Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Dinamo - Dunărea Călăraşi 2-0. Nistor şi Montini aduc prima victorie din play-out pentru ”câini”

VIDEO | Dinamo - Dunărea Călăraşi 2-0. Nistor şi Montini aduc prima victorie din play-out pentru ”câini”
Comentarii

Dinamo Bucureşti a câştigat primul meci din play-out (2-0) în faţa formaţiei Dunărea Călăraşi. Singurul gol al meciului a fost marcat de Dan Nistor în minutul 24.

Play-OUT-ul a început în Ştefan cel Mare cu partida dintre Dinamo Bucureşti şi Dunărea Călăraşi. N-a fost cel mai bun fotbal oferit de cele două formaţii, în ciuda intenţiilor declarate înainte de meci prin care fiecare dintre cele două combatante viza victoria.

Dinamo a fost mai mult la controlul jocului în prima parte. Elevii lui Mircea Rednic şi-au creat câteva oportunităţi de gol, au avut o posesie de 58% şi au trimis de 6 ori mingea spre poarta echipe lui Dan Alexa (două dintre şuturi au prins chiar poarta).

Primul gol al meciului a venit, culmea, pe o fază de atac a oaspeţilor. Aflaţi în ofensivă, băieţii lui Alexa au pierdut mingea şi le-au permis ”alb-roşilor” să plece pe contraatac. După ce a primit mingea, Dan Nistor nu a mai pasat-o nimănui şi nici n-a mai putut fi oprit. A sprintat pe lângă Dobrosavlevici şi nu i-a lăsat nicio şansă portarului Calancea.

A fost golul de 1-0, dar în minutele de final ale primei reprize, Dinamo putea face chiar 2-0. Linas Klimavicius, internaţionalul lituanian al echipei lui Mircea Rednic, a trimis pe lângă poartă din câţiva metri, la unul din cele două cornere de care au beneficiat ”câinii” în prima repriză.

Partea a doua a meciului din Şoseaua Ştefan cel Mare a fost chiar mai slabă decât prima. Au fost momente bune şi în cel de-al doilea mitan, dar parcă mai puţine decât în primele 45 de minute. Alexa a încercat să forţeze la 0-1 cu Gabi Iancu, în timp ce Mircea Rednic ”s-a baricadat” prin introducerea lui Ndiaye, un fotbalist mai defensiv şi mai gresiv decât Ioan Filip sau Rachid Ait Atmane.

Zenke, intrat şi el pe finalul partidei, putea majora avantajul ”câinilor” dar reluarea sa cu capul din minutul 70 a trecut pe lângă poarta lui Calancea. Până la final, doar Valentin Munteanu i-a mai dat ceva emoţii portarului Mandanda, dar şutul său a rămas fără rezultat pe tabela de marcaj.

În minutele de prelungire, italianul Montini a reuşit să marcheze golul de 2-0, după ce a finalizat din şase metri, centrarea lui Zenke. A fost al 8-lea gol al italianului în prima ligă.

Dinamo face primele puncte din playout şi joacă etapa deplasare la Mediaş, cu Gaz Metan. Dunărea are cu 7 puncte mai puţin, ocupă locul 12 momentan în clasament, iar etapa viitoare are meci pe teren propriu cu Poli Iaşi.


LIVE Dinamo - Dunărea 2-0 (Nistor 24, Montini 90+3)

Dinamo Bucureşti: Mandanda - Sorescu, Klimavicius, Ciobotariu, Aliji - Filip, Ait Atmane - Montini, Nistor, Jaadi - Papazoglou
Rezerve: Muţiu, Grigore, Mustoe, Zenke, NDiaye, Şerban, Popa

Dunărea Călăraşi: Calancea - Vlădoiu, Dobrosavlevici, Luchin, Henderson, Filip - Enache, Bourceanu, Ammari - Souda, Mediop
Rezerve: Straton, Ben Djemia, Honciu, Benzar, Mapuku, Iancu, Munteanu


Min 90+3: Gooool Dinamo! Montini finalizează din 6 metri centrarea venită din partea dreaptă de la Zenke

Min 85: Proaspăt intrat pe teren, Valentin Munteanu trage sănătos, dar din fericire pentru Mandanda, mingea care sare din gazon şi îl loveşte în piept, nu devine periculoasă

Min 70: Ocazie mare pentru Dinamo! Proaspăt intrat pe teren, Simon Zenke reia cu capul din interiorul careului, dar mingea trece puţin pe lângă poarta lui Nicolae Calancea.

Min 65: Iese Jaadi de la Dinamo şi intră Simon Zenke

Min 60: Abia intrat pe teren, Ndiaye s-a ciconit puternic cu Souda şi se resimte serios

Min 53: Schimbare şi la Dunărea Călăraşi: intră Gabi Iancu şi iese Mediop

Min 50: Schimbare la Dinamo: iese Rachid Ait Atmane şi intră Ndiaye

A început repriza a doua

Min 45+1: Ocazie Dinamo! Klimavicius nu prinde poarta din 3-4 metri. Şansă uriaşă de gol pentru ”câini”

Min 45: Şut bun al lui Montini, care trece peste poartă. Mingea a fost deviată în corner

  • O repriza a fost suficientă pentru Mandanda să se facă plăcut de către fanii ”câinilor”. Portarul a avut o evoluţie bună în prima repriză a meciului cu Dunărea şi a cules aplauzele suporterilor echipei gazdă

Min 36: Ocazie mare Dunărea! Mingea îl loveşte pe Mediop, dar ricoşează la Ammari, care îl pune la grea încercare pe portarul dinamovis, Mandanda. Reflex bun al noului portar de la Dinamo

Min 35: Schimbare la oaspeţi: Ştefan Vlădoiu nu mai poate continua, iar în locul său intră Daniel Benzar

Min 30: Ocazie Dinamo! Montini centrează excelent din partea dreaptă, Papazoglou reia cu capul, dar mingea este reţinută de Calancea.

  • 963 de suporteri asistă la partida din Ştefan cel Mare

Min 24: Gooool Dinamo! Dan Nistor pătrunde nestingherit pe lângă Dobrosavlevici şi finalizează perfect de la marginea careului de 16 metri. Este doar al 11-lea gol primit în deplasare de Dunărea Călăraşi

Min 21: Dinamo trece pe lângă o oportunitate bună de gol. Jaadi nu reuşeşte însă să finalizeze din poziţie bună

  • Primele 10 minute nu oferă prea mult fotbal. Cele două echipe se studiază, chiar dacă Dinamo controlează ceva mai bine posesia mingii

Min 1: Start în playout! A început partida din Ştefan cel Mare


LIVE VIDEO | DINAMO - DUNĂREA CĂLĂRAŞI, vineri, 20:30

Dinamo începe playout-ul de pe poziţia a patra, cu 16 puncte, în timp ce Dunărea Călăraşi se află pe locul şase, poziţie care merge la baraj, cu 12 puncte. În cele două meciuri disputate în sezonul regular, Dinamo şi Călăraşi au dat-o întotdeauna la pace. S-a terminat 1-1 în Ştefan cel Mare şi 0-0 pe terenul Dunării.

Nu va fi uşor, dar vrem toate cele 3 puncte, pentru că sunt foarte importante. În acest play-out voi da şansă tuturor să joace, chiar şi celor mai tineri. Obiectivul din sezonul viitor este câştigarea campionatului şi a Cupei României. Eu cred că deja s-a văzut o îmbunătăţire a jocului, o altă atitudine, mai multă responsabilitate. Eu le transmit jucătorilor mei să trateze meciurile din play-out cu maximă seriozitate”.

Rednic s-a declarat dezamăgit de faptul că ultima echipă care a prins playoff-ul, Sepsi, a avut doar 37 de puncte. „Normal că nu îmi convine că joacă Sepsi în play-off cu 37 de puncte. Îmi rămâne aici, undeva, în gât. Dar nu am ce să fac, înghit mai greu”, a spus Mircea Rednic, la conferinţa de dinaintea partidei cu Dunărea.

Afla mai multe despre: dinamocalarasi,  

viewscnt
Articole similare