Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Formula 1 a revenit la Telekom Sport! Bottas este marele câştigător din Austria. Hamilton a fost penalizat şi a terminat pe 4!

VIDEO | Formula 1 a revenit la Telekom Sport! Bottas este marele câştigător din Austria. Hamilton a fost penalizat şi a terminat pe 4!

Formula 1

Comentarii

Pilotul finlandez al echipei Mercedes, Valtteri Bottas, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Austriei, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfăşurată pe circuitul de la Spielberg, fără spectatori, el fiind urmat de Charles Leclerc din Monaco (Ferrari) şi de britanicul Lando Norris de la McLaren-Renault, ultimul aflat la primul podium din carieră.

Plecat din pole-position, Bottas a condus cursa din primul până-n ultimul tur, iar coechipierul lui, britanicul Lewis Hamilton, a trecut linia de sosire al doilea, dar sextuplul campiona mondial a fost retrogradat pe locul 4, după o penalizare de cinci secunde, primită pentru că a cauzat un acroşaj cu thailandezul Alexander Albon de la Red Bull.

Spaniolul Carlos Sainz jr. (McLaren-Renault) a fost al cincilea, iar Sergio Perez (Racing Point), al şaselea.

Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri), francezul Esteban Ocon (Renault), italianul Antonio Giovinazzi (Alpha Romeo) şi germanul Sebastian Vettel (Ferrari).

Cursa de duminică a avut numeraose incidente, fiind necesară intervenţia safety car-ului de trei ori. Doar 11 piloţi au trecut linia de dosire, printre cei nouă care au abandonat numărându-se sportivii Red Bull, olandezul Max Verstappen, locul 2 la start, şi Alexander Albon.

Festivitatea de premiere a avut loc ţinându-se cont de măsurile de distanţare. Locurile podiumului au fost depărtate, piloţii au purtat măşti, dar nu s-a renunţat la tradiţionala baie cu şampanie.

Înaintea cursei, piloţii de Formula 1 s-au adunat pe linia de start, pentru a-şi arăta angajamentul în favoarea luptei împotriva rasismului.

Purtând tricouri negre cu mesajul "End Racism (n.r. - Sfârşit rasismului)", şase piloţi, Charles Leclerc, Max Verstappen, Carlos Sainz, Danil Kvyat, Antonio Giovinazzi şi Kimi Raikkonen, au rămas în picioare şi 14 au îngenuncheat, în semn de sprijin pentru mişcarea Black Lives Matters. Hamilton a purtat un tricou negru, inscripţionat cu Black Lives Metters.


LIVE | Formula 1 

17:45 Final de cursă! Bottas este câştigătorul primului Mare Premiu din acest sezon. Leclerc a terminat al doilea, iar Lando Norris s-a clasat pe locul trei. Lewis Hamilton a fost penalizat şi a terminat abia al patrulea! 

17:23 Din nou restart. Hamilton de această dată în mijlocul unui incident


17:15 Accident pentru Raikkonen care îşi pierde o roată. Safety Car din nou


17:08: Safety Car. Grosjean şi Russel au probleme. Ordinea în cursă este Bottas, Hamilton, Albon


16:50 Safety car-ul şi-a făcut apariţia în turul cu numărul 27, după o ieşire în decor a lui Magnussen. Valtteri Bottas continuă să conducă ierarhia


16:43 Bottas şi Hamilton intră la boxe. Între timp avem Safety Car.


16:34 - Probleme mari şi pentru Ricciardo care abandonează! Vettel trece între timp de Stroll! Atenţie la Lando Norris, locul 4


16:25 - Probleme pentru Max Verstappen. Olandezul cade de pe locul 2 şi intră la boxe. Cei de la Red Bull îi verifică situaţia, pare o problemă electrică. Max abandonează cursa. Lupta pentru primele două locuri se dă între monoposturile Mercedes


16:22 - Campionul mondial Lewis Hamilton urcă pe locul 3. Ordinea în cursă este următoarea: 

1. Bottas

2. Verstappen

3. Hamilton

4. Albot

5. Norris


16:15 - S-a aprins semaforul! Marele Premiu al Austriei şi totodată sezonul de F1 au luat startul. Bottas îşi menţine poziţia de lider. Verstappen a reuşit să-şi păstreze locul în urma duelului cu Norris


Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) va porni de pe prima poziţie a grilei, duminică, în Marele Premiu al Austriei, prima etapă a sezonului de Formula 1, afectat puternic de pandemia de coronavirus.

