Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

LIVE BLOG | Franţa este prima finalistă a Cupei Mondiale din Rusia. Golul lui Umtiti a decis semifinala cu Belgia

LIVE BLOG | Franţa este prima finalistă a Cupei Mondiale din Rusia. Golul lui Umtiti a decis semifinala cu Belgiagalerie foto

Cupa Mondială

Comentarii

Echipa naţională de fotbal a Franţei a învins, marţi, la Sankt Petersburg, cu scorul de 1-0, reprezentativa Belgiei şi s-a calificat în finala Cupei Mondiale din Rusia, unde va întâlni învingătoarea dintre Croaţia şi Anglia. Unicul gol a fost înscris de Umtiti.

Umtiti a marcat cu capul după un corner executat de Griezmann.

Campioană mondială în 1998, când a organizat turneul final, după 3-0 cu Brazilia în finală, Franţa a mai jucat în ultimul act la CM în 2006, în Germania, când a pierdut la loviturile de departajare, în faţa Italiei.

Marţi, au evoluat echipele:

Belgia: Courtois - Alderweireld, Kompany (cap.), Vertonghen - Dembele (Mertens '60), Witsel, Fellaini (Carrasco '80), Chadli (Batshuayi '90+1) - De Bruyne, Lukaku, Hazard. Selecţioner: Roberto Martinez;

Franţa: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez - Pogba, Kanté - Mbappé, Griezmann, Matuidi (Tolisso '86)- Giroud (Nzonzi '85). Selecţioner: Didier Deschamps.

Arbitru: Andres Cunha (Uruguay)

Partida a fost urmărită din tribune de preşedintele francez Emmanuel Macron, de Regela Filip al Begiei şi de Regina Mathilde.

În finală, Franţa va întâlni învingătoarea din a doua semifinală, Anglia - Croaţia, care va avea loc, miercuri, de la ora 21.00, la Moscova.

Belgia va juca, sâmbătă, la Sankt Petersburg, finala mică, împotriva formaţiei care va pierde în a doua semfinală. Finala mare va avea loc duminică, la Moscova.

Franţa - Belgia 1-0 (Umtiti 51')

Echipele de start:

Franţa: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Lucas - Pogba, Kante - Mbappe, Griezmann, Matuidi - Giroud.

Belgia: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Dembele, Fellaini, Witsel, Chadli - De Bruyne, Lukaku, Hazard.


FINAL de meci! Franţa este prima finalistă a turneului final din Rusia.

Min. 90+3: Griezmann ratează o şansă bună de a face 2-0, şutând slab cu piciorul drept, din poziţie favorabilă.

Min. 90+1: Final tensionat de joc. Meciul se prelungeşte cu şase minute!

Min. 75: Franţa este la 15 minute distanţă de finală, deşi vârful său nu a nimerit poarta până acum la acest turneu final. Giroud are mai mult de şapte ore de joc la Cupa Mondială şi nu a tras nici măcar un şut pe poartă.

 

 

Min. 51: GOOOL, Franţa! Umtiti deschide scorul cu o lovitură de cap, de la prima bară, de lângă Fellaini, după un corner executat de Griezmann.

Min. 46: S-a reluat jocul.

PAUZĂ la Sankt Petersburg!

Min. 45+1: Lukaku a avut şansa deschiderii scorului, dar nu a putut profita de eroarea lui Umtiti.

Min. 39: Şansă uriaşă pentru francezi! Pavard a fost la un pas de al doilea gol de la acest turneu final, după o pasă perfectă a lui Mbappe, Courtois a scos cu piciorul mingea trimisă de fundaşul francez. A fost cea mai mare ocazie de până acum.

Min. 21: O nouă ocazie a belgienilor! Alderweireld şutează din întoarcere, iar Lloris scoate incredibil în corner.

Min. 19: Ocazie uriaşă a belgienilor! Hazard a şutat plasat din stânga, iar Varane a fost cât pe ce să-şi introducă mingea în propria poartă, din deviere, dar mingea a trecut puţin peste poartă.

Min. 18: Primul şut pe poartă al francezilor îi aparţine lui Blaise Matuidi. Courtois a fost atent şi a reţinut.

