Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Norvegia - România 2-2. Keşeru, erou la Oslo! Revenire nesperată a "tricolorilor" de la 0-2

Norvegia - România 2-2. Keşeru, erou la Oslo! Revenire nesperată a "tricolorilor" de la 0-2galerie foto
Comentarii

Naţionala României trăieşte în preliminariile pentru Euro 2020. Elevii lui Cosmin Contra au terminat la egalitate, 2-2, cu Norvegia.

"Tricolorii" au jucat modest o mare parte a jocului din Norvegia, dar au câştigat un punct. După o primă repriză fără goluri, apărarea lui Contra a cedat la zece minute după pauză. Mingea a ajuns cu noroc la Elyonoussi, iar acesta a deschis scorul. Apoi, norvegienii şi-au dublat avantajul. Odegaard a înscris primul său gol la naţională. România s-a trezit la 0-2 şi a început să atace. 

Keşeru a fost eroul naţionalei. Atacantul lui Ludogoreţ a marcat de două ori, ultimul gol în minutul 92 şi a adus un punct nesperat. A fost al cincilea gol înscris de Keşeru în aceste preliminarii.


Norvegia - România 2-2
A marcat: T. Elyounoussi 56', Odegaard 70' / Keşeru 77', 90+2'

ECHIPELE DE START

NORVEGIA: Grytebust - Elabdellaoui (c), Nordtveit, Ajer, Aleesami - Odegaard, Selnaes, Berge, Henriksen - T. Elyounoussi, King
Rezerve: Andre Hansen, Rossbach, Strandberg, Rosted, Johansen, Kamara, Elyounoussi, Midtsjo, Svensson, Meling, Johnsen, Daehli
Selecţioner: Lars Lagerback 

ROMÂNIA: Tătăruşanu - Chipciu, Săpunaru (c), Dr. Grigore, Toşca - Deac, Anton, Stanciu, Grozav - Keşeru, Puşcaş
Rezerve: Radu, Lungu, Benzar, I. Cristea, Băluţă, Nistor, I. Hagi, Bancu, Nedelcearu, Rotariu, Ţucudean, Maxim
Selecţioner. Cosmin Contra

Final de meci. 

Min. 90+2: GOOOOOL România! Keşeru realizează dubla în urma unei bâlbâieli în apărarea Norvegiei. 

Min. 90: Partida va fi prelungită cu cel puţin trei minute. 

Min. 77: GOOOOL România! Dr. Grigore recentrează în careu, iar Keşeru introduce mingea în poartă. 

Min. 71: Ultima schimbare pentru "tricolori". A ieşit Stanciu, a intrat Maxim. 

Min. 70: GOL Norvegia! Apărarea României este knockout, King l-a ridiculizat pe Dr. Grigore şi Odegaard a înscris. 

Min. 65: Ocazie România! Deac centrează în careu, dar şutul lui Keşeru, din careul mic, este parat de portarul norvegian. 

Min. 60. Dublă schimbare la România. Au ieşit Puşcaş şi Grozav, au intrat Ţucudean şi Ianis Hagi. 

Min. 56: GOL Norvegia! Elyounoussi trimite mingea în poartă după o neînţelegere între Tătăruşanu şi Dr. Grigore. 

Min. 55: Ocazie România! Keşeru trimite puternic sper poartă, dar portarul este la post şi respinge în corner. 

A început a doua repriză. 

S-a terminat prima repriză. 

Min. 36: Grozav trimite, în urma unui corner, cu capul spre poartă, dar Grytebust nu a avut nicio emoţie. 

Min. 34: Ocazie Norvegia! King scapă singur spre poartă, dar Tătăruşanu îi "fură" balonul. 

Min. 30: Ocazie România! Keşeru centrează în care, acolo unde se afla nemarcat Puşcaş, dar atacantul lui Palermo trimite slab cu capul în braţele portarului. 

Min. 23: Grozav şutează din marginea careului, iar un fundaş norvegian blochează. "Tricolorii" au cerut penalty, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. 

Min. 19: Henriksen şutează spre poartă, dar Tătăruşanu parează încă o dată. 

Min. 17: Ocazie Norvegia! Un nou atac periculos porneşte de la Odegaard, care îi pasează excelent lui King. Şutul fotbalistului de la Bournemouth trece însă pe lângă poartă. 

Min. 10: Ocazie Norvegia! Odegaard îl pune în fund pe Toşca, mingea ajunge la Elabdellaoui, dar Tătăruşanu a fost la post şi în cele din urmă mingea a fost respinsă în corner. 

Min. 8: Norvegienii trimit mingea în poartă, dar arbitrul fluierase de secunde bune poziţia de offisde. Cu toate aceasta, atacantul Norvegiei era în poziţie corectă. 

Min. 3: Prima oportunitate pentru România. Puşcaş pătrunde în careu, centrează de pe linia de out, dar Keşeru nu ajunge la balon. 

A început meciul. 


UPDATE | Aşa cum Telekom Sport v-a anunţat, în exclusivitate, încă de la prânz, acesta este primul "11" folosit de Cosmin Contra, Paul Anton a fost preferat în locul lui Tudor Băluţă: Tătăruşanu - Chipciu, Săpunaru (c), Dr. Grigore, Toşca - Deac, Anton, Stanciu, Grozav - Keşeru, Puşcaş.

UPDATE | VIDEO | Nici ei nu se aşteptau la aşa ceva. Cum i-au primit suporterii români la stadion pe tricolorii lui Cosmin Contra

UPDATE | VIDEO | ”Tricolorii”, la plimbare prin Oslo înaintea meciului cu Norvegia! Cum a vrut Săpunaru să-l arunce de pe pod pe un masor :)

Partida a treia din preliminariile Euro 2020 are loc vineri, 7 iunie, pe stadionul Ulleval din Oslo. Nordicii vin după 3-3 cu Suedia, iar România după 4-1 contra Insulelor Feroe. După două jocuri disputate în grupă, România are 3 puncte, iar Norvegia un singur punct. E drept, norvegienii au jucat în primul meci din preliminarii contra Spaniei şi au pierdut pe teren propriu.

Pericolul Odegaard

LIVE ONLINE TEXT Norvegia - România pe www.telekomsport.ro. Selecţionata lui Lars Lagerback şi-a schimbat puţin structura de la venirea fostului selecţioner al Islandei. Spre deosebire de naţionala României, Norvegia are în componenţă în acest moment un jucător care poate evolua din sezonul viitor pentru Real Madrid. De fapt, Martin Odegaard, căci despre el este vorba, aparţine de gruparea madrilenă, dar cel mai probabil va fi împrumutat din nou, în Olanda sau în Germania.

Considerat cel mai mare talent din istoria Norvegiei, Odegaard a semnat în 2015 cu Real Madrid unde a primit un salariu uriaş pentru vârsta sa: 2 milioane de euro! Asta se întâmpla acum 4 ani, iar Martin are în prezent 20. Cel mai tânăr debutant din istoria naţionalei (la 15 ani şi 253 de zile) a fost ulterior împrumutat de Real Madrid la Heerenven şi Vitesse. Aici, la fosta adversară a celor de la Viitorul, Odegaard a explodat! A marcat de 11 ori sezonul trecut şi a reusit alte 13 pase decisive, atrăgând atenţia semifinalistei UCL, Ajax. ”Lăncierii” vor să ofere 20 de milioane de euro pentru el, dar Real Madrid îi mai dă o şansă în vară când Odegaard va face pregătirea cu echipa lui Zidane. El pare pericolul numărul 1 pentru poarta tricolorilor în acest moment. Desigur, nu este singurul.

Lagerback i-a convocat pentru meciul cu România şi pe Elyonoussi (Southampton), Joshua King (Bournemouth) sau Johansen (Fulham). Cosmin Contra este însă liniştit: ”În general nu mă tem de nicio echipă sau de un anumit jucător. În fiecare echipă sunt jucători care te pot pune în dificultate. În echipa Norvegiei sunt jucători dezechilibranţi, precum Odegaard, King, Elyounoussi, Johnsen... Dar forţa Norvegiei stă în echipă. E o formaţie cu jucători tineri, care joacă foarte bine pe contraatac” a explicat Cosmin Contra.

Lars Lagerback este omul care poate face minuni

LIVE ONLINE TEXT Norvegia - România pe www.telekomsport.ro. Acelaşi Cosmin Contra a remarcat schimbarea din jocul norvegienilor după sosirea lui Lagerback: ”Jocul Norvegiei s-a schimbat în bine de când a venit Lars Lagerbäck şi a adus un plus de experienţă, un plus în jocul echipei. Au câştigat şi grupa din Liga Naţiunilor”.

