Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lennart Thy, jucătorul care a lipsit de la un meci pentru că a donat celule stem, a primit un premiu special la Gala FIFA

Lennart Thy, jucătorul care a lipsit de la un meci pentru că a donat celule stem, a primit un premiu special la Gala FIFA
Comentarii

Atacantul Lennart Thy, care în luna martie nu a participat la un meci al echipei VVV-Venlo cu PSV Eindhoven, deoarece a donat celule stem pentru o persoană bolnavă de leucemie, a primit premiul pentru Fair Play la gala FIFA The Best, luni seară, la Londra.

Lennart Thy, în prezent component al echipei Erzurumspor, nu a jucat la partida din martie, dar a fost ovaţionat de întreg stadionul în minutul 11, numărul său de pe tricou. Thy a fost sunat înainte de a dona celule stem de la un spital din Koln pentru a i se explica faptul că ADN-ul său era compatibil cu cel al unui pacient bolnav.

Atacantul se înregistrase ca donator în urmă cu şapte ani, când era la echipa de tineret a formaţiei Werder Bremen. "Mă gândeam la meci, dar când am înţeles că pot salva o viaţă, nu am ezitat niciun moment", a explicat el. Astfel, Thy s-a dus la Koln, unde a fost injectat de două ori pe zi, timp de cinci zile, cu un lichid destinat stimulării de celule stem. Tratamentul l-a slăbit, iar el nu a putut asista la meciul de pe Philips Stadion.

 

Afla mai multe despre: lennart thypremiufair playfifa 

viewscnt
Articole similare