Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Leipzig - U Craiova 3-1. Oltenii evită ruşinea la ultima fază şi îşi permit să spere la calificare

Leipzig - U Craiova 3-1. Oltenii evită ruşinea la ultima fază şi îşi permit să spere la calificare
Comentarii

Universitatea Craiova a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 3-1, de echipa germană RB Leipzig, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Europa League.

Konate (25), Cunha (77) şi Forsberg (87) au înscris golurile echipei germane, în timp ce Ivan Martic a marcat unicul gol al oltenilor, la ultima fază a jocului. Diferenţa de scor putea fi mult mai mare, însă portarul Craiovei, Mirko Pigliacelli, a avut mai multe intervenţii excelente.

Meciul retur se va disputa săptămâna viitoare, pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova.

Leipzig - Universitatea Craiova 3-1 (Konate 25', Cunha 77', Forsberg 87'/I. Martic 90+4')

Echipele de start, potrivit site-ului UEFA:

Leipzig: Mvogo - Klostermann, Konate, Orban (C) (Forsberg 61'), Saracchi - Kampl, Ilsanker, Demme, Bruma (Sabitzer 61')  - Augustin (Poulsen 75'), Cunha.

Rezerve: Muller - Sabitzer, Y. Poulsen, Forsberg, Werner, Mukiele, Stierlin.
Antrenor: Ralf Rangnick.

Craiova: Pigliacelli - Donkor, Kelic, Tiago Ferreira (Matteo Fedele 79'), Briceag - Martic, Mateiu, Cicâldău - Bancu - Mitriţă (C) (Burlacu 85'), Mihăilă (R. Baicu 26').
Rezerve: Popescu - R. Popa, Burlacu, Markovic, Fedele, Gardoş, Baicu.
Antrenor: Devis Mangia.


Min. 90+4: GOOOL Craiova! Ivan Martic înscrie pentru olteni la ultima fază, după o pasă a lui Bancu.

Min. 87: Gol, Leipzig. Poulsen duce scorul la 3-0, din apropiere, după ce Pigliacelli intervenise încă o dată miraculos la lovitura liberă executată excelent de Forsberg.

 

 

Min. 81: Încă o şansă de gol pentru germani, după un şut bun al lui Ilsanker, dar Pigliacelli este din nou la înălţime.

Min. 79: Debut la Craiova. Mijlocaşul elveţian Matteo Fedele îi ia locul lui Thiago Ferreira.

Min. 77: Gol, Leipzig! Cunha duce scorul la 2-0, cu o execuţie simplă, din faţa porţii, la care Pigliacelli nu a putut să intervină.

Min. 69: Ocazie imensă a germanilor: acelaşi Konate, autorul unicului gol de până acum, a reluat din apropiere, după o respingere greşită a lui Tiago Ferreira, iar Pigliacelli a intervenit excelent cu piciorul.

Min. 63: Pigliacelli şi o nouă intervenţie foarte bună a portarului italian, în faţa brazilianului Cunha.

Min. 61: Două schimbări făcute de Ralf Rangnick. Intră Forsberg şi Sabitzer, în locul lui căpitanului Orban, respectiv Bruma.

Min. 48: Ocazie bună a Craiovei, dar Mitriţă îşi bate joc de pasa ideală a lui Cicâldău, încercând să reia cu călcâiul.

Min. 46: S-a reluat jocul.

Pauză la Leipzig, după o primă repriză în care Craiova a ieşit rareori din propriul teren.

Min. 42: Primul corner pentru Craiova, în această întâlnire. Momente pentru olteni, în final de repriză.

Min. 39: Prima şansă a Craiovei: pe o respingere, apărarea germană a fost surprinsă la centrul terenului, iar Mitriţă a rămas singur în flancul drept, dar portarul gazdelor, Mvogo, a ieşit la 30 de metri de poartă şi a reuşit să-l deposedeze pe căpitanul Craiovei şi să îndepărteze pericolul.

Min. 26: Schimbare la Craiova: iese Mihăilă, accidentat, şi intră Raoul Petre Baicu, un atacant în vârstă de 18 ani care debutează în "alb-albastru", cu această ocazie.

 

 

Min. 25: Gol, Leipzig: Kampl execută excelent o lovitură de la colţ, din stânga, iar Konate reia cu capul de la prima bară, de lângă Mateiu, şi deschide scorul.

Min. 23: Lovitură de cap a căpitanului gazdelor, Orban, dar Pigliacelli este atent din nou. A fost al doilea şut pe poartă al meciului.

Min. 20: Când o ocazie pentru Leipzig: Kampl a executat un corner din dreapta, iar Ilsanker s-a desprins din marcaj şi a reluat cu capul din centrul careului, puţin peste poarta lui Pigliacelli.

Min. 5: Ratare incredibilă a germanilor! Bruma ratează cu poarta goală, din apropiere, după ce Pigliacelli respinsese în faţă un şut al lui Jean-Kevin Augustin.

 

 

Min. 1: A început meciul!

UPDATE 18:30 | Avem echipele de start! Devis Mangia schimbă sistemul de joc. Conform site-ului uefa.com, Craiova începe meciul de la Leipzig în formula 4-3-1-2, cu Bancu în spatele lui Mitriţă şi Mihăilă şi Gardoş doar pe banca de rezerve. Este greu de crezut, însă, că Bancu va evolua pe această poziţie, deşi în trecut a mai jucat în ofensivă. Mai degrabă, Cicâldău va juca pe postul de mijlocaş ofensiv, iar Bancu va fi inter stânga. De partea cealaltă, vedetele echipei germane, Sabitzer, Werner şi Forsberg iau, pentru început, loc pe banca de rezerve.

Leipzig şi Craiova au un numitor comun înaintea confruntării directe de joi: ambele echipe traversează o perioadă mai slabă. Dacă ”leii” lui Mangia au început catastrofal campionatul, reuşind doar două remize în primele trei etape, cei de la Leipzig au fost umiliţi în ultima partidă de verificare, 0-3 cu Huddersfield.

Înainte să dea peste Craiova, Leipzig a fost nevoită să joace încă un tur în Europa League. Nemţii au trecut fără probleme de suedezii de la Hacken, cu 5-1 la general.

Universitatea Craiova a câştigat Cupa României şi s-a calificat direct în turul al treilea preliminar din Europa League. N-a fost cap de serie, iar sorţii i-au scos-o în cale pe Leipzig, revelaţia sezonului trecut din Bundesliga. Leipzig a terminat pe locul doi în campionatul Germaniei în 2017, în timp ce sezonul trecut l-a încheiat pe poziţia a 6-a.

Afla mai multe despre: leipzigcraiovamitritaeuropa league 

viewscnt
Articole similare