Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Leo Messi, lider în clasamentul Ghetei de Aur. Cifrele fabuloase ale starului argentinian

Leo Messi, lider în clasamentul Ghetei de Aur. Cifrele fabuloase ale starului argentinian
Comentarii

Lionel Messi este lider în clasamentul pentru Gheata de Aur, care recompensează golgheterul Europei, după ce a înscris de trei ori în meciul FC Sevilla - FC Barcelona, informează marca.com

Argentinianul a ajuns la 25 de goluri în La Liga, acumulând 50 de puncte. El este urmat de francezul Kylian Mbappe de la PSG cu 22 de goluri (44 de puncte) şi de portughezul Cristiano Ronaldo de la Juventus, cu 19 goluri (38 de puncte).

În această ierarhie, urmează polonezul Krzysztof Piatek (AC Milan), cu 18 goluri, uruguayanul Edison Cavani (PSG), cu 17 goluri, egipteanul Mohamed Salah (Liverpool), şi argentinianul Sergio Aguero (Manchester City), toţi cu 17 goluri.

Sezonul trecut, Messi a marcat 34 de goluri şi a obţinut, astfel, a cincea oară trofeul, un record, după cele din 2010, 2012, 2013 şi 2017.

El l-a depăşit în palmares pe Cristiano Ronaldo, cu patru trofee. Portughezul, acum la Juventus, a marcat sezonul trecut 25 de goluri, pentru Real Madrid.

Messi a fost urmat în clasament de Mohamed Salah, autor a 32 de goluri pentru Liverpool, şi Harry Kane (30 goluri pentru Tottenham).

Formaţia FC Barcelona a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 4-2, echipa FC Sevilla, în etapa a XXV-a a campionatului Spaniei.

Condusă cu 2-0 după golurile lui Jesus Navas (22) şi Gabriel Mercado (42), FC Barcelona a reuşit să se impună datorită triplei lui Lionel Messi (26, 67, 85) şi assist-ului pentru Luis Suarez (90+3).

Cu aceste goluri, Messi a ajuns la 50 de partide în care a marcat de cel puţin trei ori (45 la Barcelona şi cinci la naţionala Argentinei). Doar Cristiano Ronaldo a are mai multe partide în care a înscris de cel puţin trei ori, 51, şase cu naţionala Portugaliei, una cu Manchester United şi 44 cu Real Madrid.

Afla mai multe despre: messi 

viewscnt
Articole similare