Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

LeBron James s-a vaccinat, dar refuză să-i încurajeze pe alţii să o facă: "Aici nu mai e vorba de politică sau de rasism"

LeBron James s-a vaccinat, dar refuză să-i încurajeze pe alţii să o facă: "Aici nu mai e vorba de politică sau de rasism"

NBA

Comentarii

LeBron James s-a vaccinat împotriva Covid-19, dar vedeta din NBA refuză să încurajeze alte persoane să facă la fel ca el, informează AFP.

LeBron James s-a exprimat pentru prima dată public despre decizia sa de a se vaccina împotriva Covid-19.

"Nu pot vorbi decât pentru mine. Fiecare are de ales să facă ceea ce crede că este potrivit pentru el şi pentru familia lui. Recunosc că am fost foarte sceptic, dar după ce mi-am făcut propriile cercetări, am considerat că este mai bine pentru mine, familia mea şi prietenii mei. De aceea am decis să o fac", a declarat baschetbalistul la Media Day a echipei LA Lakers.

La începutul acestui an, LeBron James a refuzat în repetate rânduri să spună dacă va accepta sau nu vaccinul, argumentând că acest subiect ţine de viaţa lui privată. Cu toate acestea, scepticismul său cu privire la vaccinare era bine cunoscut. Întrebat dacă nu ar trebui să-i încurajeze pe jucătorii şi pe oamenii care nu sunt vaccinaţi să facă acest pas, ţinând cont de statutul său de cel mai bun jucător din NBA, LeBron James a refuzat să preia acest rol.

"Aici vorbim despre corpul fiecăruia. Nu este vorba despre politică, de rasism sau de brutalitatea poliţiştilor. Este vorba despre starea de bine a oamenilor. Nu cred că ar trebui să mă implic în ceea ce fac oamenii pentru corpul lor. Parcă aş spune că unul sau altul ar trebui să facă munca asta asta sau nu (...) Ştiu ce am făcut pentru mine şi pentru familia mea, ştiu ce au făcut unii dintre prietenii mei pentru ei şi pentru familiile lor. Dar când trebuie să vorbesc în numele tuturor, nu simt că trebuie să o fac... Nu este treaba mea", a explicat sportivul.

Timp de două zile în care au avut loc Zilele Media ale diferitelor echipe din NBA, subiectul nevaccinării la o parte dintre baschetablişti, 10 la sută conform unui recensământ oficial, a fost subiectul principal. Unele vedete au recunoscut în mod deschis că au refuzat să se vaccineze, cum ar fi Bradley Beal (Washington Wizards), care a revenit ulterior, spunând că încă se gândeşte acest lucru.

Kyrie Irving refuză să spună dacă este vaccinat sau nu, dar absenţa lui de la Media Day a echipei Brooklyn Nets, ţinută la Barclays Center, poate fi interpretată, dacă nu cumva nu i s-ar fi permis să participe, conform unei hotărâri a autorităţilor din New York, care le impune sportivilor profesionişti să demonstreze că au primit cel puţin o doză de vaccin pentru a intra în incinta sediului clubului lor.

Afla mai multe despre: lebron 

viewscnt
Articole similare