Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Laszlo Boloni, interviu EVENIMENT pentru MARCA: "Eu l-am făcut extremă pe Cristiano. Am zis că o să fie mai mare ca Figo şi Eusebio şi mi-am făcut probleme la Sporting!"

Laszlo Boloni, interviu EVENIMENT pentru MARCA: "Eu l-am făcut extremă pe Cristiano. Am zis că o să fie mai mare ca Figo şi Eusebio şi mi-am făcut probleme la Sporting!"galerie foto

Cristiano Ronaldo

Comentarii

Laszlo Boloni, actualul antrenor de la Antwerp, a fost intervievat de cotidianul spaniol MARCA în legătură cu subiectul Cristiano Ronaldo.

De numele lui Laszlo Boloni se leagă atât ultimul titlu câştigat în Portugalia de Sporting Lisabona, cât şi debutul la profesionişti al celui care a devenit între timp, unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile.

Pe 14 august 2002, Cristiano bifa primul său meci oficial pentru Sporting la profesionişti. Ronaldo a fost trimis în teren de Boloni, antrenorul de atunci al "leilor", în minutul 58 al meciului în locul lui Tonito. Avea 17 ani, 6 luni şi 9 zile, dar s-a ridicat la nivelul partidei.

Boloni despre CR7: "Eu l-am făcut extremă pe Cristiano. Am zis că o să fie mai mare ca Figo şi Eusebio şi mi-am făcut probleme la Sporting!"


In interviul acordat celor de la MARCA, Boloni mărturiseşte că nu a avut emoţii să-l trimită în teren: "Am fost să văd echipa de tineret şi l-am solicitat imediat pentru echipa mare, mai ales că avea un fizic foarte bun, era foarte rapid şi extrem de tehnic. N-a fost nicio surpriză pentru mine" spune Boloni în Marca. "După ce l-am văzut în acţiune, am decis că nu se mai poate întoarce tineret. Era deja un lider, glumea în vestiar. Dar ceea ce făcea în teren era excepţional. Maturitatea lui la 16-17 ani nu era deloc una normală. Fantastic" dezvăluie Boloni.

"La juniori, Cristiano Ronaldo era număr 9, dar eu am decis că ne va ajuta ca extremă. Era foarte tânăr, avea puţin peste 60 de kilograme, şi era greu pentru el să joace ca atacant, cu fundaşi care probabil aveau 100 de kilograme. În bandă, cu rapiditatea sa, driblingurile şi şutul fantastic, mi se părea mult mai eficient. Sunt împăcat că am luat această decizie, dar la început nu a fost uşor. Era foarte important să încerce să finalizeze, el nu voia să încheie o fază fără să dribleze. I-am explicat că e bine că poate dribla unul, chiar doi jucători, dar cinci sunt prea mulţi. Cu inteligenţa sa, a reuşit să înţeleagă ce are de făcut şi că trebuie să şuteze mai des la poartă" mai spune Boloni, în MARCA.

El şi-a amintit că a declarat la un moment dat în Portugalia că Ronaldo va fi mai bun ca Figo: "Nu ştiam că am ocazia să antrenez unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie. Dar ştiam că fără accidentări, va ajunge foarte mare. M-au intrebat într-adevăr la acea vreme despre el, şi le-am zis că îi va depăşi pe Figo şi Eusebio. Mi-am făcut mari probleme cu acele declaraţii. Până la urmă însă, Cristiano mi-a dat dreptate în timp" mai spune antrenorul lui Royal Antwerp.

Firesc, nu putea să evite comparaţia dintre Cristiano Ronaldo şi Messi: "Cine e mai bun? Eu nu pot să fiu obiectiv, pentru că Ronaldo va fi mereu copilul meu. E clar însă că am avut cu toţii ocazia să ne bucurăm de două monumente ale fotbalului în aceşti ani" a mai spus tehnicianul român.

"Dacă nu se accidentează grav, va continua să joace la cel mai inalt nivel. Este foarte puternic, dar întotdeauna îşi doreşte mult mai mult. E un gladiator, un campion" a mai spus omul care l-a debutat pe Cristiano Ronaldo în fotbalul mare.

Afla mai multe despre: laszlo bolonicristiano ronaldo 

viewscnt
Articole similare