Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liga 1 nu va avea VAR nici în acest sezon! Când va fi implementat de fapt sistemul

Liga 1 nu va avea VAR nici în acest sezon! Când va fi implementat de fapt sistemul

Superliga

Comentarii

Alexandru Deaconu, vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a dezvăluit că VAR-ul nu va fi disponibil până la finalul acestui sezon.

VAR-ul în Liga 1 se lasă aşteptat. După ce majoritatea campionatelor au implementat sistemul din urmă cu câţiva ani, arbitrul video va ajunge în prima divizie din România de abia în 2022. Chiar Alexandru Deaconu a făcut anunţul, dezvăluind că sistemele au ajuns în ţară, dar pregătirea este una de durată.

Conform spuselor vicepreşedintelui CCA, în 10 luni instructarea arbitrilor ar trebuie să fie dusă la capăt, iar sistemul implementat. Astfel, la începutul sezonului 2022/2023, VAR-ul ar trebuie să fie numai bun de folosire în Liga 1.

Liga 1 nu va avea VAR nici în acest sezon!

Suntem în perioada de pregătire a arbitrilor, off-line. Perioada de pregătire s-a făcut la Cheile Grădiştei, în primăvară. Săptămâna trecută a venit aparatura, iar de luni a început pregătirea la CCA. Arbitrii se familiarizează cu sistemul, cum funcţionează, pe ce butoane să apese, cum să colaboreze cu operatorii.

De acum, aceşti operatori fac parte din familia arbitrilor. Din acest moment, 10 luni va dura instructajul arbitrilor. Pentru că pregătirea se face în serie şi nu paralel. E un proiect care necesită timp. Avem 50 de arbitri şi conform FIFA fiecare arbitru trebuie să stea cel puţin o oră pentru a se familiariza cu sistemul”, a declarat Alexandru Deaconu.

Afla mai multe despre: liga 1varvar liga 1alexandru deaconu 

viewscnt
Articole similare