Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lewis Hamilton câştigă Marele Premiu al Mexicului, nu şi titlul mondial. Verstappen, cursă nebună

Lewis Hamilton câştigă Marele Premiu al Mexicului, nu şi titlul mondial. Verstappen, cursă nebună

Formula 1

Comentarii

Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Mexicului, a XVIII-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, şi este foarte aproape de a deveni campion pentru a şasea oară. El are nevoie de cel puţin locul 8 la următoarea etapă pentru a fi sigur de titlul mondial.

Plecat de pe poziţia a treia a grilei de start şi căzut pe locul 5, după un acroşaj cu olandezul Max Verstappen de la Red Bull în primul tur, Hamilton s-a impus datorită strategiei superioare piloţilor Ferrari, care au ocupat locurile 1, Chares Leclerc (Monaco) şi 2, Sebastian Vettel (Germania), pe grilă.

Vettel a terminat al doilea, înaintea finlandezului Valtteri Bottas (Mercedes), locul 3, şi a lui Leclerc, locul 4, întârziat la boxe de o problemă la schimbul de pneuri. Leclerc a primit şi punctul bonus pentru cel mai rapid tur.

Pe locul 5 a trecut linia de sosire Alexander Albon (Thailanda), de la Red Bull, urmat de colegul său Verstappen, care a ajus la un moment dat pe ultimul loc, din cauza unei pene de cauciuc.

Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine mexicanul Sergio Perez (Racing Point), australianul Daniel Ricciardo (Renault), francezul Pierre Gasly (Toro Rosso) şi germanul Nico Hulkenber (Renault). Rusul Danil Kviat (Toro Rosso) a trecut linia de sosire al nouălea, dar a fost penalizat cu zece secunde pentru o coliziune cu Hulkenberg şi a căzut pe 11.

În clasamentul piloţilor, Hamilton, 83 de victorii în carieră, zece în acest sezon, a acumulat 363 de puncte, fiind urmat de Bottas, 289 de puncte, şi de Leclerc, cu 236 de puncte.

La constructori, Mercedes, deja campioană mondială, are 652 de puncte, Ferrari este pe locul 2, cu 466 de puncte, iar Red Bull pe 3, cu 341 de puncte.

Următoarea etapă, antepenultima, Marele Premiu al SUA, va avea loc la 3 noiembrie, la Austin.


Prima reacţie a lui Hamilton: ”Mulţumesc acestui public incredibil. Cei de la Mercedes au muncit din greu, cursa a fost grea, iar ritmul incredibil. Sunt foarte recunoscător pentru tot ce s-a întâmplat astăzi” 

22:52 Hamilton câştigă Marele Premiul al Mexicului. Nu şi titlul mondial. Încă...Valtteri Bottas a terminat pe locul trei, ceea ce înseamnă că vom mai avea cel puţin o cursă cu titlul pe masă.

Clasament final:

1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Valtteri Bottas
4. Charles Leclerc
5. Alexander Albon
6. Max Verstappen
7. Sergio Perez
8. Daniel Ricciardo
9. Daniil Kvyat
10. Pierre Gasly


 

22:43: Turul 65

Hamilton

Vettel +2.2
Bottas +3.4
Leclerc +5.8
Albon +15.9
Verstappen +58.8
Perez +66.5
Ricciardo +67.8

22:42 Mesaj pentru Hamilton prin Radio: "Come on Lewis, we have max power available if you need it."

22:40 Hamilton continuă să conducă. Vettel e al doilea, iar Bottas rămâne pe locul 3. 

Înaintea cursei din Mexic, Hamilton avea un avantaj de 64 de puncte în faţa coechipierului său de la Mercedes, iar calculele sunt de partea sa. Practic, britanicul îşi poate asigura titlul încă din această rundă.

