Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liga 1, prea puternică pentru "urmaşul" lui Leo Messi! Clubul era disperat să-i rezilieze contractul, după ce-i mărise salariul. Cum a fost posibil

Liga 1, prea puternică pentru "urmaşul" lui Leo Messi! Clubul era disperat să-i rezilieze contractul, după ce-i mărise salariul. Cum a fost posibil

Fotbal

Comentarii

Poli Iaşi credea că a dat lovitura în toamna anului 2019, odată cu transferul fotbalistului israelian Gai Assulin, jucător trecut pe la Barceona şi Manchester City. Nu avea să fie aşa. Ba din contră, s-a dovedit o adevărată corvoadă pentru moldoveni.

La începutul toamnei din 2019, Poli Iaşi anunţa cu surle şi trâmbiţe transferul fotbalistului israelian Gai Assulin, un fotbalist considerat, la un moment dat, unul dintre cei mai promiţători fotbalişti din lume.

Gai Assulin (28 de ani) venea din postura de jucător liber de contract, după o ultimă experienţă în Kazahstan, dar venea cu promisiunea că gata, s-a maturizat  şi vrea să-şi relanseze cariera. Să mai salveze din ea, ce mai era de salvat. Ieşenii l-au crezut şi i-au pregăti un contact beton, lucru pe care avea să-l regrete. Fotbalistul a semnat contractul pe două sezoane, cu obligativitatea de mărire salarială după primul sezon.

Liga 1, prea puternică pentru "urmaşul" lui Leo Messi! Clubul era disperat să-i rezilieze contactul, după ce-i mărise salariul. Cum a fost posibil

Gai Assulin şi-a intrat greu în ritm, până s-a pus la punct fizic, până s-a acomodat, şi-a pierdut şansa de a fi om de bază. A bifat doar patru meciuri în Liga 1, totalizând 67 de minute, iar conducătorii celor de la Poli Iaşi s-au convins de seriozitatea lui. Nu vorbim de calităţile fizice, fiindcă nu degeaba a fost supranumit "Messi al Israelului". Bagajul tehnic încă îl deţine. Chiar Pep Guardiola îi stabilise o clauză de transfer, pe când juca la City, de 20 de milioane de euro.

Ieşenii s-au lovit de refuzul jucătorului de a pleca după primul sezon. Avea 3.000 de euro salariul lunar, într-o perioadă în care la Poli Iaşi se anunţa falimentul, însă contactul jucătorului stipula faptul că în sezonul următor, salariul va creşte la 3.500 de euro. Aşa că fotbalistul nu s-a gândit nicio secundă că ar vrea să plece. Mai ales cu mâna goală.

Poli Iaşi nu a avut cu ce bani să-l despăgubească, aşa că Assulin a rămas la club, pentru figuraţie. A bifat 19 minute pentru Poli Iaşi în prima parte a sezonului 2020/2021, fiind în continuare un jucător de decor. 

Cu toate acestea, zilele trecute, conducerea celor de la Poli Iaşi a reuşit să-i rezilieze contractul fotbalistului isralian, care s-a ales din România cu aproximativ 50.000 de euro, pentru 131 de minute în tricoul ieşenilor, dacă punem la socoteală şi cele 45 de minute din Cupa României.

Cine este Gai Assulin

Pe numele său complet, Gai Yigaal Assulin, israelianul în vârstă de 28 de ani a jucat la FC Barcelona până în 2010. El a bifat 67 de meciuri la Barcelona B, iar în 2010 a fost achiziţionat de Manchester City. Dacă pentru nu a apucat să joace la echipa mare, deşi era considerat un mare talent al fotbalului european, Assulin a bifat un meci în Cupa Spaniei pentru FC Barcelona.

Din 2015, cariera sa a intrat pe o pantă descendentă. Assulin a bifat experienţe la Brighton, Racing Santander, Granada şi Mallorca, iar din 2015 a semnat cu Hapoel Tel Aviv. Ulterior a ajuns la modesta Sabadell, iar în 2018 a semnat cu Kairat, din Kazahstan.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare