Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Legea marţială împotriva fotbalului. Şahtior, obligată să joace în fieful rivalei din cauza conflictului militar din Ucraina

Legea marţială împotriva fotbalului. Şahtior, obligată să joace în fieful rivalei din cauza conflictului militar din Ucraina
Comentarii

UEFA a decis să mute duelul dintre Şahtior Doneţk şi Olympique Lyon, programat pe 12 decembrie, din cauza conflictului militar care a paralizat estul Ucrainei.

Programat iniţial la Harkov, duelul dinte Şahtior şi Olympique Lyon, din etapa a şasea a grupelor UEFA Champions League, se va disputa la Kiev. Decizia forului european vine pe fondul conflictului militar din estul Ucrainei. În perioada 26 noiembrie - 26 decembrie, zece regiuni din Ucraina au fost puse sub incidenţa legii marţiale, după ce Rusia a confiscat trei nave militare ucrainene şi a reţinut echipajele acestora.
 
Confruntarea dintre Şahtior şi Lyon nu a fost singura afectată de impunerea legii marţiale. A fost şi cazul meciului dintre Vorskla Poltava şi Arsenal, de la mijlocul săptămânii trecute, din etapa a cincea a grupelor UEFA Europa League, care s-a disputat de asemenea la Kiev. Tunarii s-au impus atunci cu scorul de 3-0.
 
Duelul dintre Şahtior şi Lyon este unul decisiv în economia grupei F din UEFA Champions League. Cele două se luptă pentru poziţia a doua în grupă, care asigură calificarea în optimile de finală. Lyon este în acest moment pe locul secund, cu un avans de două puncte faţă de adversara din ultima etapă.

Afla mai multe despre: uefa champions leaguesahtiorlege martialalyon 

viewscnt
Articole similare