Iată care sunt posibilele scenarii:

  • Hamilton să câştige cursa, iar Bottas să nu termine mai sus de locul 5. Dacă Hamilton reuşeşte şi cel mai rapid tur, atunci Bottas poate termina chiar şi pe poziţia a patra
  • Hamilton termină al doilea, iar Bottas să nu termine mai sus de locul 9. Titlul îi revine lui Hamilton şi dacă Bottas termină pe poziţia a opta, cu condiţia ca finlandezul să nu ia punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur
  • Hamilton termină al treilea şi reuşeşte cel mai rapid tur, iar Bottas să nu termine mai sus de locul 9.
  • Hamilton termină al treilea, fără să stabilească cel mai rapid tur, iar Bottas să termine cel mult pe locul 10, de asemenea fără punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur.

22:20 Campionul mondial, Lewis Hamilton este lider pentru prima dată. După 46 de tururi, Hamilton, Vettas şi Bottas sunt despărţiţi doar de cinci secunde. Leclerc se află la 14 secunde distanţă

22:10 Charles Leclerc trece din nou la conducerea cursei. Hamilton este al doilea, iar Albot vine pe locul 3. Sebastian Vettel e doar al patrulea

21:55 După 30 de tururi, Vettel continuă să conducă. Bottas şi Leclerc îl urmează, iar Hamilton este pe locul 4. Cursă excelentă pentru Albon, care e pe locul 5 în continuare

21:45 Sebastian Vettel este noul lider al cursei. El este urmat de Bottas şi Leclerc. Hamilton rămâne pe locul 4, iar Albon e pe 5.

 

 

21:37 Leclerc a intrat la boxe şi el şi a ieşit pe locul 4

21:33  Lando Norris (McLaren) intră la boxe, iar la ieşire trage pe dreapta şi abandonează.

21:28 După 11 tururi, Leclerc este liderul cursei, urmat de Vettel şi Albon. Hamilton este pe locul 4, iar Bottas îl urmează pe 5. Sainz este al 6-lea în cursă

21:21 Max Verstappen iese în decor, dar revine în mod incredibil pe pistă. Maşina sa are un cauciuc în minus! El intră la boxe în turul al 6-lea pentru schimb

21:18 Leclerc conduce cursa după primele patru tururi. A pierdut puţin din diferenţă faţă de Vettel, care este al doilea. Campionul mondial, Lewis Hamilton este pe locul 4.

21:13 START în Marele Premiu al Mexicului. Charles Leclerc este primul, Sebastian Vettel al doilea. Vă reamintim că Max Verstappen (Red Bull) a fost retrogradat trei locuri pe grila de start de la Marele Premiu al Mexicului, din cauza faptului că nu a încetinit în momentul în care a fost arătat steagul galben, după accidentul lui Valtteri Bottas


Max Verstappen a fost convocat de comisarii de cursă la circa două ore după încheierea şedinţei de calificări şi a fost sancţionat cu trei locuri pe grila de start. Astfel, Charles Leclerc (Ferrari) va pleca primul, urmat de Sebastian Vettel (Ferrari) şi de Lewis Hamilton (Mercedes):

Valtteri Bottas a avut un accident chiar în ultimele secunde ale calificărilor. În urma acestuia, imediat a fost desfăşurat steagul galben, însă Verstappen nu l-a respectat.

Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului, ora 21:10, Telekom Sport 4

Cel puţin aşa a spus în conferinţa de presă: "Ştiam că Valtteri a avut un accident. Şi cred că toţi ştim ce înseamnă steagul galben. Dar nu este grav că nu am încetinit, nu? Cred că toţi ştim ce facem. Dacă nu am şti, nu am pilota în Formula 1. Sunt calificări şi trebuie să atacăm", a spus Verstappen.

Aceste declaraţii au atras atenţia comisarilor de cursă, iar după audierea pilotului s-a decis sancţionarea acestuia. Toţi ceilalţi piloţi aflaţi în spatele lui Bottas (Hamilton, Leclerc sau Vettel) au respectat steagul galben.

Afla mai multe despre: formula 1 

viewscnt
Articole similare