“Mi-a fost dor de acest sentiment de după calificări... de cum după ce îţi forţezi maşina până la limită. Un rezultat bun astăzi, dar contează ce va fi mâine”, a declarat Bottas după calificări.

Top 10 al grilei de start este completat de Lewis Hamilton (Mercedes), Max Verstappen (Red Bull Racing), Lando Norris (McLaren), Alexander Albon (Red Bull Racing), Sergio Perez (Racing Point), Charles Leclerc (Ferrari), Carlos Sainz (McLaren), Lance Stroll (Racing Point) şi Daniel Ricciardo (Renault).

După ce majoritatea Marilor Premii din startul sezonului au fost anulate încă din luna martie, în urmă cu doar câteva săptămâni a venit un alt anunţ. Circuitele stradale din Singapore, Baku şi Sochi nu vor avea curse în acest an.

Astfel, este de aşteptat ca pe lângă cursele duble din Austria şi Marea Britanie, să mai apară noi veşti asemănătoare cu privire la circuite ca Monza, Spa sau Catalunya. Momentan, FIA a confirmat doar opt curse pentru acest sezon, toate pe continentul european.

Formula 1 revine la Telekom Sport

Sezonul de Formula 1 va debuta în acest sfârşit de săptămână cu aproape patru luni întârziere din cauza pandemiei de coronavirus şi în cu totul alte condiţii faţă de ce eram obişnuiţi.

Spielberg va da startul actualului an, vineri urmând să aibă loc primele antrenamente, în condiţii speciale. Spectatorii nu vor avea acces la circuit, iar echipele vor fi obligate să se prezinte cu un staff de maximum 80 de persoane. În plus, măsurile de distanţare socială sunt obligatorii, aşa că nu vor avea loc nici clasicele conferinţe de presă sau podiumul de la finalul Marelui Premiu.

Echipele au profitat de ultimele zile pentru teste, dar şi pentru a prezenta noile designuri ale monoposturilor. Ferrari a realizat teste la Mugello, iar Alpha Tauri la Imola, circuite despre care se discută posibilitatea de a fi incluse în actualul sezon, pentru o triplă italiană: Monza - Mugello - Imola.

În schimb, Mercedes-AMG a anunţat că va concura cu un monopost negru, în vederea susţinerii mişcărilor anti-rasism, iar McLaren va avea pictat un curcubeu pe halo, pentru a-şi exprima solidaritatea, unitatea şi speranţa în faţa coronavirusului.       

În altă ordine de idei, sezonul 2020 poate reprezenta şansa britanicului Lewis Hamilton de a-l egala pe Michael Schumacher la numărul de titluri mondiale. Pilotul lui Mercedes are în acest moment şase trofee, dintre care ultimele cinci au fost obţinute în ultimii şase ani, în componenţa echipei germane.

Principalii rivali ai lui Hamilton par a fi, din nou, Max Verstappen şi Charles Leclerc. Monegascul va fi pentru prima oară liderul Scuderiei Ferrari încă de la începutul sezonului, după ce plecarea colegului său, cvadruplul campion mondial Sebastian Vettel, a fost confirmată de echipă, care îl va înlocui cu spaniolul Carlos Sainz, începând cu anul 2021.

Programul complet al sezonului de Formula 1:

  • 5 iulie - Austria, Spielberg;
  • 12 iulie - Austria, Spielberg;
  • 19 iulie - Ungaria, Budapesta;
  • 2 august - Marea Britanie, Silverstone;
  • 9 august - Marea Britanie, Silverstone;
  • 16 august - Spania, Barcelona;
  • 30 august 30 - Belgia, Spa;
  • 6 septembrie - Italia, Monza

Sezonul 2020 de F1 ar fi trebuit să înceapă în martie, în Australia, dar a fost amânat din cauza pandemiei.

Până în prezent, au fost amânate sau anulate zece din cele 22 de etape ale acestui sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, din cauza pandemiei de coronavirus.

Cursele din Australia, Bahrain, Vietnam, China, Spania, Azerbaidjan şi Canada au fost amânate, în timp ce Marele Premiu al Principatului Monaco, cel al Franţei şi cel al Olandei au fost anulate.

Afla mai multe despre: formula 1 

viewscnt
Articole similare