Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

La mulţi ani, Adrian Mutu! "Briliantul" a împlinit 40 de ani | 5 repere din carieră

La mulţi ani, Adrian Mutu! "Briliantul" a împlinit 40 de ani | 5 repere din carieră

Fotbal

Comentarii

Adrian Mutu s-a născut pe 8 ianuarie 1979, la Călineşti (Argeş). Mutu şi-a început cariera la clubul FC Arges în 1996, unde a înscris 11 goluri în 41 de meciuri. În 1999 a urmat transferul la Dinamo Bucureşti, unde s-a făcut remarcat pentru cele 22 de goluri înscrise în 33 de meciuri, iar un an mai târziu, Mutu s-a alăturat celor de la Inter, cu un contract de 6,5 milioane de euro.

A mai jucat la echipele Hellas-Verona, Parma, Chelsea, Juventus Torino, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul Ploieşti, Pune City şi ASA Tîrgu Mureş. A ocupat funcţia de manager sportiv în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, apoi a devenit antrenor principal la FC Voluntari pe care a salvat-o de la retrogradare, apoi echipa secundă a lui Al Wahda din Emiratele Arabe Unite.

"Cel mai bine m-am simţit în tricoul galben, sub tricolor, şi în cel "viola". În general, mi-a fost bine la toate formaţiile şi m-am simţit dorit şi apreciat, dar sentimentul pe care îl aveam când jucam la naţională nu îl pot compara cu nimic. De cealaltă parte, toată lumea ştie de relaţia pe care am avut-o cu Cesare Prandelli, care m-a înţeles şi m-a alintat cât a putut de mult ca să îmi exploateze potenţialul aproape de maximum. De când sunt antrenor, îi înţeleg mult mai bine stilul de lucru şi mă face să îl apreciez şi mai mult ca tehnician", spune Mutu.

CELE MAI IMPORTANTE REPERE PENTRU MUTU

- 15 martie 1997: a debutat în Divizia A în partida FC Argeş - Oţelul Galaţi (0-0)

- 18 octombrie 1997: primul gol în campionat a fost marcat în partida Steaua - FC Argeş (3-1)

- 29 martie 2000: a debutat la echipa naţională a României, în partida cu Grecia (0-2)

- 26 aprilie 2000: a marcat primul gol pentru "tricolori", cu Cipru (2-0)

- 26 martie 2013: a jucat ultimul meci pentru naţională, cu Olanda (0-4). Cu patru zile înainte, cu Ungaria (2-2), marcase ultima dată pentru "tricolori"

Afla mai multe despre: mutuaniversare40 de ani 

viewscnt
Articole similare