Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

La mulţi ani, Octavian Bellu! Omul care a adus sute de medalii gimnasticii româneşti a împlinit 68 de ani

La mulţi ani, Octavian Bellu! Omul care a adus sute de medalii gimnasticii româneşti a împlinit 68 de anigalerie foto

Gimnastică

Comentarii

Cel mai titrat antrenor român, Octavian Bellu, a împlinit astăzi 68 de ani şi şi-a sărbătorit ziualături de apropiaţi cu o excursie la Sinaia.

Născut la Ploieşti, pe 17 februarie 1951, Bellu a ajuns antrenor la centrul de pregătire a lotului de gimnastică feminină în 1981, după ce Bela şi Martha Karoly au plecat în SUA, unde au cerut azil politic. A devenit antrenor pricipal nouă ani mai târziu, în 1990, iar următorii 15 ani au fost plini de realizări profesionale, cu 39 de medalii olimpice cucerite, dintre care 16 de aur.

Octavian Bellu deţine şi un record greu de bătut, graţie căruia a intrat în Cartea Recordurilor: sub comanda sa s-au obţinut 279 de medalii la toate competiţiile majore, fie că vorbim de Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial sau Campionatul European, la nivel de seniori şi juniori.

Octavian Bellu, împreună cu Mariana Bitang, au pregătit ultima dată echipa feminină a României în 2016, înaintea turneului preolimpic, în calitate de voluntari, după cum precizau la acea vreme.



În 2017 au fost alături de gimnastele tricolore la CE de la Cluj-Napoca, însă fără a fi implicaţi în competiţie, lotul României fiind condus de Nicolae Forminte.

În ultimii ani, cei doi antrenori coordonează programul ”Ţară, ţară vrem campioane”.

Afla mai multe despre: octavian bellu 

viewscnt
Articole similare