Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liga 1, zguduită de pandemia de coronavirus. EXCLUSIV | ” Dacă nu se mai joacă fotbal, cele mai multe echipe vor retrograda sau se vor desfiinţa”

Liga 1, zguduită de pandemia de coronavirus. EXCLUSIV | ” Dacă nu se mai joacă fotbal, cele mai multe echipe vor retrograda sau se vor desfiinţa”

Superliga

Comentarii

Pandemia de coronavirus ar putea lovi grav în echipele din Liga 1. Helmuth Duckadam este de părere că foarte multe cluburi vor avea probleme cu banii şi vor retrograda sau vor intra în faliment.

Campionatul a fost oprit în urmă cu o lună şi jumătate şi multe echipe din Liga 1 acuză deja probleme financiare. De asemenea, mai multe cluburi au decis să taie cu 50% salariile jucătorilor. Însă Helmuth Duckadam este de părere că situaţia va fi mult mai gravă de atât. 
Preşedintele de imagine al FCSB-ului susţine că echipele care depind de banii autorităţilor locale vor avea mari probleme, în contextul în care economia României a fost zguduită de pandemia de coronavirus:
”(Cum va arăta Liga 1 după pandemie?) Catastrofal! În afară de 4 echipe, cred că restul echipelor vor supravieţui una mai greu ca alta. Cele finanţate de primării nu vor mai avea acei bani, pentru că primăriile nu vor mai avea bani, iar foarte multe vor trăi din drepturile TV. Dacă nu se mai joacă fotbal, o mare parte vor retrograda sau desfiinţa”, a declarat Helmuth Duckadam pentru Telekom Sport. 

Când s-ar putea relua campionatul în România

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că unele restricţii din această perioadă ar putea fi eliminate după data de 15 mai, în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus. Drept urmare, conducerea fotbalului românesc ia în calcul reluarea campionatului la începutul lunii iunie. Până atunci, echipele ar avea voie să-şi cheme jucătorii la antrenamente, dar sunt obligate să respecte mai multe condiţii. 
De asemenea, FRF şi LPF au relaxat condiţiile pentru obţinerea licenţei (DETALII AICI).

 

Afla mai multe despre: duckadam 

viewscnt
Articole similare