reuşit să aducă formaţiile de top ale Greciei şi, automat, rivalele formaţiei pe care o va prelua Boloni. Au părăsit echipa Joao Nunes, Christon Donis, Emanuel Insua, Mattias Joahansson şi Georgios Vagiannidis printre alţii. Panathinaikos l-a vândut doar pe Nunes la Puskas Academia pentru 200 de mii de euro.

Misiunea lui Boloni se anunţă incredibil de dificilă. Numele Panathinaikos îndeamnă la supremaţie în Grecia, dar momentan, tehnicianul român pare omul ales pentru a reconstrui o echipă fără putere financiară, exact aşa cum s-a întâmplat şi la Antwerp.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: panathinaikoslaszlo boloni 

viewscnt
Articole similare