Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

LIVE BLOG | România, la Jocurile Olimpice. Parcursul românilor la Tokyo. Dublă reuşită: David Popovici şi Robert Glinţă, în semifinale FOTO

LIVE BLOG | România, la Jocurile Olimpice. Parcursul românilor la Tokyo. Dublă reuşită: David Popovici şi Robert Glinţă, în semifinale FOTOgalerie foto

Jocurile olimpice

Comentarii

Delegaţia României are sportivi la şapte discipline, duminică, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sâmbătă, Ana Maria Popescu a obţinut argintul, prima medalie a României, la spadă, după o finală dramatică terminată la tuşa de aur.

Rezultate de la Jocurile Olimpice. Ştiri despre sportivii români la Tokyo

  • România participă la JO de la Tokyo (23 iulie-8 august) cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

UPDATE Înot

Robert Glinţă s-a calificat, duminică, în semifinalele probei de 100 m spate din cadrul competiţiei de înot de la Jocurile Olimpice. În schimb, Daniel Martin a fost eliminat.

Robert Glinţă s-a clasat al patrulea în seria a şasea, iar Daniel Martin a încheiat pe locul opt, ultimul, seria a patra. Per total, Glinţă a încheiat seriile pe poziţia a 12-a, în timp ce Martin a terminat al 38-lea.


UPDATE Înot

David Popovici s-a calificat, duminică, în semifinalele probei de 200 m liber din cadrul competiţiei de înot de la Jocurile Olimpice. Popovici a încheiat pe primul loc seria a doua a calificărilor, cu timpul 1:45.32.

În semifinale s-au calificat cei mai buni 16 sportivi. David Popovici a obţinut al patrulea timp în serii. Semifinalele au loc luni.


UPDATE Tenis de masă

Ovidiu Ionescu a părăsit competiţia la simplu masculin, în turul secund la Jocurile Olimpice, în urma unui meci cu răsturnări de scor. Gustavo Tsuboi a avansat în turul următor, după ce brazilianul a învins cu 4-1 (11-6, 9-11, 13-11, 11-9, 11-9).  

Românul a fost nevoit să revină de la 0-1, a egalat, apoi a condus de fiecare dată în următoarele seturi. Totuşi, Tsuboi a revenit pe final şi a reuşit să închidă, la limită, fiecare set. În această dimineaţă, Ovidiu a părăsit competiţia şi la dublu mixt, alături de Bernadette Szocs. 


UPDATE Baschet 3X3

Naţionala feminină de baschet 3x3 a României, participantă în premieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost învinsă, duminică, de reprezentativa SUA, scor 22-11, în al patrulea meci din competiţie. Punctele au fost marcate pentru România de Cuci 7, Ursu 3, Mărginean 1.

Tricolorele au înregistrat eşecuri şi în primele dispute, 10-21 cu China, 8-20 cu Japonia şi 14-22 cu Italia.

În ultimele partide, România va întâlni luni Mongolia şi Rusia, respectiv marţi Franţa.


UPDATE Gimnastică

Larisa Iordache s-a accidentat la aterizare la bârnă, dar s-a calificat în finala olimpică, în urma notei obţinute. 


UPDATE Canotaj

Echipajele Radiş/Bodnar şi Ţigănescu, Semciuc, Berariu/Pascari s-au calificat în finalele A.

Echipajul de dublu vâsle feminin format din Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar şi cel de patru rame fără cârmaci masculin, cu Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari în componenţă, s-au calificat, duminică, în finalele A în cadrul competiţiei de canotaj de la Jocurile Olimpice.

Radiş şi Bodnar au încheiat pe primul loc semifinala 1 a probei de dublu vâsle feminin.

Pe primul loc s-au clasat şi Ţigănaşu, Semciuc, Berariu şi Pascari în cursa de recalificare la patru rame masculin.

La dublu vâsle masculin, Ioan Prundeanu şi Florin Enache au terminat pe locul cinci semifinala 2, astfel că vor evolua în finala B.

De asemenea, echipajul feminin de patru rame fără cârmaci format din Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu şi Cristina Georgiana Popescu s-a clasat pe locul trei în recalificări şi va evolua tot în finala B.

Finalele vor avea loc miercuri.


UPDATE Judo

Judoka Andreea Chiţu a ratat, duminică, să se califice în sferturile de finală ale categoriei 52 de kilograme, după înfrângere în faţa sportivei italiene Odette Giuffrida.

În competiţia masculină, România este reprezentată de Alexandru Raicu (cat. 73 kg) şi de Vlăduţ Simionescu (plus 100 kg).

România participă la JO de la Tokyo (23 iulie-8 august) cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.


UPDATE Tenis de masă 

Echipa Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs a fost învinsă, duminică, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt din cadrul concursului de tenis de masă de la Jocurile Olimpice.

Ionescu şi Szocs au pierdut în faţa campionilor mondiali la dublu mixt, chinezii Xin Xu şi Shiwen Liu, scor 0-4 (6-11, 1-11, 6-11, 10-12).
 
Pentru cei doi, competiţia la Tokyo continuă. Bernadette Szocs îşi aşteaptă viitoarea adversară în turul III la simplu feminin, apoi va juca la echipe împotriva Egiptului.
Ovidiu Ionescu va evolua duminică, de la 10:15, în turul II la simplu masculin cu Gustavo Tsuboi, din Brazilia.


UPDATE | Baschet 3X3 România, a treia înfrângere în competiţie

Naţionala feminină de baschet 3x3 a României, participantă în premieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost învinsă, duminică, de reprezentativa Italiei, scor 22-14, în al treilea meci din competiţie.

Punctele au fost marcate pentru România de Mărginean 6, Cuic 4, Stoenescu 3, Ursu 1. Tricolorele au înregistrat eşecuri şi în primele două dispute, de sâmbătă, 10-21 cu China şi 8-20 cu Japonia.

Tot duminică, România va întâlni echipa SUA, iar luni Mongolia şi Rusia. Disciplina baschet 3x3 apare pentru prima dată în programul olimpic la ediţia din acest an, de la Tokyo, iar naţionala feminină a României se află printre cele opt participante.

 

 

 

Afla mai multe despre: rezultate romania jocurile olimpicejocurile olimpiceromania 

viewscnt
Articole similare