Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Le Monde dezvăluie faţa mai puţin cunoscută a lui Harlem Gnohere. De ce a fost dat afară de la Cannes

Le Monde dezvăluie faţa mai puţin cunoscută a lui Harlem Gnohere. De ce a fost dat afară de la Cannes

Superliga

Comentarii

Harlem Gnohere este subiectul unui material publicat de Le Monde, în care atacantul FCSB-ului îşi povesteşte pe scurt viaţa şi cum a ajuns să joace în România. Gnohere încă speră că va fi selecţionat la naţionala Coastei de Fildeş.

Atacantul în vârstă de 30 de ani se află la cel mai bun sezon al său. Este golgheter în Liga 1, cu 13 goluri şi se vorbeşte că ar fi urmărit de câteva echipa din străinătate. Forma arătată în acest sezon l-a făcut interesant şi pentru jurnaliştii francezi. Celebra publicaţie Le Monde a publicat un material în care este expusă cariera lui Gnohere, cum a început fotbalul şi cum a ajuns în România:

Părinţii lui Gnohere sunt din Coasta de Fildeş, dar el s-a născut în Franţa, în Essonne, lângă Paris: ”Era foarte cald acolo. Eram un bătăuş, ne băteam între cartiere. Tatăl meu a înţeles imediat pericolul şi, la vârsta de 12 ani, m-a trimis la centrul de juniori a lui Cannes, pentru că trebuia să plec din oraş. Avea dreptate. Mulţi prieteni au ajuns la închisoare... Aş fi putut greşi şi eu”, îşi aminteşte Gnohere.

Clubul nu a fost ales întâmplător. Arthur Gnohere, fratele lui Harlem, a jucat pentru Cannes. Însă actualul atacant al FCSB-ului n-a stat foarte mult timp aici. Viaţa trăită în cartier încă îl urmărea: ”Am fost dat afară din cauza unei bătăi care a izbucnit în centrul oraşului”. Apoi, a mers la Troyes: ”Nu aveau încredere în tineri, aşa că m-am dus în Elveţia, în a treia divizie, pentru 1.500 de euro pe lună. Am încris goluri, dar niciun club din Ligue 2 nu s-a interesat de mine. Aşa că am plecat pentru 1000 de euro pe lună în Virton, în liga a treia din Belgia, unde nivelul era mai ridicat”, îşi aminteşte Gnohere pentur Le Monde.

În Belgia, Gnohere şi-a cunoscut actuala soţie. Profesional, a trecut apoi la Charleroi, Westerlo, Mouscron şi la Mons - de unde a plecat din cauza problemelor financiare. Până la urmă, a ajuns la probe la Petrolul, dar nu a fost acceptat, pe motiv că are prea multe kilograme în plus. În cele din urmă, a semnat cu Dinamo, iar forma arătată acolo l-a adus în atenţia FCSB-ului. Acum, visul lui Gnohere este să joace pentru naţionala Coastei de Fildeş: ”Nu am fost niciodată chemat şi chiar nu am observat prin reprezentant al federaţiei ivoriene. Nu ştiu dacă voi avea vreodată ocazia să joac pentru ”elefanţi”. Am crezut că a marca goluri într-un campionat din Europa mi-ar permite să fiu remarcat. Eu încă sper, dar încep să îmi pierd speranţa...”

Afla mai multe despre: harlem gnoherefcsbdinamole monde 

viewscnt
Articole similare