Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liga Naţiunilor UEFA: Surprizele şi dezamăgirile competiţiei aflată la prima ediţie din istorie

Liga Naţiunilor UEFA: Surprizele şi dezamăgirile competiţiei aflată la prima ediţie din istorie
Comentarii

Faza grupelor de la prima ediţie a Ligii Naţiunilor este aproape de final. Se cunosc naţionalele retrogradate şi cele patru echipe care vor participa la Final Four-ul din Portugalia.

Echipele calificate în faza finală a Ligii Naţiunilor sunt Portugalia, Anglia, Elveţia şi Olanda. Cele patru naţionale se vor întâlni în Final Four, în iunie 2019. Până acum, în prima ediţie a acestei competiţii, au fost echipe care au impresionat şi echipe care au avut evoluţii dezamăgitoare.
Revenirea ”Portocalei mecanice”
După ce au ratat ultimele două turnee finale, Euro 2016 şi Cupa Mondială de anul acesta, elevii lui Ronaldo Koeman au avut o evoluţie încântătoare în faza grupelor, reuşind să le aducă aminte fanilor de perioada în care naţionala lor era supranumită ”Portocala mecanică”.
Olanda a încheiat grupa pe prima poziţie, după ce s-a impus pe teren propriu în faţa Franţei, campioana mondială de anul acesta, scor 2-0. În ultimul meci, olandezii au remizat, scor 2-2, cu Germania, revenind pe tabelă cu golurile din minutele 85 şi 90+1. Selecţionerul Koeman a întinerit naţionala cu o serie de jucători extrem de talentaţi.

Anglia continuă evoluţia bună de la Cupa Mondială
După ce Anglia a ajuns până în semifinale la Cupa Mondială, elevii lui Gareth Southgate au demonstrat că evoluţia din Rusia nu a fost întâmplătoare. Englezii şi-au câştigat grupa, după ce au învins Spania, 3-2, şi Croaţia, 2-1.
Cu golul pe care Harry Kane l-a înscris în minutul 85, Anglia şi-a luat revanşa în faţa Croaţiei după eliminarea de la Cupa Mondială. Vicecampionii au produs surpriza neplăcută a acestei competiţii, retrogradând din primul eşalon al Ligii Naţiunilor.

Portugalia se descurcă şi fără Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo nu a evoluat pentru Portugalia în Liga Naţiunilor, în urma unei înţelegeri cu oficialii lusitani. Portughezul a luat o pauză după Cupa Mondială şi s-a concentrat strict pe evoluţiile sale de la Juventus. 
Coechipierii de la naţională nu i-au simţit lipsa şi au reuşit să se califice în Final Four, câştigând o grupă cu Italia şi Polonia. Superstarul portughez a fost înlocuit cu succes în atac de Goncalo Guedes şi Andre Silva.

Surpriza Elveţia
Cea mai surprinzătoare echipă din ediţia de debut a Ligii Naţiunilor este Elveţia. Jucătorii din ţara cantoanelor au terminat pe prima poziţie într-o grupă cu Belgia şi Islanda. Elveţienii au acumulat 9 puncte, au marcat 14 goluri şi au încasat doar 5.
Elveţia s-a impus în faţa Belgiei, scor 5-2, după un meci extrem de spectaculos. Belgienii conduceau cu 2-0 în minutul 17, dar elveţienii au întors scorul până la pauză. În repriza secundă, Elveţia a mai marcat de două ori şi s-a calificat în Final Four-ul din Portugalia.
 
Dezamăgirile Ligii Naţiunilor
Spania, Croaţia, Franţa, Germania, Belgia sau Italia sunt echipele care nu au reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor. 
”La Roja” părea că va domina grupa de calificare, dar a pierdut ultimele două jocuri cu acelaşi scor, 3-2 şi nu a prins un loc în primele patru echipe calificate. În aceeaşi grupă, Croaţia a încheiat ultima şi a retrogradat din primul eşalon, după ce în vară a jucat finala Cupei Mondiale. 
Naţionala Franţei nu a impresionat după Cupa Mondială şi a pierdut prima poziţie în faţa Olandei. Indiferent de rezultatul înregistrat în partida cu ”Portocala mecanică”, nemţii erau siguri că vor retrograda şi ei din primul eşalon. Germania a părăsit Cupa Mondială în faza grupelor şi a continuat evoluţia extrem de slabă în cadrul Ligii Naţiunilor.
Belgia şi Italia sunt alte naţionale cu pretenţii care nu au impresionat în această competiţie. Belgienii au terminat grupa în spatele Elveţiei, fiind învinşi suprinzător de elveţieni, scor 5-2. După ratarea calificării la turneul final din Rusia, Italia nu a putut merge nici în Final Four-ul Ligii Naţiunilor, terminând grupa pe locul 2, în spatele Portugaliei.
 
Situaţia din Liga Naţiunilor:
Liga A
Câştigătoare grupe: Olanda, Elveţia, Portugalia, Anglia
Retrogradate: Germania, Islanda, Polonia şi Croaţia 
 
Liga B
Promovate: Ucraina, Suedia sau Rusia, Bosnia şi Danemarca
Retrogradate: Slovacia, Turcia, Irlanda de Nord şi Irlanda
 
Liga C
 
Promovate: Israel sau Scoţia, Finlanda, Norvegia, Serbia sau România
Retrogradate: Estonia, Cipru, Slovenia şi Lituania 
 
Liga D
Promovate: Georgia, Belarus, Kosovo sau Azerbaijan şi Macedonia

Afla mai multe despre: liga naţiunilorolandaportugaliaelveţiaangliaspaniaitaliafranţagermaniabelgiaretrogradatepromovategrupă 

viewscnt
Articole similare