Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

La Constanţa, primarul a INAUGURAT un teren sintetic, pe care îl va DESFIINŢA. Stadionul "Gheorghe Hagi", inclus într-un proiect de peste 100 milioane de euro

La Constanţa, primarul a INAUGURAT un teren sintetic, pe care îl va DESFIINŢA. Stadionul "Gheorghe Hagi", inclus într-un proiect de peste 100 milioane de eurogalerie foto

Fotbal

Comentarii

Zilele trecute, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a susţinut o conferinţă de presă pe noul teren sintetic aflat în cadrul Bazei Sportive "Gheorghe Hagi", în care şi-a prezentat nou proiect privind revitalizarea infrastructurii la malul mării, ce va necesita o investiţie de peste 100 milioane de euro.

Interesant este faptul că, edilul de pe litoral şi-a prezentat proiectul pe noul gazon sintetic instalat în baza sportivă care, paradoxal, va dispărea din peisaj atunci când se va aplica, dacă se va aplica, planul său. Este adevărat că urmează şi campania electorală, momentul perfect pentru a face promisiuni, însă, chiar şi aşa, constănţenii pot visa frumos din acest moment.

În locul noului teren sintetic, la care s-a muncit cu drag şi spor mai bine de o lună de zile, va "răsări" o areă centrală de tenis de câmp cu 4.500 de locuri, care, cel mai probabil, va purta numelei constănţencei Simona Halep. 

Noul complex sportiv, care va fi construit pe locul actualei baze, va cuprinde

  • un stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri + teren de antrenament
  • un stadion de rugby cu 5.000 de locuri,
  • o arenă centrală de tenis de câmp cu 4.500 de locuri + o arenă secundară plus mai multe terenuri de tenis de câmp,
  • un centru administrativ, cu locuri de cazare, spaţii de pregătire şi de recuperare pentru sportivi,
  • zonă de promenadă +mic parc. 

Investiţia se ridică la suma totală de 533 de milioane de lei şi se va întinde pe o perioadă lungă, urmând ca arenele din cadrul complexului să fie construite pe rând. Pe reţelele de socializare, locuitorii de la malul mării se ţin de glume şi consideră că fiecare obiectiv va fi îndeplinit o dată la patru ani, aşa cum stă bine oricărui primar "gospodar".

Primul obiectiv: stadionul de fotbal

Primul pe listă este stadionul de fotbal, unde FC Farul Constanţa va disputa meciurile de pe teren propriu şi al cărui cost se ridică la 240 de milioane de lei. Primii paşi au fost deja făcuţi, în cadrul şedinţei Consiliului Local Constanţa, fiind aprobat studiul de prefezabilitate. Stadionul va avea ca tematică valurile mării, însă fanii sunt de părere că, cel puţin în proiect, noul stadion se asemănă cu stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare