Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Liţă Dumitru, amintiri memorabile cu Johan Cruyff: ”De cel puţin 40 de ori am băgat alunecare şi niciodată nu i-am luat mingea”

Liţă Dumitru, amintiri memorabile cu Johan Cruyff: ”De cel puţin 40 de ori am băgat alunecare şi niciodată nu i-am luat mingea”

Fotbal

Comentarii

Invitat la Telekom Sport, fostul mare fotbalist român. Liţă Dumitru a vorbit despre întâlnirea cu legendarul Johann Cruyff.

Vizibil emoţionat atunci când a văzut imagini cu el şi uriaşul fotbalist olandez, Liţă Dumitru a mărturisit că Johann Cruyff a fost cel mai mare fotbalist pe care l-a înfruntat vreodată.

Dumitru a rememorat câteva episoade care îl leagă de legendarul fotbalist olandez şi a mărturisit:

”Vorbeam cu el şi îmi spunea că spaniolii sunt răi, duşmănoşi. Ei au venit ceva mai devreme în cantonamentul nostru. El, medicul şi Neeskens (n.r fost mare jucător olandez) care a făcut nişte fizioreterapie. Ne uitam la ei ca la Dumnezeu. L-am admirat mult pe Cruyff, vai de mine. Pe el şi a mai fost Haller, un neamţ care a jucat în Italia.” şi-a amintit Liţă Dumitru.

”De cel puţin 40 de ori am băgat alunecare la el şi niciodată nu i-am luat mingea. Pe viaţa mea. Mare fotbalist, Doamne Dumnezeule”

Liţă Dumitru (71 de ani) a jucat la Steaua între 1972 şi 1980. A marcat 47 de goluri în 213 meciuri, iar pentru naţionala României a punctat de 10 ori în 50 de partide.

Fostul mijlocaş ofensiv al roş-albaştrilor a reprezentat România la Cupa Mondială din 1970 şi este considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti români din anii 70 şi 80. Alături de Steaua, Dumitru a cucerit două titluri de campion al României şi două cupe ale României. În 1973 şi 1975 a fost desemnat cel mai bun jucător român al anului. 

Afla mai multe despre: liţă dumitrujohann cruyff 

viewscnt
Articole similare