Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Lipsă de profesionalism la CSA Steaua. Comandantul şi colonelul se ceartă după ce Florentin Dumitru şi-a dat demisia pentru că a reprezentat ilegal clubul

Lipsă de profesionalism la CSA Steaua. Comandantul şi colonelul se ceartă după ce Florentin Dumitru şi-a dat demisia pentru că a reprezentat ilegal clubul

Fotbal intern

Comentarii

CSA Steaua e mai aproape ca niciodată de promovarea în Liga a III-a, dar conducerea clubului continuă să facă gafe colosale. Cea mai recentă greşeală a fost aceea în care Florentin Dumitru a reprezentat Clubul Sportiv al Armatei fără să aibă contract de angajare cu Armata sau cu MApN.

Gazeta Sporturilor a oferit în exclusivitate o analiză amplă a situaţiei de la CSA Steaua după demisia lui Florentin Dumitru.

CSA Steaua e mai aproape ca niciodată de promovarea în Liga a III-a, dar conducerea clubului continuă să facă gafe colosale. Cea mai recentă greşeală a fost aceea în care Florentin Dumitru a reprezentat Clubul Sportiv al Armatei fără să aibă contract de angajare cu Armata sau cu MApN.

Prin urmare, fostul fotbalist al Stelei şi-a dat demisia, iar comandatul Bixi Mocanu şi coloneul Cristian Cîrlan au început să arate cu degetul unul spre celălalt. 

Totul a pornit în momentul când, la data de 14 august 2019, la AMFB a avut loc o şedinţă a Comitetului Executiv la care a luat parte şi Florentin Dumitru, în calitate de reprezentat CSA Steaua, fără să aibă însă vreun angajament cu Armata sau cu MApN. Fostul mijlocaş a fost de acord cu primirea echipei secunde a Rapidului în al patrulea eşalon, lucru care i-a înfuriat pe suporterii stelişti.

Bixi Mocanu şi-a dat seama că o persoană care n-are niciun rol oficial a reprezentat CSA Steaua şi a transferat toată responsabilitatea pe umerii lui Cristian Cîrlan, colonel şi vicepreşedinte la CSA.

"Am iniţiat demersuri cu domnul Florentin Dumitru pentru funcţia de consilier sportiv al comandantului. Până la semnarea contractului a fost împuternicit de colonelul Cîrlan, care se afla la conducere în momentul respectiv, eu fiind în concediu. Florentin Dumitru a fost împuternicit să reprezinte clubul la Adunarea AMFB, dar numai pentru discuţii legate de sistemul competiţional. Noi ne dusesem cu propunerea de a juca tur-retur în play-off.

Ulterior, am aflat că s-a discutat şi accederea clubului secund al Rapidului în Liga 4, dar mai multe date vă poate da domnul Cîrlan, care se afla atunci la conducere. După discuţiile pe care le-a avut Florentin Dumitru, nu cu mine!, m-a sunat şi mi-a spus că nu vrea să mai continue. Atunci s-a şi încheiat discuţia vizavi de contractul lui.

La momentul în care a fost împuternicit pentru a reprezenta Steaua la AMFB, Florentin Dumitru era în negocieri şi contractul nu era finalizat. Contractul urma să fie semnat de mine după ce veneam din concediu. El a fost împuternicit legal de cel aflat la conducere în momentul respectiv (n.r. Cristian Cîrlan). Nu pot să vă dau alte amănunte, cred că ar trebui să-l contactaţi pe dumnealui. Oricum, Florentin Dumitru n-a avut niciun fel de reprezentare pentru a discuta despre accederea sau scoaterea din ligă a altor echipe", a declarat Bixi Mocanu pentru GSP.ro.

Vicepreşdintele Cristian Cîrlan a rămas surprins când a aflat că Bixi Mocanu l-a făcut direct răspunzător că a trimis un neoficial să reprezinte clubul. Totodată, Cîrlan susţine că această faptă e una gravă, care ar putea avea urmări serioase.

"Florentin Dumitru n-a avut niciun mandat de la mine. Acestea sunt probleme interne pe care le vom regla la nivel intern. Pot să vă spun că eu nu m-am întâlnit niciodată cu Florentin Dumitru. Toate întâlnirile pe partea de fotbal le-a făcut domnul Bixi Mocanu. Se vede şi în fotografii. La partea de fotbal eu n-am fost implicat niciodată. Va trebui să cercetăm cum a ajuns Florentin Dumitru să reprezinte clubul. 

Din punctul meu de vedere e grav. Chiar am făcut o sesizare pe această temă. Nu doar că a participat în numele clubului la o adunare, dar a dat şi interviuri în presă în care a prezentat proiecte ale clubului, s-a prezentat drept consilier. El nu are niciun raport juridic cu CSA Steaua. N-a fost niciodată angajat al clubului. N-a avut niciun contract, nimic. Eu am sesizat că Florentin Dumitru a prezentat proiecte care nici nu există. În mod clar va fi o cercetare internă.

Nu sunt jurist să mă pronunţ, dar poate fi trecută această infracţiune la uzurpare de calităţi oficiale. Practic, o persoană din afara clubului a reprezentat CSA Steaua fără să aibă vreun raport. Şi declinările de responsabilitate pot fi o problemă. Fapta e foarte gravă! Până la urmă, un civil reprezintă o unitate militară ceea ce nu e normal”, a spus şi Cristian Cîrlan pentru GSP.ro.

Florentin Dumitru s-a detaşat astfel de tot ce însemna CSA Steaua, dar a încercat să clarifice lucrurile.

"Am avut o foaie din partea clubului de la domnul Bixi Mocanu pentru a reprezenta clubul. Dumnealui era în acel moment în concediu şi cred că mi-a semnat-o cine era la momentul acela acolo. Eu semnasem cererea de angajare către Armată şi mai trebuia să semneze domnul Bixi Mocanu, dar nu s-a mai întâmplat asta pentru că am decis să nu mai continui. Am avut diferenţe de gândire asupra fotbalului cu cei de acolo, n-are treabă cu staff-ul. Eu nu accept ca un club de stat să se bată cu unul privat. Ori se face clubul în privat, ori nu. Eu urma să fiu consilier al comandantului. 

Eu trebuia să negociez la acea întâlnire să se joace play-off-ul tur-retur. A fost o votare care n-a dus nicăieri pentru că atunci când s-a ajuns la mine erau zero voturi în favoarea a ceea ce voiam eu şi Steaua. La momentul acela am fost de acord cu intrarea Rapidului în Liga 4 pentru că nu mai avea niciun sens votul meu deoarece majoritatea voia asta”, a adăugat Florentin Dumitru, tot pentru GSP.ro.

O vină asupra situaţiei şi-a asumat şi preşedintele Marian Lumânare, care şi-a acuzat angajaţii de faptul că nu au verificat faptul că, Florentin Dumitru nu are o calitate oficială la CSA Steaua. 

CE SCRIE ÎN CODUL PENAL LEGAT DE UZURPAREA DE CALITĂŢI OFICIALE

 

"(1) Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta funcţionarului public care continuă să exercite o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, după ce a pierdut acest drept conform legii.

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) au fost săvârşite de o persoană care poartă, fără drept, uniforme sau semne distinctive ale unei autorităţi publice, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani” se arată în Codul Penal.

Afla mai multe despre: csa steauaamfbbixi mocanuflorentin dumitru 

viewscnt
Articole similare