Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Halep a făcut spectacol la primul meci în echipament Nike! Calificare în turul trei la Qatar Open, după 6-3, 6-0 cu Makarova. Urmează Sevastova

Halep a făcut spectacol la primul meci în echipament Nike! Calificare în turul trei la Qatar Open, după 6-3, 6-0 cu Makarova. Urmează Sevastovagalerie foto

Tenis

Comentarii

Simona Halep, locul 2 mondial, s-a calificat în turul 3 al turneului de la Doha, după ce a trecut în două seturi de rusoaica Ekaterina Makarova (35 WTA), scor 6-3, 6-0.

Aflată la primul meci oficial în care a purtat echipamentul oferit de noul sponsor tehnic, Nike, Halep a avut nevoie de doar o oră şi 13 minute pentru a-şi asigura calificarea în turul următor.

Simona a abordat mai devensiv partida aceasta decât a făcut-o la Australian Open, dar a controlat întâlnirea prin mingile bine trimise în profunzime şi către marginile terenului, dar şi prin schimbări de direcţie derutante. Singurele sincope din buna ei evoluţie au apărut când serviciul, mai ales primul, nu a fost la înălţime, iar atunci Makarova a penalizat-o prin retururi în forţă. Din fericire pentru fostul lider WTA, astfel de momente au fost puţine, doar în finalul setului secund. 

Înaltă de 1,8 metri, stângace, Makarova a abordat ofensiv meciul cu Simona Halep. Rusoaica a dat tare în minge, dar a alternat momentele bune, cu numeroase greşeli neforţate. În cele din urmă, Halep s-a impus fără probleme, fără a se întrebuinţa foarte mult şi fără a acuza probleme la glezna accdidentată la Melbourne.

Simona Halep a reuşit break-ul în al doilea ghem al setului I, apoi l-a "dublat" în al şaselea, ducând scorul la 5-1. Profitând de o scădere a nivelului serviciului Simonei Halep, Makarova a făcut rebreak, apoi s-a apropiat la 3-5. Touşi românca a închis setul, după ce a salvat o minge de break, scor 6-3, după 41 de minute.

Halep a reuşit un "bagel" în setul al doilea, pe care l-a început cu un break, punând capăt partidei după 6-0 şi după 72 de minute.

Urmează Sevastova

În faza următoare, Halep va evolua cu sportiva letonă Anastasija Sevastova, locul 15 WTA şi cap de serie numrăul 13, care a trecut, tot miercuri, cu socrul de 6-4, 6-1, de japoneza Naomi Osaka, locul 51 WTA, venită din calificări.

La Doha va fi cea de-a noua întâlnire Halep - Sevastova, românca fiind în avantaj, scor 5-3. Halep a câştigat utimele patru partide, în câte două seturi, serie începută cu 6-0, 6-0, în finala turneului de la Bucureşti (2016) şi încheiată în august 2017, cu 6-4, 6-3, în optimi, la Cincinnati.

Calificarea în turul al doilea al Qatar Open este recompensată cu un premiu în valoare de 17.325 de dolari şi cu 60 de puncte WTA.


16:40 GAME, SET şi MECI pentru Halep, care se impune cu 6-0 în al doilea set, după o demonstraţie de forţă.


16:25 Halep se desprinde şi în setul 2, scor 3-0.


16:20 A început şi meciul Soranei Cîrstea cu Elise Mertens, în acest moment scorul e egal, 2-2.


16:05 Halep închide în cele din urmă primul set, deşi i-a permis adversarei să revină până la 5-3.


15:53 Halep face 5-1 şi se apropie la un singur game de câştigarea primului set!


UPDATE 15:40 Simona începe bine meciul şi se desprinde la 2-0. Iată primele imagini cu Halep îmbrăcată în echipament Nike, într-un meci oficial.

UPDATE 15:30 A început partida dintre Simona Halep şi Ekaterina Makarova.


Meciul Simonei Halep cu rusoaica Ekaterina Makarova, numărul 35 mondial, este al treilea de pe terenul central, după două întâlniri de simplu feminin.

Tot pe terenul central, în ultima întâlnire a zilei, Mihaela Buzărnescu, numărul 43 mondial, va evolua contra letonei Jelena Ostapenko, favorită 6.

În al treilea meci de pe terenul 2, Monica Niculescu, locul 92 WTA, va juca în turul doi cu slovaca Magdalena Rybarikova, favorită 14 şi locul 18 mondial.

Şi Sorana Cîrstea joacă, miercuri, la Doha, în turul doi, cu belgianca Elise Mertens, locul 20 mondial, sau Timea Babos, din Ungaria, locul 35 mondial. Meciul este al doilea de pe terenul 3.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: halepdohaqatarmakarova 

viewscnt
Articole similare