Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Leo Grozavu, supărat pe ”regulile U21 şi 5+6”: ”Un pic abuzive! Într-un fotbal profesionist, trebuie respectate regulile UEFA, nu FRF”

Leo Grozavu, supărat pe ”regulile U21 şi 5+6”: ”Un pic abuzive! Într-un fotbal profesionist, trebuie respectate regulile UEFA, nu FRF”

Fotbal

Comentarii

Noua regulă impusă de Federaţia Română de Fotbal din sezonul 2024/2025, cu cinci jucători formaţi la nivel naţional şi eligibili pentru selecţionatele autohtone în primul ”11” al echipelor de Superligă, a început să dea mari bătăi de cap antrenorilor.

Antrenorul celor de la Poli Iaşi, Leo Grozavu, a declarat că nu are de ales şi că va respecta această regulă, chiar dacă i se pare una abuză.

Leo Grozavu, deranjat de regulile impuse de FRF: ”Nu e stat în stat aici!”

De asemenea, tehnicianul moldovenilor nu este fan nici al ”regulii U21”, care s-a dovedit una complet inutilă în confruntările din cupele europene, unde mai mult încurcă decât să ajute.

Însă, ceea ce-l deranjează cel mai mult pe Grozavu este faptul că regulile se schimbă din mers, fără a se ţine cont de faptul că loturile se formează în timp, iar decizii radicale ar urma să fie luate din vara viitoare, pentru un lot care să se încadreze noilor norme.

Eu cred că e greu de implementat această regulă. Am văzut cu ani în urmă, când am aderat la comunitatea europeană, a fost destul de dificil să mai facem noi regula. Regula trebuie să o respectăm, nu să o implementăm.

În momentul în care un patron dă banii, cred că e mai greu să-i impui reguli. Când îi dai bani, poţi să-i pui orice regulă. Dar când el dă banii, cred că el impune regula. Eu aşa văd lucrurile. Nu ştiu ce se va întâmpla.

Din punctul meu de vedere nu este nicio problemă. De fiecare dată am susţinut elementul autohton, jucătorii români. Nu am o problemă. Ca de obicei, în România, după ce echipele sunt puse în fapt - fac transferuri, investesc bani - li se spune că s-a schimbat regula. Din punctul ăsta de vedere, nu e în regulă. În rest, nu am nicio problemă.

Toată lumea va trebui să respecte ceea ce se impune, dacă va fi de impus ceva. Dar cred că în nicio ţară din Europa nu există reguli în fotbalul profesionist.

Pentru mine asta e o ambiguitate. Da, la nivelurile inferioare, cele de tineret, acolo poţi să impui, pentru că sunt impuse de Federaţii şi trebuie să susţină fotbalul autohton.

Dar în fotbalul profesionist, unde sunt patroni care bagă bani, ai lor, tu nu poţi să-i impui nicio regulă. Ei trebuie să meargă după regulile impuse de UEFA. Nu după reguli impuse de cineva din FRF. Nu există stat în stat.

Şi-aşa, din punctul meu de vedere, regula U21 este un pic abuzivă. Când jucăm în Europa, în cupele europene, nu folosim jucători U21. Sau adversarii nu folosesc jucători U21. Atunci, deja plecăm cu un handicap.

Într-un fotbal profesionist, ar trebui să existe o singură regulă: cel mai bun jucător să joace. Nu contează că are 35 de ani sau 16 ani. Nu contează că e român sau străin. D-aia am aderat la comunitatea europeană.

Cum ar fi ca în Anglia să se joace cu cinci jucători autohtoni şi şase străini. Veţi vedea că fotbalul scade. Sunt echipe în Europa care joacă cu 11 străini. M-aţi întrebat, v-am răspuns. Dar nu este treaba mea”, a declarat Leo Grozavu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Leo Grozavu: ”Cred că ar trebui umblat în alte părţi”

Tehnicianul consideră că, de fapt, problema fotbalului românesc este alta, iar oamenii din cadrul Federaţiei Române de Fotbal ar trebuie să-şi concentreze eforturile într-o altă direcţie.

”Cred că ar trebui umblat în alte părţi, nu la număr de jucători. Cred că ar trebui impuşi oameni în staff-uri, mai profesionişti. Fiecare club să aibă o echipă de scouting, să urmărească jucătorii din clubul propriu, în ţară, în străinătate, şi doar atunci am putea să transferăm jucători mai valoroşi.

Economia să fie mult mai puternică. Cei implicaţi în fotbal, privaţii, să vină alături de noi în fenomen. Noi, în România, putem aduce doar jucători de un anumit nivel. Noi, la Iaşi, nu mai vorbesc. Şi noi vrem să ne batem cu CFR, cu FCSB. 

Suntem al doilea oraş al ţării, dar, din punct de vedere financiar, suntem în ultimele 4-5 echipe ca buget. Atunci, e normal să fie o discrepanţă. Aici trebuie umblat. Academia propriu, infrastructură, la bani, la condiţii, la instruire, la antrenori plătiţi în funcţie de competenţă. E un lanţ al slăbiciunilor care la noi, de ani de zile, este în acelaşi punct”, a completat Leo Grozavu.

Afla mai multe despre: leo grozavuregula u21regula 5+6poli iasi 

viewscnt
Articole similare