Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lacrimi şi suferinţă după anunţul care a şocat fotbalul mondial. Fanii Barcelonei s-au strâns la stadion când au aflat de plecarea lui Messi de la echipă

Lacrimi şi suferinţă după anunţul care a şocat fotbalul mondial. Fanii Barcelonei s-au strâns la stadion când au aflat de plecarea lui Messi de la echipă

FC Barcelona

Comentarii

Vestea care a şocat fotbalul mondial a venit în seara zilei de joi. FC Barcelona a anunţat că Lionel Messi nu va mai continua la gruparea catalană.

"Barcelona îi mulţumeşte din toată inima jucătorului pentru contribuţia adusă la club şi îi urează tot binele în viaţă şi în carieră!", se arată într-un comunicat oficial al Barcelonei.

În urma anunţului făcut de clubul catalan, fanii echipei s-au strâns la porţile stadionului Camp Nou, vizibil afectaţi de vestea plecării lui Lionel Messi de la FC Barcelona.

Messi, cifre uluitoare în tricoul catalanilor

778 de meciuri, 672 de goluri şi 305 pase decisive, plus 35 de trofee. Acestea sunt cifrele unui parcurs uluitor reuşit de Leo Messi în tricoul celor de la FC Barcelona.

Totodată, Messi, câştigător a şase Baloane de Aur în tricoul catalanilor, este singurul fotbalist din istoria La Liga care a marcat minim 30 de goluri în nouă sezoane consecutive disputate în prima ligă spaniolă.

Argentinianul deţine şi recordul celor mai multe meciuri disputate vreodată în istoria primei ligi spaniole de un fotbalist străin (520).

Niciun jucător din istoria La Liga nu a reuşit 21 de pase decisive într-un singur sezon, cu excepţia lui Leo Messi. Argentinianul are şi cele mai multe goluri marcate într-un an calendaristic (59) şi cele mai multe goluri marcate atât pe teren propriu, cât şi în deplasare, pe parcursul unui sezon competiţional.

De asemenea, niciun alt jucător din istoria Barcelonei sau din istoria La Liga nu a reuşit să marcheze împotriva a 38 de echipe adverse întâlnite în cariera lor.

Messi este deţinătorul recordului pentru cele mai multe penalty-uri transformate în istoria Barcei (73) şi cel mai tânăr jucător care ajunge la borna de 200 de goluri marcate (la 25 de ani şi 7 luni).

Cel mai bun marcator din istoria La Liga este tot Messi cu 473 de goluri marcate în 520 de meciuri. Argentinianul este şi deţinătorul recordului celor mai multe goluri înscrise în istoria El Clasico (26), cu opt mai multe decât Cristiano Ronaldo şi Alfredo di Stefano, legendele Realului. Messi are şi recordul celor mai multe prezenţe în El Clasico (45), un record pe care îl împarte cu Sergio Ramos, plecat şi el din La Liga în acest an.

Afla mai multe despre: barcelona 

viewscnt
Articole similare