Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Legendarul Michael Jordan a răbufnit, în lumina ultimelor incidente petrecute în Statele Unite ale Americii. "Am suportat destul!"

Legendarul Michael Jordan a răbufnit, în lumina ultimelor incidente petrecute în Statele Unite ale Americii. "Am suportat destul!"

Baschet

Comentarii

Fostul superstar al baschetului profesionist nord-american (NBA) Michael Jordan s-a alăturat duminică sportivilor care, pe întreg mapamondul, au deplâns moartea unui bărbat de culoare în timpul arestării sale în Statele Unite, care a generat ample manifestaţii ce au degenerat în violenţe.

Michael Jordan a denunţat, într-un comunicat, "rasismul înrădăcinat" în Statele Unite, declarându-se "profund întristat, plin de suferinţă şi total înfuriat" după moartea lui George Floyd (46 ani), pe 25 mai, la Minneapolis (Minnesota). Derek Chauvin, poliţistul alb care a ţinut minute în şir genunchiul pe gâtul lui Floyd, care se plângea că nu poate să respire, a fost arestat şi inculpat de omucidere involuntară, dar manifestaţiile continuă şi s-au amplificat, degenerând adesea în violenţe în mai multe oraşe.

"Sunt profund întristat, cu adevărat îndurerat şi pur şi simplu furios. Simt şi văd durerea, indignarea şi frustrarea tuturor. Am suportat destul! Sunt alături de cei care luptă împotriva rasismului şi a violenţei asupra persoanelor de culoare din ţara noastră. Nu am răspunsurile, dar vocile noastre au putere şi nu au cum să fie divizate de ceilalţi. Trebuie în continuare să ne exprimăm paşnic împotriva nedreptăţii şi să cerem dreptatea. Vocile noastre unificate trebuie să facă presiuni asupra liderilor noştri pentru a ne schimba legile. Altfel, trebuie să ne folosim votul pentru a produce schimbări. Fiecare dintre noi trebuie sa facă parte din soluţie şi trebuie să lucrăm împreună pentru a aduce dreptatea pentru toţi", a spus legendarul Michael Jordan.

Jordan s-a alăturat unui cor de voci din NBA, NFL (fotbal american) şi din alte sporturi din Statele Unite, dar şi din lume, care cer schimbarea modului în care sunt tratate persoanele de culoare din această ţară, în special de către poliţişti. Jucătorul echipei Boston Celtics, Jaylen Brown, a condus 15 ore pentru a participa la o manifestaţie la Atlanta, în timp ce Roger Goodell, responsabil din NFL, consideră că manifestaţiile violente "reflectă suferinţa, furia şi frustrarea pe care o resimţim".

La rândul ei, jucătoarea de tenis Serena Williams a postat un video pe Instagram cu o fetiţă cuprinsă de emoţie adresându-se la o reuniune publică: "Noi suntem Negri şi nu ar trebui să ne simţim aşa". Şi fenomenul tenisului american Coco Gauff a reacţionat într-un mesaj video pe reţeaua de socializare TikTok: "Oare eu urmez?".

Afla mai multe despre: baschet 

viewscnt
Articole similare