Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

La multi ani, Gică Hagi! VIDEO | "Regele" fotbalului românesc împlineşte 55 de ani, iar nume mari precum Figo, Rivaldo, Stoichkov sau Butragueno i-au transmis mesaje

La multi ani, Gică Hagi! VIDEO | "Regele" fotbalului românesc împlineşte 55 de ani, iar nume mari precum Figo, Rivaldo, Stoichkov sau Butragueno i-au transmis mesaje

Fotbal intern

Comentarii

5 februarie e si sfântă în fotbalul românesc. E ziua "Regelui". Gică Hagi împlineşte astăzi 55 de ani, iar nume mari din fotbal şi-au făcut timp să-i ureze "La mulţi ani!". Luis Figo, Rivaldo, Emilio Butrageno sau Hristo Stoichkov l-au urat pe Hagi în ziua sa de sărbătoare.

Hagi trăieşte fotbalul într-un mod aparte, iar lumea fotbalului se opreşte pentru o secundă atunci când e ziua "Regelui". În România, Gică Hagi a jucat la Farul, Sportul şi Steaua.  Cu roş-albaştrii a cucerit Supercupa Europei, de trei ori titlul de campion al României şi de două ori Cupa României. Liderul Generaţiei de Aur a naţionalei României a fost debutat sub tricolor la aproape 18 ani, fiind chemat de Mircea Lucescu.

Hagi a participat cu naţionala României la trei Cupe Mondiale (1990, 1994 şi 1998) şi la trei Campionate Europene (1984, 1996 şi 2000).

Gică Hagi e considerat de multă lume din fotbal cel mai bun fotbalist român din toate timpurile.



"Regele" s-a lăsat de fotbal în 2000 şi şi-a făcut şcoală de fotbal, în 2009. Academia Hagi a crescut mulţi tineri valoroşi, domină de mult timp toate competiţiile pe plan intern şi a dat mulţi jucători pentru naţionala de tineret la Euro 2019, când tricolorii mici au realizat cea mai mare performanţă din ultimii ani în fotbalul românesc ajungâng până în semifinalele competiţiei.

Cu Viitorul, echipa din Liga 1, a câştigat tot ce se putea câştiga pe plan intern. A luat titlul în 2017, apoi Cupa României şi Supercupa României în 2019.




 

Afla mai multe despre: gica hagiregeleromania 

viewscnt
Articole similare