Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liga 1 este "în comă". Coeficientul UEFA ne plasează sub Kazahstan, Azerbaijan, Cipru sau Belarus. Ne suflă-n ceafă Liechtenstein

Liga 1 este "în comă". Coeficientul UEFA ne plasează sub Kazahstan, Azerbaijan, Cipru sau Belarus. Ne suflă-n ceafă Liechtensteingalerie foto

Fotbal

Comentarii

Campionatul românesc a atins un prag minim istoric. În clasamentul activ al coeficientului UEFA, Liga l este clasată pe locul 30 în Europa, sub campionate obscure precum cele din Kazahstan, Azerbaijan sau Cipru.

Coeficentul UEFA pentru Liga l ne arată, de fapt, unde a ajuns fotbalul românesc la nivel de cluburi. Picaj liber, premeditat, însă neasumat de nimeni. În grupele celor două competiţii continentale, România a rămas doar cu CFR Cluj. Formaţiei antrenate de Dan Petrescu i-a rămas misiunea dificilă de a mai aduna, pe cât se poate, puncte pentru coeficientul personal, dar şi pentru cel de ţară. Cu 14.200 puncte şi locul 30, România a fost depăşită de ţări al cărui fotbal nu ne-a pus probleme niciodată, până acum: Slovacia (locul 29 - 15.125), Bulgaria (locul 28 - 15.875), Azerbaijan (locul 26 - 17.750), Kazahstan (locul 25 - 18.750), Belarus (locul 24 - 18.875), Israel (locul 23 - 19.625) sau Cipru (locul 16 - 25.000).

Din ţările clasate mai bine decât România, Polonia, Israel şi Belarus nu mai au nici o echipă angrenată în competiţiile europene. Precum România, o echipă în grupele Ligii Campionilor sau Europa League mai au Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Azerbaijan, Kazahstan, Suedia, Norvegia, Croaţia, Cipru, Grecia, Danemarca, Luxemburg şi Cehia.

Pentru fiecare victorie pe care o va obţine în grupele Europa League, CFR Cluj va primi câte două puncte, care se vor împărţi la numărul de echipe româneşti calificate în cupele europene, în acest an: în cazul de faţă 4. Astfel, fiecare victorie a CFR-ului adaugă un "0,5" la coeficientul de ţară. De asemenea, fiecare egal se va recompensa cu 1 punct, care se va împărţi la 4, "+0,25" adăugat la coeficientul de ţară.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare