Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo 2019 în ciuda problemelor la masină

Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo 2019 în ciuda problemelor la masină

Formula 1

Comentarii

În direct la Telekom Sport, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat, duminică, Marele Premiu al Principatului Monaco, a şasea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfăşurat la Monte Carlo.

Pentru Hamilton este al patrulea succes din acest sezon, după cele obţinute în Bahrain, China şi Spania. Britanicul s-a mai impus la Monte Carlo în 2008 şi în 2016.

Lewis Hamilton i-a dedicat victoria lui Niki Lauda, care a murit luni, la vârsta de 70 de ani. “M-am luptat având spiritul lui Niki. Am încercat să rămân concentrat şi să îl fac să fie mândru. Ne lipseşte”, a spus Hamilton în interviul de la finalul cursei.

Pe locul doi a terminat Sebastian Vettel (Germania/Ferrari), care şi el i-a adus un omagiu lui Lauda, iar pe trei s-a clasat Valtteri Bottas (Finlanda/Mercedes).

Poziţiile 4-10 au fost ocupate de următorii piloţi: 4. Max Verstappen (Olanda/Red Bull), 5. Pierre Gasly (Franţa/Red Bull), 6. Carlos Sainz Jr (Spania/McLaren), 7. Danil Kviat (Rusia/Toro Rosso),  8. Alexander Albon (Thailanda/ Toro Rosso), 9. Daniel Ricciardo (Australia/Renault), 10. Romain Grosjean (Franţa/Haas). Informations sur les Publicités Twitter et confidentialité. Etapa a şaptea, Marele Premiu al Canadei, va avea loc în data de 9 iunie, la Montreal, în direct la Telekom Sport.

UPDATE 18:00 Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1. Verstappen a terminat cursa cu o penalizare de 5 secunde. La final s-a clasat al doilea, urmat de Sebastian Vettel şi Valteri Bottas. Pe circuitul din Principat a urmat un moment senzaţional şi emoţionant ca omagiu pentru Niki Lauda

UPDATE 17:45 Hamilton rezistă şi continuă să fie la conducerea cursei cu 5 ture înainte de final. Max Verstappen este al doilea, Sebastian Vettel e pe 3. 

UPDATE 17:20 Liderul cursei, campionul mondial Lewis Hamilton are probleme cu unul dintre pneuri. El si-a anunţat echipa că nu mai poate continua această cursă din Principat. Staff-ul lui Lewis i-a respins solicitarea de intrare la boxe din cauza strategiei aplicate şi i-a transmis să reziste atât cât poate restul cursei. Suntem în turul 61: Hamilton e lider, Verstappen e al doilea, iar Vettel e pe trei.

UPDATE 17:00  Hamilton, Verstappen, Vettel şi Bottas rămân pe primele patru locuri după 37 de tururi. 

UPDATE 16:45 În turul al 16-lea, după un duel între Kubica şi Giovinazzi, circuitul a fost blocat, iar mai multe maşini nu au mai putut să treacă de cei doi piloţi

UPDATE 16:37 În continuare Lewis Hamilton este la conducerea cursei. Verstappen, Vettel şi Bottas îl urmează. 

UPDATE 16:28 După 12 tururi, Hamilon conduce! Campionul Mondial este urmat de Max Verstappen şi Bottas. Sebastian Vettel este al 4-lea

UPDATE 16:25 În al 9-lea tur, Charles Leclerc şi Hulkenberg s-au acroşat. În urma incidentului, Leclerc a făcut pană dreapta spate. Momentan Leclerc este ultimul în cursă.

UPDATE 16:10 Start în Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco. Hamilton este lider, Valtteri Bottas este al doilea


Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo 2019 este în weekend la Telekom Sport. Cursa a fost câştigată anul trecut de Daniel Ricciardo de la Red Bull Racing, cel care de altfel a plecat din pole position. Sebastian Vettel a terminat al doilea, iar campionul mondial en titre, Lewis Hamilton s-a clasat al treilea. Cel mai rapid tur de pistă a fost reuşit de Max Verstappen, coechipierul lui Ricciardo de la Red Bull Racing.

Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo 2019 câştigători: Senna este liderul circuitului

Legendarul pilot brazilian Ayrton Senna a câştigat de cele mai multe ori Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo. Pilotul brazilian s-a impus de 6 ori până acum în circuit, el fiind urmat de britanicul Graham Hill şi de germanul Michael Schumacher cu câte 5.

Alain Prost are patru mari premii câştigate în 1984, 1985, 1986 şi 1988, în timp ce Stirling Moss, Jackie Steward şi Nico Rosberg s-au impus de câte trei ori. Printre piloţii care au câştigat de două ori Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo se numără Sebastian Vettel (2011 şi 2017) şi Lewis Hamilton (2008 şi 2016).

Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo 2019: Niki Lauda pentru eternitate

Triplul campion mondial Formula 1 Niki Lauda a murit la vârsta de 70 de ani, la nouă luni după un transplant de plămân. El a câştigat de două ori Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo în 1975 şi 1976.

În 1975, când a câştigat prima dată pe circuitul de la Monte Carlo, Lauda a devenit şi campion mondial pentru prima dată în cariera sa.

Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo 2019: ce constructori domină circuitul

McLaren s-a impus de 15 ori în Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo. E drept, britanicii nu s-au mai impus pe acest circuit din 2008!

Ferrari o urmează în clasament cu 10 victorii obţinute în Principat, în timp ce Ferrari are 7 curse cucerite, la fel ca cei de la Lotus.

Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo 2019: Vettel are şanse mai mari decât Hamilton

Germanul Sebastian Vettel are conform presei de specialitate, prima şansă în faţa marelui său rival, Lewis Hamilton. El s-a impus în 2017, în timp ce Hamilton a câştigat în 2016. Pilotul german, Nico Rosberg a câştigat de trei ori la rând Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo în 2013, 2014 şi 2015.

Circuitul de la Monaco însumează 260.286 de kilometri şi are o lungime de 3.337 de kilometri. Piloţii vor trebui sa efecteze nu mai puţin de 78 de ture.

Clasamentul piloţilor înainte de Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo 2019

Lewis Hamilton a câştigat până acum 3 din primele 5 etape ale sezonului. Campionul Mondial s-a impus în Bahrain, China şi Catalonia. Valtteri Bottas are două mari premii câştigate în acest start de sezon. Finlandezul s-a impus în Australia şi Azerbaidjan. Aşa arată clasamentul:

  • 1. Lewis Hamilton 112 puncte
  • 2. Valtteri Bottas 105 puncte
  • 3. Max Verstappen 66 de puncte
  • 4. Sebastian Vettel 64 de puncte
  • 5. Charles Leclerc 57 de puncte

Clasamentul constructorilor înainte de Marele Premiu de Formula 1 de la Monte Carlo 2019

  • 1. Mercedes 217 puncte
  • 2. Ferrari 121 puncte
  • 3. Red Bull Racing-Honda 87 puncte
  • 4. McLaren - Renault 22 puncte
  • 5. Racing Point BWT Mercedes 17 puncte

Afla mai multe despre: marele premiu de formula 1 de la monte carlo 2019 

viewscnt
Articole similare