Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Universitatea Craiova - Leipzig 1-1. Oltenii părăsesc Europa League cu fruntea sus

Universitatea Craiova - Leipzig 1-1. Oltenii părăsesc Europa League cu fruntea susgalerie foto

UEFA Europa League

Comentarii

Universitatea Craiova a fost eliminată, joi seară, în turul al treilea preliminar al Europa League, după ce a încheiat la egalitate cea de-a doua manşă a dublei cu RB Leipzig, scor 1-1, pe Ion Oblemenco. În tur, formaţia germană s-a impus cu scorul de 3-1, astfel că merge în play-off-ul competiţiei.

Pentru CS Universitatea Craiova a marcat Baicu, în minutul 86, iar pentru Leipzig a înscris Sabitzer, în minutul 39.

A fost o partidă diferită faţă de cea din Germania, în care scorul de 3-1 nu a reflectat realitatea din teren, portarul oltenilor, Mirko Pigliacelli, prinzând o zi mare. Goalkeeper-ul italian a avut şi de această dată intervenţii foarte bune, însă oltenii au avut, la rândul lor, multe ocazii de a marca. Primul a fost Raoul Baicu. Atacantul de 18 ani titularizat în mod surprinzător de Mangia a trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 9, apoi rând pe rând Mitriţă, Bancu şi Briceag au avut şi ei ocazii bune de a înscrie. În cele din urmă, tot Baicu a înscris, în minutul 85, cu o execuţie norocoasă, după ce Sabitzer deschisese scorul în minutul 39.

Au evoluat următoarele echipe:

Craiova: Pigliacelli - Donkor, Kelic, Briceag, Bancu - Martic (T. Ferreira 73'), Mateiu, Fedele (Markovici 80') - Cicâldău, Mitriţă (Burlacu 51') - Baicu.

Rezerve: L. Popescu - Borţa, Gardoş, M. Şerban.

Leipzig: Mvogo - Mulere Mukiele, Konate, Orban, Saracchi Pintos - Sabitzer (Bruma 64'), Demme (Ilsanker 72'), Kampl, Forsberg - Poulsen, Cunha (Kevin-Augustin 46').
Rezerve: N. Muller - Klostermann


Final de meci. Oltenii părăsesc Europa League.

Min. 85: GOOOL Craiova! Raoul Baicu egalează cu o execuţie din stânga, mingea fiind şi deviată de Mukiele.

Min. 83: Bancu trimite periculos în faţa porţii, dar Mvogo îi ia faţa lui Markovici şi respinge.

Min. 78: Încă o şansă a oltenilor şi o nouă intervenţie excelentă a lui Mvogo, în faţa lui Briceag.
 
Min. 77: Cea mai mare ocazie a Craiovei, în această repriză. Acţiune individuală a lui Nicuşor Bancu, încheiată cu un şut bun din 16 metri, dar Mvogo reuşeşte să respingă.

Min. 63: Poulsen reia cu capul din întoarcere, dar Pigliagelli este din nou atent şi reţine.

Min. 54: Şut bun al lui Kevin-Augustin, din 16 metri, însă Pigliacelli intervine şi respinge în corner.

Min. 51: Schimbare la Craiova: iese Mitriţă şi intră Burlacu. Căpitanul Craiovei a fost faultat dur de Saracchi şi cel mai probabil Mangia nu a vrut să rişte şi l-a înlocuit.

Min. 46: Se reia jocul. La pauză, antrenorul echipei germane a efectuat o schimbare: a ieşit Cunha şi a intrat Kevin-Augustin.

Pauză pe "Ion Oblemenco".

Min. 44: Şut bun al lui Alex Mitriţă, din partea stângă la colţul lung, dar Mvogo se întinde şi scoate în corner.

Min. 39: Gol, Leipzig! Sabitzer deschide scorul, din apropiere, după o respingere greşită a lui Bancu.

Min. 34: Oltenii cer penalty, la un duel între Mitriţă şi căpitanul oaspeţilor, Willi Orban, însă arbitrul lasă jocul să continue.

Min. 22: Emil Forsberg are şi el o şansă bună, dar Pigliacelli intervine din nou excelent.

Min. 16: Germanii răspund cu un contraatac, încheiat de un şut bun al lui Sabitzer, dar Pigliacelli are o intervenţie pe măsură, apoi se semnalizează ofsaid la Cunha.

Min. 15: Mitriţă execută modest lovitura liberă, iar mingea este respinsă de zidul format din Forsberg şi Kampl.

Min. 14: Lovitură liberă pentru Craiova, după un fault dur al lui Mukiele asupra lui Bancu, în flancul stâng.

Min. 9: Ocazie imensă a lui Raoul Baicu! Atacantul de 18 ani al Craiovei a scăpat singur cu Mvogo, după o pasă excelentă a lui Fedele, dar a şutat în blocajul portarului lui Leipzig.

Min. 8: Un nou şut al oaspeţilor. De această dată, Cunha l-a încercat pe Pigliacelli, portarul italian reţinând fără probleme.

Min. 6: Prima ocazie a întâlnirii le aparţine germanilor. Saracchi a şutat de la aproximativ 25 de metri, însă mult peste poarta lui Pigliacelli.

Min. 1: A început partida.

UPDATE | Universitatea Craiova a anunţat că va transmite meciul pe site-ul clubului, astfel că meciul se va putea vedea online, după ce nicio televiziune nu şi-a asigurat drepturile de a transmite jocul.


Craiova a jucat bine totuşi în deplasarea de la Călăraşi, acolo unde s-a impus cu un scor identic, 3-1. Vedeta Alexandru Mitriţă a marcat două goluri, revanşându-se astfel pentru jocul dezamăgitor prestat în Germania.

LIVE ONLINE U Craiova - Leipzig, turul III, Europa League

Oltenii au nevoie de o minune pentru a trece mai departe. Au pierdut cu 1-3 în deplasarea din Germania, iar jocul nu a arătat deloc încurajator. Konate a deschis scorul pentru Leipzig, iar în repriza a doua, Cunha şi Poulsen au dus scorul la 3-0. Martic a păstrat vii speranţele oltenilor, cu golul marcat în minutul 4 de prelungiri. Nemţii sunt aşadar ca şi calificaţi în playoff, unde vor da piept cu învingătoarea dublei Zorya Luhansk – Sporting Braga. În meciul tur din Ucraina, scorul a fost 1-1.

LIVE ONLINE U Craiova - Leipzig, turul III, Europa League

Startul de sezon a fost extrem de dificil pentru echipa lui Devis Mangia, care i-a pierdut în această vară, printre alţii, pe Băluţă, Gustavo, Popov şi Screciu. Iar întăririle au sosit foarte târziu. Chiar şi aşa, Pigliacelli, Cicâldău şi Donkoor şi-au câştigat deja locul în prima echipă. Să revenim asupra rezultatelor. Craiova a obţinut în weekendul trecut prima victorie din acest sezon, 3-1 cu Dunărea Călăraşi, abia la al şaselea meci oficial. A pierdut Supercupa, 0-1 cu CFR Cluj, a pierdut şi debutul în UEFA Europa League, 1-3 cu Leipzig, iar în campionat obţinuse doar două puncte până la meciul de la Călăraşi: 0-0 cu Poli Iaşi, 0-1 cu Sepsi OSK şi 2-2 cu FC Botoşani.

Afla mai multe despre: u craiovaleipzigeuropa league 

viewscnt
Articole similare