Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lionel, omul care-l face pe Messi campion mondial? Scaloni, considerat omul potrivit pentru naţionala Argentinei

Lionel, omul care-l face pe Messi campion mondial? Scaloni, considerat omul potrivit pentru naţionala Argentinei
Comentarii

Sergio Batista, ex-selecţioner al echipei de fotbal a Argentinei, consideră că Lionel Scaloni trebuie să rămână pe banca tehnică a selecţionatei Albiceleste până la Cupa Mondială 2022 din Qatar, indiferent de rezultatul de la Copa America 2021, relatează Xinhua.

În ultimul deceniu, dubla campioană mondială a schimbat şapte selecţioneri şi Sergio Batista crede că a sosit timpul pentru continuitate.

"Sper că va avea un ciclu până la Qatar, în 2022, şi că va continua să lucreze cu acest grup de jucători, indiferent de ce se va întâmpla la Copa America", a declarat Batista, fost selecţioner al Argentinei în 2010 şi 2011.

Scaloni i-a succedat în post lui Jorge Sampaoli, demis după evoluţia inconstantă a Albiceleste la Cupa Mondială 2018 din Rusia, unde a fost eliminată în optimi de Franţa, viitoarea campioană mondială.



În primul său an, Scaloni a condus Argentina la câştigarea medaliilor de bronz la Copa America 2019 din Brazilia. Argentina ocupă locul doi la numărul de titluri cucerite la Copa America (14), fiind depăşită doar de Uruguay (15), dar ultimul său succes datează din 1993.

Batista, 57 ani, şi-a pierdut funcţia după Copa America 2011, ediţie la care Argentina, gazda competiţiei, a fost eliminată în sferturi: "Ştiam că dacă nu vom câştiga Copa America în 2011 va trebui să plec. Se ştie că dacă pierzi în Argentina e timpul să pleci".

Coechipier cu Diego Maradona la triumful de la CM 1986, Batista are cuvinte de admiraţie faţă de Lionel Messi: "Ei fac lucruri care te fac să spui: Băieţii ăştia nu sunt de aici, ei au coborât dintr-o navă spaţială. Amândoi au uşurinţa de a utiliza piciorul stâng şi de a face tot ceea ce fac marii jucători. Messi nu are nevoie să câştige Cupa Mondială pentru a fi unul dintre cei mai buni din istorie".

Afla mai multe despre: lionel scaloninationala argentineimessi 

viewscnt
Articole similare