Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Simona Halep trece cu stil de Sabalenka şi e în finală la Cincinnati! Urmează duelul cu Kiki Bertens. Când e programat meciul

Simona Halep trece cu stil de Sabalenka şi e în finală la Cincinnati! Urmează duelul cu Kiki Bertens. Când e programat meciulgalerie foto

Tenis

Comentarii

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Cincinnati după ce a trecut în două seturi de Arina Sabalenka, scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră şi 17 minute. Halep o va întâlni în finala pe olandeza Kiki Bertens, duminică, la ora 21:00. Va fi a treia finală la Cincinnati pentru Simona şi a doua consecutivă.

 

Cu Halep, Sabalenka a început la cote înalte, dar liderul WTA nu s-a lăsat descumpănită şi nu a făcut pasul înapoi. Dimpotrivă, ea a răspuns la fel de agresiv, a jucat precis, puncâtând chirugical, atunci când a trebuit şi a avut poziţii favorabile. Cu inteligenţă şi cu o defensivă impenetrabilă, Halep a distrus încrederea jucătoarei de 20 de ani. Românca a menţinut ritmul şi când Sabalenka şi-a ridicat nivelul de joc şi va juca din nou cu trofeul pe masă, după ce duminica trecută a câştigat la Montreal.

În setul I, după 1-1 au urmat trei ghemuri în care jucătoarele au câştigat pe serviciul adversarei. Halep a luat două dintre ele, apoi şi-a menţinut serviciul, până la 5-3, când a reuşit un nou break, punând setul în dreptul ei pe tabelă, cu 6-3, după 33 de minute.

În setul al doilea, tot liderul WTA a făcut prima break, la 2-1. Sabalenka a jucat însă din ce în ce mai bine şi a răspusn cu rebreak, egalând apoi la 3 cu un ghem la 0, pe propriul serviciu. La 4-4, Sabalenka, a condus cu 40-15 pe serviciul Simonei Halep, dar românca a egalat, a salvat o a treia minge de break şi a luat ghemul.

Ea a cerut apoi sfatul lui Cahil, care i-a cerut să nu mai rişte şi să joace mai mult pe reverul adversarei. Halep a respectat indicaţiile şi a ajuns la minge de meci, pe serviciul rivalei, anulată cu as de Sabalenka. La mingea următoare, jucătoarea din Belarus a ratat un smeş din poziţie favoiorabilă şi apoi Halep a închis meciul, cu 6-4, după o oră şi 16 minute de joc.

La Cincinnati, calificarea în finală este recompensată cu un premiu de 262.364 de dolari şi cu 585 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 530.000 de dolari şi cu 900 de puncte WTA.

În finală, Halep o va întâlni, duminică, pe olandeza Kiki Bertens, locul 17 WTA, care a învins-o, în semifinale, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 6 WTA.

Simona Halep va juca a cincea oară cu Bertens. Simona Halep conduce, cu 3-1, în întâlnirile directe, ultima partidă fiind în 2017, în semifinale la Roma, când românca s-a impus cu 7-5, 6-1.

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani şi 1,68 de metri înălţime, va disputa a XXXIII-a finală din carieră, a şasea din acest an, a doua consecutivă la Cincinnati. Ea a câştigat 18 turnee până acum.

Titluri WTA de simplu: 18 - Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 14 - Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

 

01:37 GAME, SET şi MECI Halep! Simona face break-ul şi merge în marea finală de la Cincinnati! Urmează un meci cu Kiki Bertens.

01:28 Halep trece din nou în avantaj, după ce salvează trei mingi de break: 5-4! Este şi momentul în care Darren Cahill coboară pentru o discuţie cu Simona, în care îi transmite să nu se mai grăbească să închidă punctele

01:18 Game important câştigat de Halep pe propriul serviciu după câteva schimburi extrem de disputate: 4-3

01:12 Halep reuşeşte break-ul, dar nu îl consolidează în game-ul de serviciu şi Sabalenka se apropie la 3-2

01:04 Debut echilibrat de set secund. Ambele jucătoare îşi fac serviciul, iar Halep conduce cu 2-1

00:52 Break şi set pentru Halep! Simona se impune cu 6-3, după 33 de minute în care a jucat excepţional.

00:49 Simona şi-a reglat jocul şi se apropie la un singur game de primul set: 5-3 şi sportiva din Belarus urmează la serviciu

00:36 Din nou break! Simona preia din nou conducerea: 3-2

00:32 Reacţie puternică a Sabalenkăi, care face imediat rebreak-ul

00:28 Halep reuşeşte primul break al partidei, după un game echilibrat şi preia conducerea: 2-1

00:20 A început partida



Semifinala Halep – Sabalenka este programată astăzi, pe terenul central, după ora 23.00. Înaintea acestei confruntări, pe acelaşi teren se vor disputa două meciuri: Petra Kvitova – Kiki Bertens (cealaltă semifinală feminină), de la ora 19.00, urmat de Novak Djokovici – Marin Cilici (semifinale ATP, în direct pe Telekom Sport).

Simona Halep şi Arina Sabalenka au mai fost adversare o singură dată, în acest an, în sferturi la Shenzhen, scor 6-2, 6-2 pentru româncă.

Cuvinte mari despre Halep

Jucătoarea din Belarus a declarat că liderul WTA, Simona Halep, pe care o va întâlni în semifinalele turneului de la Cincinnati, este o luptătoare bună, astfel că meciul va fi foarte dificil.

"Va fi un meci dificil. Halep este o jucătoare mare, o luptătoare bună. Va fi foarte greu pentru mine, dar voi face tot ce pot”, a spus Sabalekna, potrivit wtatennis.com.

Arina Sabalenka a trecut în turul doi la Cincinnati de numărul 8 mondial, Karolina Pliskova (2-6, 6-3, 7-5), şi în turul trei de Caroline Garcia, locul 5 WTA (6-4, 3-6, 7-5).

“Nu contează cu cine joci. Înţeleg asta acum. Trebuie să vii pe teren şi să joci şi să nu te gândeşti la locul din clasament. Vino şi arată-le oamenilor tot ce poţi. Este suficient”, a afirmat ea.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: halepsabalenkacincinnatisemifinale 

viewscnt
Articole similare