Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

LIVE BLOG | Totul despre super finala River-Boca. OFICIAL! Meciul a fost SUSPENDAT. Când s-ar putea juca partida

LIVE BLOG | Totul despre super finala River-Boca. OFICIAL! Meciul a fost SUSPENDAT. Când s-ar putea juca partidagalerie foto
Comentarii

Returul dintre River Plate şi Boca Juniors a fost amânat pentru duminică, la ora 22:00. Federaţia sud-americană de fotbal, CONMEBOL, a decis ca partida să nu se mai dispute sâmbătă din cauza incidentelor provocate de suporterii lui River Plate şi la rugămintea ambelor cluburi. Carlos Tevez, liderul vestiarului de la Boca Juniors a fost primul care a cerut amânarea partidei.

LIVE BLOG | RIVER - BOCA | MECIUL A FOST SUSPENDAT

UPDATE 19:30 CONMEBOL anunţă oficial că meciul a fost amânat, cu scopul de a ”prezerva egalitatea sportivă”.

 

 

O dată la care se va juca returul va fi anunţată ulterior, după ce marţi, 27 noiembrie la Asunsion se vor întâlni toate părţile implicate. Învingătoarea din finala Copei Libertadores ar trebui să joace la Campionatul Mondial al Cluburilor în semifinale cu învingătoarea dintre Esperance de Tunis (campioana Africii) şi învingătoarea dintre Al Ain şi Wellington pe 18 decembrie.

Din acest motiv se pare că returul finalei din America de Sud ar urma să se joace fie pe 2 decembrie, fie pe 8 decembrie. Aceasta pare data cea mai probabilă în acest moment pentru returul finalei Copei Libertadores.

UPDATE 19:20 | 8 decembrie 2018 - aceasta ar putea fi data la care s-ar putea juca River - Boca.

UPDATE 19:00 | OFICIAL: Partida dintre River Plate şi Boca Juniors a fost AMÂNATĂ! CONMEBOL a înştiinţat ambele echipe că meciul nu va mai avea loc în această seară. Rămâne de văzut când se va reprograma confruntarea din finala Copei Libertadores.

Ne vom aşeza la masă cu oficialii celor două cluburi pentru a decide când se va juca. Nu ne dorim astfel de momente şi cu siguranţă nu ne dorim ca ele să se repete. Există inegalitate de şanse, toţi trebuie să ne facem autocritica, pentru că ceea ce se întâmplă nu e ok” a explicat Alejandro Dominguez, preşedintele Federaţiei sud-americane de fotbal

UPDATE 18:00 | OFICIAL: Boca Juniors a cerut ca partida ori să fie amânată, ori să se ”dispute în condiţii de maximă egalitate”. Oaspeţii încearcă astfel să obţină o nouă amânare pentru ca fotbaliştii afectaţi în incidentele de ieri să-şi revină complet.

UPDATE 15:50 | Jucătorii şi mai mulţi membri din staff-ul celor de la Boca Juniors le-au cerut celor de la CONMEBOL să le dea lor punctele după ce doi dintre jucătorii lor au ajuns la spital din cauza fanilor lui River Plate. E destul de greu să se întâmple acest lucru pentru că preşedinte celor de la Boca Juniors  a semnat un acord prin care îşi dă acordul ca partida să se joace duminică.

UPDATE 15:30 River Plate a plătit amenda către Ministerul Siguranţei Publice, a luat măsuri urgente de sporire a securităţii în jurul stadionului şi a rezolvat anumite probleme birocratice, iar decizia finală este că returul finalei se va desfăşura, în această seară, de la ora 22:00, aşa cum s-a anunţat sâmbătă. 

UPDATE 12:00 | Carlos Tevez a vorbit şi cu presa de la Buenos Aires şi a fost extrem de vehement: Doi jucători de-ai noştri erau la spital, iar ei ne obligau să jucăm, Ceea ce face CONMEBOL este o ruşine. Ce mai trebuie să facă River ca să i de dea trofeul? De ce nu le dau trofeul şi gata? Să li-l dea celor de la River. Cei de la River să facă ce-or vrea. Mereu au făcut ce au vrut.

