Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Formula 1 | Spectacol în MP al Rusiei. Am avut două coliziuni, Hamilton a pierdut primul loc după penalizarea primită, Verstappen, votat pilotul zilei

VIDEO Formula 1 | Spectacol în MP al Rusiei. Am avut două coliziuni, Hamilton a pierdut primul loc după penalizarea primită, Verstappen, votat pilotul zileigalerie foto

Formula 1

Comentarii

A zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 a furnizat câteva surprize. Lewis Hamilton a ratat primul loc, deşi a plecat din pole-position, după o penalizare de 10 secunde în startul cursei. Valtteri Bottas a câştigat, iar Max Verstappen a terminat pe locul secund.

Pentru Bottas este al doilea succes din acest sezon, după cel din prima etapă, din Austria.

Pe locul doi s-a clasat Max Verstappen (Red Bull Racing), iar pe trei Lewis Hamilton (Mercedes). Top 10 este completat de Sergio Perez (Racing Point), Daniel Ricciardo (Renault), Charles Leclerc (Ferrari), Esteban Ocon (Renault), Daniil Kviat (AlphaTauri), Pierre Gasly (AlphaTauri) şi Alexander Albon (Red Bull Racing). Hamilton a avut două penalizări de câte cinci secunde pentru încălcări ale regulilor privind startul la ieşirea de la boxe.

Etapa a 11-a, Eifel Grand Prix, va avea loc în 11 octombrie, în Germania, pe Nurburgring.

18:48 Verstappen a fost votat pilotul zilei. 

15:48 Finalul cursei! Bottas câştigă, Verstappen a terminat pe locul secund, iar Hamilton, penalizat şi cu 10 puncte pe licenţă, a terminat pe locul trei. 

15:35 Luptă superbă în trei pentru ultimele două locuri care asigură puncte. Albon l-a atacat pe Norris, care e pe locul nouă, dar pilotul Red Bull a ratat un viraj şi a fost aruncat pe locul 11 de Gasly. 

15:28 Vettel îl atacă pe Grosjean, acesta din urmă atinge monopostul Ferrari şi are dificultăţi în a reveni pe pistă. 

15:25 Giovinazzi l-a depăşit superb pe Grosjean şi a urcat pe locul 13. 

15:23 Cu 15 tururi înainte de final, sunt diferenţe mari de timp între primii trei clasaţi. Bottas conduce, Verstappen e la 11 secunde în spatele său, iar Hamilton a ajuns pe podium, după penalizarea primită şi care l-a aruncat pe locul 11. 

15:16 În lupta pentru locul nouă, Gasly l-a depăşit pe Raikkonen, după ce acesta din urmă a rezistat câteva tururi în faţa coechipierului. 

15:05 Ricciardo a primit penalizarea de cinci secunde. Vettel e pe locul nouă, iar pe ultimul loc e Russel. 

15:00 Ricciardo poate primi o penalizare, după ce a părăsit pista şi l-a depăşit pe colegul Ocon. 

14:53 Bottas conduce, Verstappen e pe locul secund, iar Leclerc e pe trei. Hamilton a ajuns până pe cinci, după ce a recuperat şase locuri. 

14:47 Hamilton a ales să stea la boxe pentru 10 secunde, şi-a ispăşit pedeapsa şi a ieşit pe locul 11 de la boxe. 

14:45 După 16 tururi, Hamilton reuşeşte să facă cel mai bun timp al cursei şi conduce. Colegul său, Bottas, e la 2.5 secunde distanţă, iar Vertasppen e pe trei. 

14:35 Hamilton continuă să conducă în cursă, dar e nervos: "De când e asta în regulament?", le-a transmis britanicul celor de la boxe.

14:30 Oficial! Hamilton a primit o penalizare de 10 secunde, după ce a exersat un start din afara zonei din care era permis. 

14:27 Avem steag verde. 

14:25 În continuare avem steag galben în cursă. Hamilton, Bottas şi Verstappen sunt pe primele trei locuri. 

14:12 Avem două accidente în Rusia. Sainz s-a lovit de parapet în al doilea viraj, în timp ce Stroll a pierdut controlul şi a ieşit din cursă.

14:10 A început cursa cu Hamilton în pole. 

Pentru Hamilton este al optulea pole position din acest sezon, al 96-lea din carieră. Pe locul doi în calificările de la Soci s-a clasat Max Verstappen (Red Bull Racing), iar pe trei a terminat Valtteri Bottas (Mercedes).

Segmentul al doilea al calificărilor a fost întrerupt din cauza unui accident suferit de Sebastian Vettel (Ferrari). Pilotul a ieşit fără probleme din monopost şi a strâns din jur bucăţile desprinse din maşină.

Cursa va avea loc duminică, de la ora 14:00, în direct la Telekom Sport 3

Afla mai multe despre: formula 1hamilton 

viewscnt
Articole similare