Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lewis Hamilton a ieşit în stradă pentru a protesta împotriva rasismului. "Am fost mândru să fiu acolo"

Lewis Hamilton a ieşit în stradă pentru a protesta împotriva rasismului. "Am fost mândru să fiu acolo"

Formula 1

Comentarii

Britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial en titre de Formula 1, a luat parte duminică la protestele contra rasismului desfăşurate la Londra, descriind această experienţă ''cu adevărat plină de emoţie'', relatează AFP.

Lewis Hamilton, 35 ani, singurul pilot de culoare din Formula 1, s-a alăturat manifestanţilor de la Londra, care s-au mobilizat cu regularitate după moartea lui George Floyd în SUA, luna trecută.

''Am mers în Hyde Park pentru un protest paşnic şi am fost atât de mândru să văd câtă lume de toate rasele şi originile susţine această mişcare. Am fost mândru să fiu acolo pentru a recunoaşte şi a susţine mişcarea Black Lives Matter şi moştenirea mea neagră'', a scris Hamilton pe Instagram.

Sextuplul campion mondial a anunţat, într-un interviu acordat Sunday Times, intenţia sa de a lansa o comisie pentru diversitate care să atragă mai mulţi oameni de culoare către sportul automobilistic, prin studierea în special a ştiinţelor, tehnologiei şi a matematicii.

Lansată în colaborare cu Academia regală britanică de inginerie, Comisia Hamilton plănuieşte să facă din sportul automobilistic o comunitate diversă şi complexă: ''Vremea platitudinilor şi a pretextelor s-a încheiat. Sper că această Comisie Hamilton va permite schimbări reale, tangibile şi măsurabile. Când o să mă uit în urmă, peste 20 de ani, vreau să văd un sport care, după ce a dat atâtea oportunităţi unui băieţel de culoare din Stevenage, provenind din clasa muncitoare, a devenit la fel de divers ca lumea complexă şi multiculturală în care trăim'', a explicat pilotul echipei Mercedes.

Afla mai multe despre: formula 1 

viewscnt
Articole similare