UPDATE 10:30 | În aşteptarea revanşei amânate pentru astăzi, mai multe filmuleţe au apărut pe reţelele de socializare. Unele arată în ce fel s-au pregătit fanii lui River pentru a-şi "întâmpina" rivalii, dar şi greşeala Poliţiei argentiniene care a ales ca traseu pentru autocarul Bocăi o arteră pe care se aflau fani ai lui River Plate. 

UPDATE 10.10 | Arena El Monumental a fost închisă provizoriu de Ministerul Siguranţei publice de la Buenos Aires, ca măsură de securitate în urma incidentelor de sâmbătă. Partida este în pericol să nu se dispute nici duminică, la ora 22:00, aşa cum s-a anunţat, dacă River Plate nu va plăti o amendă consistentă. Unul dintre motive a fost lipsa securităţii în jurul stadionului.

UPDATE 23:45 | Tevez a postat un mesaj acuzator la adresa oficialilor Confederaţiei sud-americane

UPDATE 23:35 | Doi jucători de la Boca, Pablo Perez şi Gonzalo Lamardo, au primit îngrijiri medicale după ce au fost victimele fanilor rivalei de moarte 

UPDATE 23:00 | Meciul a fost din nou amânat. Partida urmează să înceapă la 00:15. Imagini şocante cu autocarul atacat, dar şi din vestiarul celor de la Boca Juniors au fost postate pe reţelele de socializare. 

UPDATE 22.00 | S-a luat decizia ca partida să înceapă la ora 23:00, cu o oră mai târziu decât era stabilit iniţial. Au apărut primele imagini cu autocarul devastat al celor de la Boca Juniors. 

UPDATE 21:30 | Partida programată la ora 22:00 s-ar putea amâna, după ce fanii lui River au atacat autocarul lui Boca. Ultraşii gazdelor au dat cu spray-uri paralizante, iar mai mulţi jucători de la Boca au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Sunt două variante în acest moment. Fie meciul va fi suspendat, fie va începe la ora 23:00

Aşa cum era de aşteptat, Boca şi River au făcut spectacol în prima manşă din finala Copei Libertadores din acest an. Primul meci s-a terminat 2-2, deşi gazdele de la Boca Juniors au avut avantaj pe tabelă în două rânduri. Abila, în minutul 34, şi Benedetto, au înscris golurile Bocăi, în timp ce pentru River Plate au marcat Pratto, în minutul 35, şi Izquierdoz, în proprie poartă, în minutul 61.

River Plate - Boca Juniors. 50.000 de fani pe "Bombonera", la antrenamentul celor de la Boca

Returul de pe El Monumental va decide însă echipa campioană. Meciul River Plate - Boca Juniors, "Superclasico" din finala Copei Libertadores, va avea loc sâmbătă seară. Aproximativ 50.000 de suporteri au asistat, joi, la un antrenament deschis efectuat de echipa Boca Juniors, pe Estadio Alberto Jose Armando, supranumit Bombonera, înaintea returului de pe El Monumental.

 

 

River Plate - Boca Juniors. Mobilizare incredibilă pentru Superclasico

Meciul de sâmbătă seară este unul de risc maxim. De aceea, pe stadion vor fi nouă ambulanţe, 24 de puncte medicale, 35 de medici şi 62 de paramedici, anunţă reputatul jurnalist italian Tancredi Palmeri.

 

 

  • "Genovezii" au câştigat de şapte ori Copa Libertadores, ultima dată în 2007. Concitadinii de la River Plate au trei trofee în palmares, însă cel mai recent datează din 2015.
  • 247 de meciuri oficiale au avut loc între Boca şi River. "Genovezii" au câştigat 88 de partide, celor de la River le-au revenit 81 de succese, în timp ce 78 de întâlniri s-au încheiat la egalitate.
  • Primul duel dintre River şi Boca a avut loc în 1913. Atunci, River Plate s-a impus cu 2-1.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: bocasuperclasicoriverlivecopa libertadores 

viewscnt
Articole similare