Şi are dreptate. Lagerback este asimilat de presa nordică termenului de ”selecţioner fenomen”. La un moment dat, chiar s-a vorbit şi despre posibila sa numire la cârma echipei reprezentative a României. Lagerback a rămas în Nordul Europei, după ce a reuşit să facă minuni pe banca naţionalei Islandei.

Suedezul originar din Katrineholm a dus Islanda la barajul pentru Cupa Mondială din 2014 şi la Euro 2016. În cariera sa el a mai pregătit naţionalele Nigeriei şi Suediei. De când a preluat Norvegia din 2017, Lagerback a pierdut doar 6 meciuri din 21 jucate. Cu o echipă naţională ”aflată în picaj” după cum scrie chiar presa de la Oslo.

Cum a arătat Norvegia la ultimul meci din preliminarii

Contra Suediei, Lagerback a mizat pe un 4-4-2 care a fost deseori pus în dificultate de formula de start a Suediei. Norvegia a încasat trei goluri, în ciuda unei evoluţii bune a lui Ajer (Celtic).

Lars Lagerback a ales pentru acel joc următorul 11: (4-4-2) Jarstein - Elabdellaoui, Ajer, Nordveit, Aleesami - Odegaard, Selnaes, Henriksen, Elyounoussi - King, Johnsen

Lotul convocat de Cosmin Contra pentru următoarele două partide este:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (Nantes, 59/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0), Ionuţ Radu (Genoa, 0/0)

Fundaşi: Romario Benzar (FCSB, 15/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 34/0), Dragoş Grigore (Ludogorets, 35/0), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Iulian Cristea (FCSB, 0/0), Alin Toşca (PAOK, 15/0), Nicuşor Bancu (U Craiova 1948 CS, 9/0)

Mijlocaşi: Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 42/5), Dorin Rotariu (Astana, 9/1), Ciprian Deac (CFR Cluj, 19/4), Dennis Man (FCSB, 3/0), Tudor Băluţă (FC Viitorul, 4/0), Răzvan Marin (Standard Liege, 16/1), Paul Anton (Krylia Sovetov, 8/0), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS, 4/0), Dan Nistor (Dinamo, 1/0), Alexandru Maxim (Mainz, 34/3), Gheorghe Grozav (Kisvárda FC, 27/5), Nicolae Stanciu (Al-Ahli, 30/10), Ianis Hagi (FC Viitorul, 3/0)

Atacanţi: Claudiu Keşeru (Ludogorets, 31/10), George Ţucudean (CFR Cluj, 9/3), George Puşcaş (Palermo, 6/2)

Echipa probabila a României: Tatarusanu - Chipciu, Sapunaru, Grigore, Bancu - Marin, Stanciu - Deac, Keseru, Grozav - Tucudean

Programul grupei F

  • 23 martie: Suedia – România 2-1 (Quaison 33, Claesson 40 / Keşerü 58), Malta – Feroe 2-1 (Nwoko 13, S. Borg 77-pen. / J. Thomsen 90+8), Spania – Norvegia 2-1 (Rodrigo 16, Ramos 71-pen. / King 65-pen.)
  • 26 martie: România – Feroe 4-1 (Deac 26, Keşerü 29, 33, Puşcaş 63 / V. Davidsen 40-pen.), Norvegia – Suedia 3-3 (Johnsen 41, King 59, Kamara 90+7 / Claesson 70, Nordtveit 86-autogol, Quaison 90+1), Malta – Spania 0-2 (Morata 31, 73)
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania, Norvegia – România, Suedia – Malta (ora 21:45)
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia, Malta – România, Spania – Suedia (ora 21:45)
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45)
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

Clasamentul grupei

La EURO 2020 se califică direct primele două clasate în fiecare grupă preliminară.

  1. Spania  4-1 6p.
  2. Suedia 5-4 4p.
  3. România 5-3 3p.
  4. Malta 2-3 3p.
  5. Norvegia 4-5 1p.
  6. Feroe 2-6 0p.

VIDEO | Pronosticul fostului selecţioner Victor Piţurcă

LIVE ONLINE TEXT Norvegia - România pe www.telekomsport.ro. Victor Piţurcă, fostul selecţioner al României, a oferit un pronostic pentru meciul Norvegia - România în direct la Telekom Sport

 Galerie foto

Afla mai multe despre: norvegia-românialive text 

viewscnt
Articole similare