Min. 15: Ocazie, Hazard! Mijlocaşul legitimat la Chelsea a şutat plasat din afara careului, dar mingea a trecut puţin pe lânga poarta lui Lloris.

Min. 13: Prima acţiune periculoasă şi a francezilor. Pogba a trimis o pasă lungă, la firul ierbii, pentru Mbappe, care s-a desprins din marcaj, dar nu a reuşit să ajungă la minge, iar Courtois a reţinut balonul.

Min. 5: Incursiune bună a lui Hazard, în flancul stâng. Mijlocaşul belgian a centrat în faţa porţii, dar Umtiti a respins în corner. Prima lovitură de colţ a meciului.

Min. 1: Fluier de start! A început prima semifinală a Cupei Mondiale. Francezii au prima minge.

Belgia este un adversar tradiţional pentru Franţa. Cele două echipe s-au întâlnit de nu mai puţin de 74 de ori în istorie. Însă de numai 3 ori la turneele finale, dintre care două meciuri au fost la Cupa Mondială. Ultima dată s-a întâmplat la Cupa Mondială din 1986, când Franţa a ieşit învingătoare. A fost atunci meciul pentru locul 3 la Mondial. De altfel, de atunci Belgia n-a mai reuşit să atingă semifinalele Cupei Mondiale.

LIVE | Franţa - Belgia, marţi, de la 21:00. De ce ar învinge Belgia

”Dracii negri” se bazează pe o generaţie de excepţie, cu foarte mulţi jucători titulari la marile cluburi din Europa. Faţă de EURO 2016, Belgia a arătat acum mult mai multă maturitate şi a etalat un joc solid, aplecat spre ofensivă. A contat aici şi mâna lui Roberto Martinez, care a venit cu un 3-4-3 pentru a beneficia de calităţile celor 3 staruri din apărare: Alderweireld, Kompany şi Vertonghen. Din păcate pentru belgieni, Martinez ar putea începe în 4-4-2, deoarece Meunier - cel care asigura banda dreaptă - este suspendat pentru acest meci, din cauza cumului de cartonaşe.

Belgienii au şi un moral bun în disputele cu francezii. Din cele 74 de întâlniri au reuşit să câştige 30 şi de 24 de ori au pierdut. În ultimele 5 meciuri directe - toate amicale - Franţa a câştigat o singură dată, în timp ce Belgia s-a impus de două ori. Ultima dată s-a întâmplat pe 7 iunie 2015, când Belgia a câştigat cu 4-3 chiar pe terenul Franţei. În plus, ”dracii negri” vin după o victorie cu Brazilia - în sferturi - ceea ce le oferă un moral foarte solid.

LIVE | Franţa - Belgia, marţi, de la 21:00. De ce ar învinge Franţa

Jucătorii lui Didier Deschamps au fost consideraţi încă de la început printre marii favoriţi la câştigarea Cupei Mondiale. Acum, cu eliminarea Braziliei, Franţa a devenit principala favorită. La fel ca Belgia, francezii au la dispoziţie o generaţie extrem de talentată, dar şi tânără, lucruri care aduc entuziasm în joc. Franţa şi-a demonstrat forţa cu Argentina, pe care a eliminat-o fără prea multe emoţii.

Francezii au de partea lor şi pedigree-ul. Naţionala ”cocoşului galic” a câştigat trofeul în 1998, când a fost şi ţară organizatoare, iar în 2006 a fost finalistă. Franţa arată acum mai bine decât la EURO 2016, când a jucat finala, pe care a pierdut-o însă în faţa Portugaliei.

Echipele probabile:

  • FRANŢA: Hugo Lloris - Lucas Hernandez, Samuel Umtiti, Raphael Varane, Benjamin Pavard - Ngolo Kante, Paul Pogba - Blaise Matuidi, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe - Olivier Giroud.
  • Belgium: Thibaut Courtois - Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Toby Alderweireld - Yannick Carrasco, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Nacer Chadli - Eden Hazard, Romelu Lukaku​.

Franţa - Belgia este marţi, de la 21:00, LIVE BLOG pe telekomsport.ro

Afla mai multe despre: frantabelgiacupa mondiala 

viewscnt
Articole similare