Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

LIVE JOCURILE OLIMPICE | Claudia Nechita a devenit prima femeie din România care a câştigat un meci de box la Jocurile Olimpice. Niculescu şi Olaru, eliminate

LIVE JOCURILE OLIMPICE | Claudia Nechita a devenit prima femeie din România care a câştigat un meci de box la Jocurile Olimpice. Niculescu şi Olaru, eliminate

Jocurile olimpice

Comentarii

Claudia Nechita s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale turneului de box din cadrul Jocuriilor Olimpice de la Tokyo, la categoria -57 de kilograme.

Ea a învins-o, în optimi, decizie 5-0, pe somaleza Ramla Ali.

În sferturi, românca va boxa cu japoneza Sena Irie sau cu sportiva tunisiană Khouloud Hlimi Ep Moulahi.

Tot luni, Cosmin-Petre Gîrleanu a fost eliminat în primul tur al turneului olimpic de box, la categoria -52 de kilograme, după ce a fost învins, la puncte, prin decizie 5-0, de bulgarul Daniel Panev Asenov.


Perechea Monica Niculescu/Raluca Olaru a fost eliminată, luni, în optimile de finală ale probei de dublu feminin a turneului de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Ele au fost întrecute, cu 7-6 (3), 7-5, de echipa australiană Samantha Stosur/Ellen Perez, după un meci de peste două ore.

În primul set, româncele au condus cu 5-1, dar au pierdut în tie-break. La 5-3, pe serviciul australiencelor, Niculescu şi Olaru au ratat două mingi de set, apoi încă cinci, inclusiv un 40-0, la 6-5, pe serviciul Ralucăi Olaru.

În faza următoare, Stosur şi Perez vor da piept cu învingătoarea din meciul Carla Suarez Navarro / Garbine Muguruza (Spania) - Viktorija Golubic / Belinda Bencic (Elveţia).

După acest eşec şi după ce Mihaela Buzărnescu a fost eliminată în turul al doilea la simplu de sportiva cehă Marketa Vondrousova, România nu mai are nicio jucătoare în concursul de tenis din cadrul JO de la Tokyo.


Elizabeta Samara a ratat, luni, calificarea în optimile de finală ale concursului de tenis de masă din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Samara a cedat în turul al treilea al competiţiei cu sportiva thailandeză Suthasini Sawettabut, scor 1-4 (7-11, 6-11, 11-4, 8-11, 2-11).

Meciul a durat doar 29 minute.

Marţi va evolua, tot în turul al treilea, şi Bernadette Szocs cu Juan Liu (SUA). În partea a doua a zilei vor începe şi partidele din optimile de finală.

Cele două reprezentante ale României vor evolua şi în proba pe echipe.


Sportivul Vlad Dascălu a terminat, luni, pe locul 7, proba de mountain bike din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Medalia de aur i-a revenit britanicului Thomas Pidcock, urmat de Mathias Flueckiger din Elveţia, la 20 de secunde, şi de spaniolul David Valero Serrano, la 34 de secunde.

Dascălu, 23 de ani, aflat la prima participare la JO, a fost la 49 de secunde de câştigător, la fel ca sportivii de pe locurile 5 şi 6.

Rutierul Vlad Dascălu, care locuieşte în Spania de la 9 ani, a fost, în 2019, campion mondial under-23 la mountain bike, performanţă cu care a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

El a câştigat titlul mondial la Mountain Bike XCO, categoria under 23 în Canada, iar datorită acestui rezultat a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.


Organizatorii JO de la Tokyo au decis să amâne cursele de canotaj programate luni, curse în care sunt angrenaţi şi sportivi români. Decizia a fost luată din cauza unei alerte meteo de taifun.

FR Canotaj precizează că nouă curse în care vor lua startul sportivi tricolori vor avea loc în noaptea de marţi spre miercuri (în România). Între aceste curse se numără şi finalele A la dublu vâsle feminin şi patru rame masculin.

”Vă vom ţine la curent cu orice modificări. Le urăm succes tuturor sportivilor ce alcătuiesc lotul olimpic de canotaj al României”, mai trasmite FR Canotaj.

Lotul de canotaj este cel mai numeros în delegaţia României, cu 36 de sportivi, plus două rezerve.

Afla mai multe despre: jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare