Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liderul Peluzei Nord ameninţă cu mitingul şi declară răspicat: "Noi jucăm în Ghencea!"

Liderul Peluzei Nord ameninţă cu mitingul şi declară răspicat: "Noi jucăm în Ghencea!"

Fotbal

Comentarii

Liderul de galerie al celor de la FCSB, Gheorghe Mustaţă, este sigur că echipa pe care o susţine va juca meciurile considerate acasă, din sezonul viitor, pe stadionul Ghencea, odată ce va fi inaugurat.

Fostul lider de galerie al Stelei, proaspăt eliberat din penitenciar, a devenit ultima speranţă a lui Gigi Becali pentru a-i impăca pe suporteri şi pentru a-i aduce la stadion, mai ales în momentele critice. În ultimii ani, mai ales din cauza războaielor FCSB-CSA, marea de suporteri s-a împărţit în trei, fcsbişti, stelişti şi nehotărâţi. Gheorghe Mustaţă şi-a asumat rolul de lider şi va încerca să aducă sub acelaşi steag cât mai mulţi suporteri. Un prin pas poate fi făcut dacă FCSB va putea să joace meciurile de pe teren propriu pe arena din Ghencea, locul unde Steaua şi FCSB au obţinut cele mai mari rezultate din istoria lor.

Printre altele, Gheorghe Mustaţă avertizează că un protest de amploare poate avea loc dacă FCSB nu va juca în Ghencea. Totodată este sigur că formaţia patronată de Gigi Becali îşi va găsi locul pe noua arena ce se va finaliza până anul viitor.

"Eu, împreună cu ceilalţi membri ai suporterilor din Peluza Nord, cele trei grupuri, <<Skins>>, <<Insurgenţii>> şi <<Tornado>>, am hotărât să facem Liga Suporterilor Stelişti şi să ne încurajăm echipa care este continuarea Stelei. Noi aşa considerăm, nu avem nimic de reproşat altor persoane sau altor colegi care au ales alt drum. Noi considerăm că Steaua este în Liga 1 şi am hotărât să facem această ligă. Sunt susţinut din toate punctele de vedere de toţi suporterii din ţară, de membrii celor trei grupuri şi am considerat să creăm această ligă pentru a crea condiţii mai bune suporterilor.

Din informaţiile mele şi din ce văd pe telefon eu sper să fim peste 15-20 de mii. La ce am văzut din mesaje, grupuri şi telefoane. Oameni care vor să afle adevărul: cum de o parte a suporterilor au mers într-o direcţie şi o parte au rămas pe loc. Vom juca pe Ghencea pentru că acest stadion este făcut din bani publici şi toată lumea are dreptul. Noi am hotărât să facem această ligă, să ne autofinanţăm, iar dacă nu se va putea să jucăm, vom face un demers noi la MApN, să facem noi cerere pentru a juca în Ghencea. Dacă nu se vrea, vom apela la instituţiile statului pentru a primi o autorizaţie şi să facem un miting în acest sens.

Eu am promis că nu mai vreau să vorbesc de Peluza Sud, e problema lor. Nu se poate interzice nimănui să joace acolo. Noi jucăm în Ghencea! Dacă asta ne dorim, masa mare de suporteri, nu are cum să interzică nimeni. Sunt câteva zeci de mii de suporteri care mă susţin. Noi ne dorim să jucăm acolo, avem un drept, suntem recunoscuţi de UEFA şi de toată lumea. Steaua este în Liga 1 şi are dreptul să fie acolo. Preşedintele de onoare al acestei ligi este Helmut Duckadam, iar noi sperăm să mai aducem membri de onoare la noi în ligă. Domnul Becali vrea să evite aceste lucruri, dar nimeni nu poate crea un scandal, să se bată stelişti între stelişti. Dar dacă nu se vrea...Eu am semnale şi din diaspora că oamenii vor să vină la Bucureşti dacă facem un miting şi dacă domnul Becali va vedea că în spatele dansului va fi o armata de oameni a steliştilor, eu cred că va fi de acord cu noi şi va juca în Ghencea.

Va fi o discriminare în care noi să nu jucăm acolo, dar în schimb să joace Chiajna, de exemplu. Nu cred că se poate face acest lucru. S-a sesizat deja din oficiu de la combaterea discriminării pentru că s-a pronunţat de multe ori că FCSB nu are voie să joace în Ghencea. Eronat! A ieşit şi Ministrul Sportului şi a declarat public că toată lumea are dreptul să joace.

Armata nu ştiu cum va mai investi în Liga a 4-a când este această criză financiară din cauza pandemiei. Cum să vină câteva sute de mii sau milioane că să investeşti în Liga a 4-a, când tu ai Steaua în Liga 1 care aduce performanţă şi glorie. Eu cred că va fi un impact foarte urat pentru cetăţeni şi pentru stelişti. Pe ce investeşti atâţia bani? Pe două promovări pe care le-ai ratat?", a declarat Gheorghe Mustaţă, la Pro X.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare