Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lecţia dură pe care Viitorul i-a dat-o lui Dinamo. Diferenţa uriaşă de strategie după finala Ligii Elitelor din 2017

Lecţia dură pe care Viitorul i-a dat-o lui Dinamo. Diferenţa uriaşă de strategie după finala Ligii Elitelor din 2017

Superliga

Comentarii

Dinamo transferă pe bandă rulantă, deşi are unul dintre cele mai bune centre de juniori din ţară. La polul opus, Viitorul îşi valorifică mult mai bine talentele din propria curte. Un exemplu în acest sens vine de la generaţia "câinilor" care a câştigat în urmă cu doi ani campionatul la U19, după o finală cu Viitorul.

Dinamo şi Viitorul sunt echipele cu cele mei puternice centre de juniori. Însă prima este abia pe locul 11, cu şanse extrem de mici să intre în play-off şi cu doar 5 puncte peste primul loc retrogradabil. De partea cealaltă, Viitorul este pe locul 5 în campionat şi are şanse mari ca şi în acest an să joace în play-off.

Diferenţa este făcută de felul în care cele două echipe profită de jucătorii din propriile pepiniere şi cel mai bun exemplu vine de la o finală care s-a jucat în urmă cu doi ani. Atunci, Dinamo U19 - antrenată de Florin Bratu - a ieşit campioana României după ce s-a impus în faţa Viitorului U19, după loviturile de departajare.

Din acea echipă a lui Dinamo, doar doi jucători se regăsesc în lotul din acest sezon: Denis Ciobotariu şi Ricardo Grigore. Însă nici aceştia nu sunt titulari. În tot acest timp, la Dinamo au fost transferaţi foarte mulţi jucători, cei mai mulţi străini, care n-au confirmat şi au plecat în următoarea fereastră de transferuri.

Situaţia este cu totul alta la Viitorul. Din echipa care a pierdut finala din 2017, în faţa lui Dinamo, cei mai mulţi jucători au fost promovaţi la seniori: Ghiţă, Tudor Băluţă, Boboc, Drăguş, Casap, Dumitrescu, Măţan şi Ciobanu. Mai mult, Băluţă şi Drăguş au ajuns între timp şi la naţionala de seniori a României:

Afla mai multe despre: dinamoviitoruljunioriliga 1 

viewscnt
Articole similare