Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Laura Ilie îşi acuză adversarele după ce a ratat finala de la Jocurile Olimpice: "Fură cu neruşinare! Cu ne-ru-şi-na-re! Chinezii dau tonul"

Laura Ilie îşi acuză adversarele după ce a ratat finala de la Jocurile Olimpice: "Fură cu neruşinare! Cu ne-ru-şi-na-re! Chinezii dau tonul"

Jocurile olimpice

Comentarii

Laura Ilie a reacţionat dur, după ce a ratat şansa de a se lupta la medaliile olimpice de la Tokyo. Sportiva le acuză pe adversare.

Laura Ilie, despre încălcările de regulament: "Fură în frunte cu China"

Sportiva chineză Yang Qian a fost prima medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a câştigat proba de puşcă 10 metri aer comprimat. Sportiva chineză a fost urmată de rusoaica Anastasiia Galaşina şi de elveţianca Nina Christen. 

În această probă, Laura Ilie a ratat calificarea în finală pentru doar cinci zecimi.

Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, sportiva din România a semnalat încălcări de regulament din partea anumitor adversare. "Necazul e altul. Că fetele de pe podium trişează. Fură cu neruşinare! Cu ne-ru-şi-na-re! Fură prin poziţii neregulamentare, dar nimeni nu le spune nimic. Şi fură în frunte cu China, care a dat acum campioana olimpică. 

Există pe Facebook o postare a unui antrenor german, care arată foarte clar cum a trişat Yang Qian, de exemplu. Atinge dioptrul şi suportul cu ochiul şi cu nasul în vreo patru-cinci locuri, ceea ce-i conferă nişte puncte de reper decisive. Îşi atinge mâinile oferind un suport mai solid pentru armă. Mâneca de la dreapta ar fi trebuit să fie până la încheietură, dar e mai lungă şi mai largă, permiţându-i să se sprijine discret pe echipamentul rigid. Iar lucrurile astea se ştiu în tir şi nu se întâmplă nimic.

(n.r. - Galaşina) Trage având arma sprijinită pe sâni! Sunt poze, nu poveşti! Dar preşedintele federaţiei internaţionale e un rus. Probabil că la mijloc sunt şi chestiuni politice şi financiare, nu ştiu, dar felul în care fură e inadmisibil şi pe faţă. 

Chinezii dau tonul, iar ceilalţi o iau pe urmele lor dacă văd că nu există nicio consecinţă. Adică ei trişează, pătează acest sport, sunt fericiţi la final, se bucură cu medalia de gât, iar eu, care ar fi trebuit să fiu în finală şi am tras în mod fair-play, plec acasă cu un gust amar", a declarat Laura Ilie pentru sursa citată. 

Sportiva e resemnată, chiar dacă aceste lucruri au fost semnalate de-a lungul timpului: "Am atras atenţia la nişte concursuri anterioare, arbitrii s-au dus şi au dat câteva avertismente, dar a doua zi au luat-o de la capăt", a adăugat Laura Ilie.  

 

Afla mai multe despre: laura iliepuşcă 10 metri aer comprimatjocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare