Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Larisa Iordache a revenit la antrenamente şi visează la Tokio 2020: "Perioada grea a trecut, acum trebuie să am răbdare"

Larisa Iordache a revenit la antrenamente şi visează la Tokio 2020: "Perioada grea a trecut, acum trebuie să am răbdare"

Gimnastică

Comentarii

Abia revenită după accidentarea suferită în 2017 la tendon, Larisa Iordache începe din nou să spere la gloria olimpică. Gimnasta de 22 de ani s-aîntors în sala de antrenament şi speră să se pună repede la punct cu pregătirea.

Cu mai puţin de un an şi jumătate înainte de Jocurile Olimpice de la Tokio, Larisa Iordache şi-a reluat pregătirile în sala de gimnastică şi trage tare pentru a prinde Campionatele Mondiale de la finalul acestui an. Nu este singură în tentativa de a reveni pe podiumul competiţiilor internaţionale. Octavian Bellu şi Mariana Bitang au răspuns afirmativ chemării şi îi stau alături la fiecare pas.

"Perioada aia grea s-a terminat. Acum începe o perioadă mult mai grea, dar mult mai plăcută. Mă aşteptam să fie mult mai greu pentru mine, dar se pare că am foarte multă energie după această perioadă de inactivitate

M-am întors cu doamna Mariana şi domnul Bellu. Toată perioada, de la ultima parte a operaţiei şi a recuperării, au fost alături de mine şi m-au ajutat. Mă motivează, mă ajută şi în fiecare zi de antrenament sunt foarte optimişti din punct de vedere al pregătirii. Sper să fie la fel de acum încolo. Şi înainte m-au ajutat foarte mult şi m-au adus pe linia de plutire şi acum fac acelaşi lucru. 
 
Talent degeaba ai dacă nu îl munceşti. Cred că de aceeaşi părere este şi doamna Mariana şi domnul Bellu. Categoric, totul va veni de la sine dacă sunt sănătoasă. Îmi doresc foarte tare să ajung la un nivel cu care să pot să concurez la un nivel foarte înalt, la Campionatul Mondial", a spus Larisa Iordache pentru Telekom Sport.
 
"Dacă Larisa nu ar fi avut ghinionul să beneficiaze de "profesionalismul" celor două operaţii total nereuşite la tendon, motiv pentru care a trebuit să o suporte pe cea de-a treia, probabil astăzi ar fi fost în sală, alături de echipă, în lupta şi visul ei de a se califica pentru Tokio. Ea îşi doreşte extrem de mult, dar trebuie în egală măsură să îi repeţi de fiecare dată că are o etapă extrem de  clară de parcurs în revenirea graduală la efort", a declarat şi Mariana Bitang la Telekom Sport.

Cei mai titraţi antrenori din gimnastica românească, Bellu şi Bitang au luat-o de la capăt la Izvorani. Pregătesc viitoarea generaţie de gimnaste, prin intermediul programului "Ţară, ţară, vrem campioane", şi speră să le vadă pe micuţele gimnaste pe podium la Jocurile Olimpice de peste cinci ani. 

"Suntem în al cincilea an de proiect şi ne bucurăm să le sprijinim să evolueze şi, să sperăm, le vom duce către noi titluri mondiale, olimpice şi europene", a declarat Mariana Bitang pentru Telekom Sport. 

Cele mai mari dintre fetiţele acceptate în programul "Ţară, ţară, vrem campioane" se pregătesc deja pentru marea performanţă.  Ana Maria Bărbosu şi Sabrina Voinea sunt marile speranţe ale lotului.

"Vreau să o iau pe calea celor mai mari gimnaste, să ajung şi eu campioană olimpică. Mă văd la Jocurile Olimpice din 2023 şi aş vrea să fiu şi pe podium", a declarat pentru Telekom Sport Ana Maria Bărbosu, una dintre fetele din program.

 

Afla mai multe despre: gimnasticalarisa iordachetokio 2020mariana bitang 

viewscnt
Articole similare